# #

4 Ιουν 2011

To Blog των αγανακτισμένων της Θεσσαλονίκης

Τζον Πέρκινς: "Σας πτωχεύουν για να μην σας σκοτώσουν"...Αποκαλυπτικη συνεντευξη.



Image"Η πρόθεση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς, λέει ο πρώην «οικονομικός δολοφόνος» Τζον Πέρκινς Σε περίπτωση που οι ηγέτες αρνούνταν να ενδώσουν, αντιμετώπιζαν απόπειρες δολοφονίας ή πραξικοπήματα, ένα σχέδιο που είδαμε να επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες στη Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του '50 και έπειτα" . Για το παιχνίδι των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου από πτώχευση) και πολλά άλλα ενδιαφέροντα μιλάει ο Τζον Πέρκινσ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος». Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες....

ΚΑΠ (Κίνημα αγανακτισμένων πολιτικών)




- «Ως εδώ».
Με αυτή την φράση ξεκινά το κείμενο που παρέδωσαν μέρος των βουλευτών στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, κάνοντας γνωστή μ’ αυτόν τον τρόπο την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν ως πολιτικοί τις μέρες αυτές. 

Σύμφωνα με το κειμενο αυτο, στρέφονται ενάντια στους πολιτικούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, κατηγορώντας τους πως καταχράστηκαν τα χρήματα που πήραν από την ευρωπαϊκή ένωση τα οποία προορίζονταν για έργα ανάπτυξης, φτανοντας την χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο.

 Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής καθώς τους στερειται η δυνατότητα από τους ίδιους να καταχραστούν χρήματα που θα έπερναν για αναπτυξιακά έργα.

 Επίσεις κατηγορούν και την ευρωπαϊκή ένωση και τους δανειστές για αδικία και ρατσισμό προς ατο πρόσωπό τους, μιας και τα προηγούμενα χρόνια γνώριζαν το «φαγοπότι» και τις μίζες (siemens) αλλά δεν επέβαλαν ποινές.
- Ο οίκος Goody’s αναβάθμισε αναπέντεχα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από Caa1 σε Β1 ξανά δημιουργώντας απορίες για την απόφαση αυτή. 

  Έγκυρος δημοσιογράφος-χαφιές του blog μας, ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βόμβα με ΑΟΖ - Γίνεται νόμος του κράτους με προτροπή ΗΠΑ!



Image


Ένα ολόκληρο γεωστρατηγικό-οικονομικό παίγνιο στο οποίο είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο – θετικό αυτή την φορά για την Ελλάδα – κρύβεται πίσω από το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει την σύσταση του κρατικού φορέα υδρογονανθράκων και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου, με το οποία θεσμοθετείται πλέον επίσημα η έννοια της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης!
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές , ενώ η κυβέρνηση, τόσο δια του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, όσο και του υπουργείου Εξωτερικών μεταθέτουν αόριστα στο μέλλον την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), στο νομοσχέδιο που πρόκειται να αντικαταστήσει (όταν ως νόμος ψηφιστεί από την Βουλή) το νόμο 2289/1995, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι...

Ο στρουμπουλός Οφις......

Oλοι αυτοι ΣΥΡΙΖΑ ειναι...


- Τραμπούκοι και εγκάθετοι.
Γερή κόντρα με αφορμή τα χτεσινοβραδινά γεγονότα στην Αργυρούπολη.
Πασοκ εναντίον Σύριζα.
Πεταλωτής κατά Σκουρλέτη.
Η αποψινή "μονομαχία" τους στο Mega ελάχιστα πολιτική ήταν.
Ανταλλαγές ύβρεων που θύμισαν παλιές εποχές.
Επίθετα και χαρακτηρισμοί που μόνο ντροπή γεμίζουν.


- Αντισυγκέντρωση.
Τραμπούκους που έκαναν αντισυγκέντρωση.
Ετσι χαρακτήρισε ο Πεταλωτής τους πρώτους 40-50 ανθρώπους που μαζεύτηκαν
απέναντι από το ΚΑΠΗ και τον αποδοκίμαζαν, έργω και λόγω.
Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε.
Ομως:
1) "παρέλειψε" να αναφέρει εάν οι 800 νοματαίοι που μαζεύτηκαν στη συνέχεια
ήταν και αυτοί Συριζαίοι. Αν υπήρχαν και πασόκοι ή άλλων κομμάτων.
Με τη χωριάτικη αριθμητική που κατέχω και με λογική αναγωγή...

Ο Ήλιος ο θεός...




 

Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω
έχω φίλο τον Ήλιο-Θεό...
με του αγέρα το νέκταρ μεθάω
αγκαλιάζω και γη κι ουρανό.


Και χωρίς τα φτερά δεν φοβάμαι
το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά...
στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι
στο Αιγαίο να δίνω φιλιά.

Λευτεριά στους ανέμους ζητάω
έχω πάψει να είμαι θνητός...
ανεβαίνω ψηλά κι αγαπάω
δίχως σώμα χρυσός αετός.

Και χωρίς τα φτερά δεν φοβάμαι
το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά...
στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι
στο Αιγαίο να δίνω φιλιά.

Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω
έχω φίλο τον Ήλιο-Θεό...
με του αγέρα το νέκταρ μεθάω
αγκαλιάζω και γη κι ουρανό.


ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.(ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)






Μεσα σε λιγες μερες ειχαμε 2 κρουσματα good old fashioned πασοκικης συκοφαντησης,
τη μια κατηγορησαν το ΚΚΕ οτι υποκινει τα οσα γινονται τελευταια,
την αλλη κατηγορησαν τον ΣΥΡΙΖΑ οτι υποδαυλιζει τη φωτια.
"Υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που προπηλακίζουν και πετούν πέτρες"
'"Οι τραμπούκοι είναι γνωστοί στη σύγχρονη ιστορία και στρέφονται τελικά εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, κατευθυνόμενοι»

Σε αυτες τις Λοβερδιες, απαντησε ο εκπροσωπος του ΚΚΕ
"ΤΟ ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα επεισόδια αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα. Είναι απαράδεκτα τα υπονοούμενα»
Διοτι, η αναφορα αυτη στοχευε το ΚΚΕ, οπως αποκαλυφτηκε υστερα απο μερικες Λοβερδιες ακομα για το "ΠΑΜΕ που μου εριξε πορτοκαλαδες στην Κερκυρα"

Ειχαμε κ την επιθεση του Πεταλωτη στον ΣΥΡΙΖΑ.
εδω
οι λεπτομερειες.
Κατηγορουνται οι συριζαιοι ως εγκαθετοι, ως πετρογιαουρτοριπτες, κλπ.

Πριν λιγες μερες, ενα γλοιωδες πρασινο παπαγαλακι εγραφε οτι μαλλον βιαστηκαμε να νομιμοποιησουμε το ΚΚΕ.
Και ας μη ξεχναμε τον Παγκαλο που κατηγορει τον ..

Εκεί που δεν παίρνει μελάνι...



thumb
Τα χίλια μύρια έχουμε ακούσει από τους θορυβημένους προπηλακιζόμενους υπουργούς και βουλευτές αυτές τις μέρες, που σκίζουν τα ιμάτια τους για τον κοινοβουλευτισμό τον οποίο προσβάλει ο εξαγριωμένος όχλος επειδή στερείται το παντεσπάνι του.
Ας μας πουν λοιπόν, δεν αποτελεί πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό όταν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν προσέρχεται στη Βουλή για να απαντήσει σε ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου; Αλλά, αντιθέτως, γράφει «εκεί που δεν παίρνει μελάνι» τη Βουλή γιατί βρίσκεται λέει σε «διαπραγματεύσεις» (ο θεός να κάνει «διαπραγματεύσεις» τις επικύψεις δηλαδή)  με την «εξωκοινοβουλευτική» και «εξωθεσμική» ...

Συνταγμα...10η μερα

Η φάση του "ξύλου": Οπου δεν πίπτει ο λόγος (των οικονομικών επιχειρημάτων) πίπτει η ραβδος (των πολιτικών εκβιασμών).

Αφού   λοιπόν όλοι αποδέχτηκαν το οικονομικό Βατερλό του Μνημονίου αφού ξέμειναν τα παπαγαλακια από οικονομικά επιχειρήματα περί δημοσιονομικής εξυγίανσης περάσαμε στο στάδιο του.. πολιτικού «ξύλου».
Με πολιτικούς πλέον εκβιασμούς επιχειρείται η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ήδη έχει προεξοφληθεί η οικονομική του αποτυχία.
Πρέπει να αποδεχτούμε το Μεσοπρόθεσμο προγραμμα......Γιατι; Γιατί αλλιώς θα φύγουμε από την ευρωζώνη!
Πρέπει να ξεπουλήσουμε σε τιμές χρηματιστηριακού ναδίρ τη κερδοφόρο δημόσια περιουσια.....Γιατί; Γιατί αυτό απαιτούν οι δανειστές μας και ως γνωστόν «με το δανειστή σου δεν μπορείς να διαπραγματευτείς».
Πρέπει να γίνει συναίνεση και να καταργηθεί η αντιπολιτευση......Γιατι;

Υπουργοποιηστε τους και θα γινουν οι καλυτεροι κωλοτουμπες!


Η επιθετική αποχαύνωση των ΜΜΕ και σε ποιον αυτά ανήκουν


Παράθυρο στον κόσμο θα μπορούσε να είναι η τηλεόραση, στον ελληνικό μικρόκοσμο μένει παγιδευμένη.

Ακόμα χειρότερα:

επιμένει να είναι παράθυρο μόνο στον εαυτό της.

Με κοσμικές εγωπαθείς νοικοκυρές και σκηνοθετημένες κατινιές. Νευρωτικά σμιλεμένα κορμιά με σκληρά πρόσωπα που επένδυσαν στην εμφάνισή τους και στον τρόπο να εξουσιάζουν με αυτή. Κιτς γάμοι με γαμπρούς και νύφες σε υστερία, μάνες και πεθερές που εκτίθενται και εκθέτουν μέχρι υπερβολής και κακόγουστες πλάκες με στόχο το κέρδος και την αισθητική γαλαρίας.

Σπίτια γυψοσανίδας των τριών ημερών που αντικαθιστούν τρώγλες και χαμένα όνειρα, με ανθρώπους, οι οποίοι έμαθαν να υποδύονται και να κλαίνε λυτρωτικά ακόμη κι όταν τους φτιάχνουν τον κήπο που θα μπορούσαν και οι ίδιοι να ξεχορταριάσουν.

Ένας ψεύτικος κόσμος είναι η τηλεόραση από το πρωί ώς το βράδυ και αλίμονο σε εκείνους που δεν ενημερώνονται με άλλους τρόπους ή δεν κυκλοφορούν να δουν την πραγματική ζωή.


Άλλωστε τα ...

Κίνηση ενότητας από ΚΚΕ και ΠΑΜΕ;



Η ανάγκη είναι συνήθως ο καλύτερος δάσκαλος.
Και πολλές φορές αναγκάζει απόψεις να ωριμάσουν και να σοβαρευτούν.
Αυτές τις μέρες ζούμε σκηνικά που λίγο καιρό πριν, θεωρούνταν αδιανόητα.
Το μικρό θαύμα που συμβαίνει κάθε βράδυ στο Σύνταγμα όπου χιλιάδες άνθρωποι συναντιούνται και συζητούν ήρεμα ανταλλάσοντας εντελώς διαφορετικές απόψεις είναι ενα παράδειγμα

Χθές βράδυ όμως βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νέο δεδομένο που ίσως αλλάζει το σκηνικό.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ήταν προγραμματισμένη στις 7μμ και δεν ξέραμε καν αν θα κινηθεί σαν πορεία προς το Σύνταγμα. Ξαφνικά γύρω στις 7.30 (αρκετα νωρίς) εμφανίστηκε με μια πολύ μεγάλη πορεία στη Σταδίου στο Σύνταγμα. Το αναμενόμενο ήταν να περάσει περιφρουρούμενη (με τον γνωστό ενοχλητικά "αυστηρό" τρόπο) και να φύγει.
Αντι γι αυτό όμως μπ'ηκε και γέμισε το κάτω μέρος της πλατείας και έμεινε εκεί χωρίς καμμια αλυσίδα! Μάλιστα σε μια εξέδρα που είχε στηθεί έγινε και κάποια ομιλία εκπροσώπου του ΠΑΜΕ όπου πουθενα δεν ακούστηκε κάτι αρνητικό για τις εκτός ΠΑΜΕ δυνάμεις.
Τα συνθήματα ήταν διαφορετικά από άλλες φορές, (δεν αναφερόταν σε κανένα το ΠΑΜΕ π.χ το γνωστό "Τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη" δεν ακούστηκε) ενώ κυριαρχούσαν συνθήματα ενωτικά όπως και αυτό για Γενική Απεργία που είναι και αίτημα της πλατείας!
Στο πεζοδρόμιο στο κάτω μέρος άρχισαν συζητήσεις σε πηγαδάκια σε καθόλου έντονο ύφος όπου για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν τα συλλαλητήρια της κρίσης, οι πλευρά του ΠΑΜΕ και των 'άλλων" βρισκόταν στον ίδιο χώρο ανταλλάσοντας απόψεις.
Ρωτησα το βουλευτή του ΚΚΕ Ν.Σοφιανό που ήταν εκεί στο πιο μεγάλο πηγαδάκι αν μπορουμε να το ερμηνεύσουμε σαν κίνηση ενότητας. Μου απάντησε χαμογελαστός ότι το ΠΑΜΕ δεν εχει πρόβλημα με τους ..

Δεν χρωστάω , μου χρωστάτε !!! (Ούτε μαζί τα "φάγαμε" , ούτε μαζί θα τις "φάμε")



Δεν δανείστηκα εγώ αλλά εσείς ! Δεν σας χρωστάω , δεν σας πληρώνω . Μου χρωστάτε !!! 

Μου χρωστάτε την Αλλαγή για ένα κράτος δικαίου με σεβασμό στον κοινωνικά αδύνατο.
 
Μου χρωστάτε τις καλύτερες μέρεςπου μου υποσχέθηκε ο...

Κανεις δε σας ακουει πια...

Αν οι αγανακτισμένοι πολίτες της πλατείας Συντάγματος κατέβουν στις εκλογές...



Του Θωμα Ακρωτηριανάκη
Αν οι αγανακτισμένοι πολίτες της πλατείας Συντάγματος και των άλλων πλατειων και πόλεων κατέβουν στις  βουλευτικες εκλογες, π.χ. με το εμπνευστικο όνομα : "ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" (αρχικα : "Ε.Σ.Α.Π."), βλέπω να παίρνουν  ένα 15%...!!! 
Μια κάθοδός τους στις εκλογες δεν θα τους αλλάξει  καθόλου.Η κάθε βουλεύτρια,ο κάθε βουλευτης τους  μπορει να...

Το "ονειρο" κι ο "στοχος" του ποιητη Τηλεμαχου και της "παρεας"του....


Καταρρέει το παραμύθι της “ισχυρής Τουρκίας” που ευεργετήθηκε από το ΔΝΤ: Τρίτη φτωχότερη χώρα η Τουρκία!



  Μια χαρά είναι η Τουρκία !!!! – Ρε δε πάτε απο κεί πούρθατε…
  Θράσος ; Βλακεία, δεν μπορείς να καταλάβεις, το σίγουρο είναι ότι πνιγμένοι μέσα στη καλοζωία που τους εξασφάλισε η πολιτική τους δραστηριότητα αδιαφορούν και χαμογελάνε όταν ακούνε για μισθούς 500 ευρώ..ανεργία… πιο χαμηλούς ακόμα μισθούς… αυτοί εκεί!.       Χαμογελάνε και το θεωρούν επιτυχία…ότι τους κρατάει στην εξουσία….

Διαβάστε τώρα το όραμα του Χυτήρη και της παρέας του. Ποιά έιναι η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας. Με τους τραπεζίτες και το ξένο κεφάλαιο να κάνουν πάρτυ και το λαό να πεινάει.
Μελέτη του ΟΟΣΑ για τη Τουρκία...

Το σύνθημα "Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών", συγκλόνισε την Αθήνα!





Μεγαλειώδης πορεία και συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος μπροστά στο "υπό κατάληψη" Υπουργείο Οικονομικών από τα μέλη του ΠΑΜΕ



http://edoketora.blogspot.com/

Μητσο ...ασε τις μακακιες και τραβα για την πλατεια !


H Ντόρα άκουσε τον Αλέξη;



Δηλητηριώδες ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα στα «αφελή» ερωτήματα της Ντόρας σχετικά με το ποιος χρηματοδότησε την μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια στην οποία μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης και οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Ούτε το όνομα του  Μίκη Θεοδωράκη, ούτε του πρύτανη κ. Πελεγρίνη ήταν στις ατζέντες του κ. Χριστοφοράκου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επεσήμανε το «μεγάλο θράσος ορισμένων που μέχρι χθες έβγαιναν, μπουρδουκλώνονταν για να φωτογραφηθούν δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη, σήμερα με έναν σκαιότατο τρόπο να τον στοχοποιούν, όπως η εκπρόσωπος του κόμματος του μνημονίου κυρία Μπακογιάννη».
«Χρειάζεται λίγος σεβασμός. Εγώ μπορεί να διαφωνώ σε πολλά απ΄ αυτά που λέει ο Μίκης ...

Ελληνοτουρκικό θρίλερ στον Έβρο



thumb
Στο κόκκινο εκτοξεύτηκε το θερμόμετρο της έντασης πριν από ένα δεκαπενθήμερο στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, όταν ένα επεισόδιο λίγο έλλειψε να εξελιχτεί σε θερμό ανάμεσα στις δύο άσπονδες μεταξύ τους «φί­λιες» χώρες, με άμεσα εμπλεκόμενα μέρη τον Frontex και τη Γερμανία εξ... αντανακλάσεως!
Το επεισόδιο ήρθε να ενισχύσει τις ήδη αυξημένες ανησυχίες περί της επικείμενης διόγκωσης, μετά τη «χει­μερία νάρκη», των κυμάτων που θα πιέσουν τα σύνορα τώρα που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και η στάθμη του ποταμού διευκολύνει τη διέλευσή του, μετά τις πληροφορίες ότι επίκει­ται το άνοιγμα των κρατητηρίων της γείτονος Τουρκίας, στα οποία ασφυκτι­ούν αρκετές χιλιάδες έγκλειστων οικο­νομικών προσφύγων. Οι αμέσως επό­μενοι προορισμοί μετά την έξοδο είναι πλέον γνωστοί. Έβρος, Ομόνοια, Άγιος Παντελεήμονας!
Το θερμό επεισόδιο συνέπεσε με μικρή χρονική απόκλιση προς τα πί­σω των ανακοινώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Πα­πουτσή για τον...

Πηδα...Πηδα...!!!


Αγαπάς την ελληνική γλώσσα; Τότε γιατί γράφεις αλαμπουρνέζικα;



Προτείνω, από δω και μπρος
τα «Greeklish» να τα λέμε
«Greek-kill-lish»
ως φόρο τιμής στο καλό που κάνει αυτή η “trendy” γραφή
στη γλώσσα των Ελλήνων!
Κ. Π.
Θα έχουν βέβαια προσέξει, όσοι από εμάς μπαίνουν συχνά στο διαδίκτυο, ότι σε αυτήν την ηλεκτρονική «κοινωνία» τείνει να καθιερωθεί η γραφή της ελληνικής γλώσσας με λατινικούς χαρακτήρες που φέρει το κακόηχο όνομα “greeklish”. Η ελληνική γλώσσα, όπως την ξέραμε και τη γράφαμε ως λαός αιώνες τώρα, οδεύει προς το μουσείο των απολιθωμάτων. Κι αυτό, διότι η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του ίντερνετ αυξάνει συνεχώς, καθώς είναι, πλέον, απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων, μόρφωσης.
Πώς ξεκίνησε, όμως, αυτή η μιμητική συνήθεια και γιατί διαδόθηκε τόσο πολύ; Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 που άρχισε η διάδοση του ίντερνετ (αρχικά στο εξωτερικό και κατόπιν και στην Ελλάδα) οι πιο φανατικοί χρήστες των νέων αυτών μέσων διαπίστωναν στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ότι κάποιοι (και όχι όλοι οι) υπολογιστές δεν αναγνώριζαν τις ελληνικές γραμματοσειρές. Γι’ αυτό, εφευρέθηκε η «greeklish». Έτσι, αντί να γράψεις: «Γειά σου φίλε. Τι κάνεις; Πως πάν’ τα κέφια;» έγραφες: «Geia sou file. Ti kaneiw? Pvw panta kefia?» ή κάτι παρόμοιο, διότι δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος γραφής με αυτό το σύστημα αλλά ο καθένας γράφει όπως του κατέβει. Για παράδειγμα το «η» γράφεται «i», ή «h», το «ω» γράφεται «ο», «w» και «v» ενώ το «ς» γράφεται «s» αλλά και «w».

Η τεχνική λύση του προβλήματος αυτού ήταν και είναι απλούστατη: αρκεί ο χρήστης να πατήσει δεξί κλικ à encoding à Greek (Windows) και η ελληνική αλφάβητος αναγνωρίζεται από όλους. Βέβαια, και να μην ήταν τόσο απλή η λύση, θα έπρεπε να κόψουν το λαιμό τους οι εταιρείες υπολογιστών να βγάλουν προγράμματα και πληκτρολόγια που να προσαρμόζονται στη γλώσσα των Ελλήνων (και κάθε άλλου λαού), όπως έγινε με τα Windows που βγήκαν σε ελληνική έκδοση, δεν υποχρεώθηκαν οι Έλληνες να ξεχάσουν τα ελληνικά. Δε προσαρμόζονται, κύριοι, οι γλώσσες των λαών στα οικονομικά συμφέροντα των εταιρειών. Η εταιρείες προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των γλωσσών! Έχουμε χάσει κάθε λογική, μου φαίνεται.
Παρ’ όλα αυτά, αυτή η απλούστατη διαδικασία έμεινε «στα κρυφά» και εξακολούθησε να προβάλλεται ως δικαιολογία για τη γραφή greeklish το «ανθρωπιστικό» ενδιαφέρον προς όσους συνανθρώπους μας σε άλλα μέρη του πλανήτη τάχα «δεν καταλάβαιναν» το...

Πρώτο το Ισραήλ και τρίτη την Ελλάδα κατατάσσουν οι Τούρκοι στις πιο εχθρικές χώρες



ImageΤο Ισραήλ είναι για την Τουρκία η πιο εχθρική χώρα, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών Τουρκίας (TESEV), σχετικά με την τουρκική εξωτερική πολιτική, κατά το διάστημα 6-14 Δεκεμβρίου 2010, σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Ειδικότερα, την πρώτη θέση στη λίστα των εχθρικών χωρών έναντι της Τουρκίας, έδωσαν στο Ισραήλ 40 στους 100 ερωτηθέντες. Έπονται..

Κοράκια και μίζες στο νεκροτομείο!!!



thumb
Σε βασίλειο της μίζας έχουν μετα­τρέψει τα «κοράκια» και κάποιοι συνταξιούχοι ιατροδικαστές το... Νεκροτομείο Αθηνών, καθώς εκμεταλ­λεύονται το χάος που επικρατεί στην υπηρεσία λόγω έλλειψης προσωπικού και κάνουν τις δουλειές τους με... νε­κρική σιγή.
Για όλες τις δουλειές που γίνονται στο νεκροτομείο φαίνεται πως υπάρχει ταρίφα προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα τα εμπλεκόμενα γραφεία τελετών στο κύκλωμα και οι συγγενείς των νεκρών που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Βάσει της έρευνας που έκανε στο Νεκροτομείο Αθηνών ο γενικός επιθεωρητής Δημό­σιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, η ταρίφα που πληρώνεται είναι 30 ευρώ για το πιστοποιητικό του νεκροτομεί­ου, 180 ευρώ για την ταρίχευση του νε­κρού προκειμένου να μπορεί να ταφεί, 20 ευρώ για την περιποίησή του (ντύ­σιμο - πλύσιμο - βάψιμο), ενώ υπάρχει και καταγγελία για καταβολή 20 ευρώ στον...

Νεο κινημα..."Αγανακτισμενοι πολιτικοι"....!

Ο ήρωας του σερβικού Έθνους στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς στην Ιερά Εξέταση της Χάγης



«Είμαι ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς. Υπερασπίστηκα το λαό μου, και τη χώρα μου... και τώρα υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Θέλω μόνο να πω ότι θέλω να ζήσω για ...

Επιστολή "16" στον Γ.Παπανδρέου: Aυτοί του έγραψαν και αυτός τους "έγραψε"...



Image"Στον κάλαθο των αχρήστων" έριξε ο Γιώργος Παπανδρέου την επιστολή των "16" και αποφασίστηκε τελεσίδικα να συζητηθεί ως ένα και μόνο άρθρο το εισπρακτικό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Μοναδική υποχώρηση είναι να μην ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα", ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος. 

Το θέμα της διαδικασίας ψήφισης τέθηκε και με το κείμενο που απηύθυναν στον πρωθυπουργό οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ένας εξ αυτών, ο Θωμάς Ρομπόπουλος είπε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι αν το μεσοπρόθεσμο έλθει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν ...

Η Ελλας επιστρεφει στη λιθινη εποχη . . .

Ρε γαμώτο, τι βόλτα!




George Carlin (1937-2008). Αμερικανός κωμικός (stand-up comedian) και κοινωνικός σχολιαστής.

         Οι απόψεις του George Carlin για τα γηρατειά
Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε, είναι όταν είμαστε παιδιά;
Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις, ώστε σκέφτεσαι τμηματικά...

«Πόσων ετών είσαι;»
«Είμαι τέσσερα και μισό!»
Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό.
Είσαι τέσσερα και μισό και περπατάς στα πέντε!
Αυτό είναι το κλειδί.
Μπαίνεις στην εφηβεία και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών είσαι;»
«Θα γίνω 16!»
Μπορεί να είσαι 13, αλλά ε, θα γίνεις 16!
Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της...

Σκαβουν τουνελ στη. . . βουλη!


Οι πλατείες της οργής- Βίντεο

Αληθειες ειπε σημερα ο Τσιπρας...



Ειτε  λενε  ειτε  οχι δεν γινεται και κατι....Ειναι η χειροτερη βουλη ολων , ισως των εποχων...
Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα πρεπε να ειχαν ηδη παραιτηθει  ολοι οι Ελληνες..βουλευτες απο το αξιωμα τους , ανεξαρτητα σε πιο κομμα ανηκουν. Πλεον , δεν αντιπροσωπευουν σχεδον κανεναν.
Ας ενωθουν με τον κοσμο κι ας ξεκινησουν απο το μηδεν . . .






Αριστοφανης

Κρητική ανεξάρτησία: Το Μαυροβούνιο στην Ελλάδα;




Εδώ και πολλά χρόνια ακούγονται φωνές που επισηµαίνουν ότι στην Κρήτη αναζωπυρώνεται και πάλι το παλιό, αλλά διαρκώς ανανεούµενο, σε κάθε στιγµή κρίσης, ζήτηµα, της «Ανεξαρτησίας» του νησιού, το οποίο ποικίλες δυνάµεις, κυρίως ξένες, αλλά και ορισµένες εσωτερικές, ανακινούν, είτε για να εκβιάσουν είτε για να δηµιουργούν κλίµα ανασφάλειας, τόσο στο νησί όσο και στο σύνολο της Ελλάδας.

Σήµερα, σε συνθήκες καθολικής κρίσης του ελληνισµού, σε Ελλάδα και Κύπρο, και σε µία εποχή που στο σύνολο της περιοχής ξαναχαράζεται ο χάρτης, από τη Γιουγκοσλαβία, µέχρι το Ιράκ, τη Λιβύη και την Κύπρο, η ελληνική µεγαλόνησος, το αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Μεσογείου, καθίσταται και πάλι αντικείµενο πολλαπλών βλέψεων.

 Βλέψεων που δεν περιορίζονται πλέον µόνο στους Εγγλέζους, τους Αµερικανούς, τους Γερµανούς και τους Ισραηλινούς, που κατά καιρούς έχουν δοκιµάσει και συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτονοµιστικές διαθέσεις και µηχανισµούς στο νησί, αλλά πλέον επεκτείνονται και προς την πλευρά της νεοθωµανικής Τουρκίας, που, µε όπλο τους Τουρκοκρητικούς, επιχειρεί µια νέα επιστροφή στο νησί.

Το ζήτηµα έχει αναζωπυρωθεί, τα τελευταία χρόνια, µε πρόσχηµα και ευκαιρία τη συµπλήρωση εκατό χρόνων από την ενσωµάτωση της Κρήτης στο ελληνικό κράτος.

 Σύµφωνα µε µια περίεργη φήµη, υπάρχει µυστικός όρος στις συµφωνίες ενσωµάτωσης της Κρήτης ότι δήθεν θα πρέπει να...

3 Ιουν 2011

Τ ακουσε ο Τηλεμαχος απο τον Σταθη και μασησε τα λογια του...




Στην Τουρκια ο μεσος μισθος ειναι γυρω στα 250 Ε...Οι εργατες στα 120 με 150Ε..Η ανεργια ειναι τεραστια...
Εκει θελει να μας παει ο ..."ποιητης"???
Τ ακους ψηφοφορε των γελοιων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ , ΝΤΟΡΙΤΑΣ? 
Το παραδειγμα προς μιμηση  του Τηλεμαχου και της παρεας του ειναι η ...Τουρκια!!!



Αποθήκη ζήτησες;; Μπαλαούρο θέλεις. πρόεδρε του Λάος...!!!


Παντο-πώλες.

- Αδόλφος/Γαλατάς.
Πουλάει πατριωτισμό και εκδούλευση.
Εκπέμπει λαϊκίστικους ρύπους, επικίνδυνους για την υγεία της...Δημοκρατίας.
Η κεραία του δίπλα-δίπλα με αυτήν του Γιωργάκη.
Συγκαταλέγεται στους πρώτους του είδους. Και αποτυχημένους.
Χτες αποφάσισε να πουλήσει τους βουλευτές του.
Να τους παραιτήσει, για το καλό της "πατρίδας" του.
Ψάχνει τρόπους να στηρίξει.
Ταυτίστηκε με το Μνημόνιο. Τώρα...δήθεν βογγάει μαζί μας.
Αποθήκη ζήτησες;; Μπαλαούρο θέλεις.
πρόεδρε του Λάος.


- Χρ.Πισσαρίδης.
Νομπελίστας εκ Κύπρου. Φωστήρας στα οικονομικά.
Να πουλήσουμε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, πρότεινε ο νεοφιλελεύθερος.
Κράτησε μια πισινή για εκείνες που δραστηριοποιούνται περί την ΄Αμυνα και
Πρόνοια, ο "σοσιαλιστής".
Εθεσε τις "υπηρεσίες" του στη διάθεση του Γιωργάκη.
Μεραρχία οι σωτήρες-γαμίκοι.


- "Οι ευαίσθητοι".
Αφυπνίστηκαν.
Η δημοκρατική τους φλέβα ξαναχτύπησε.
Καστανίδης, Λοβέρδος, Πετσάλνικος, Πεταλωτής οι άρτι αφυπνισθέντες.
Είκοσι μήνες κοιμούνται. Μακάριοι, ευνουχισμένοι.
Συγκάλυψαν σκάνδαλα. Κάλυψαν κλέφτες.
Ψήφισαν το Μνημόνιο παράνομα.
Εξουσιοδότησαν τον Παπακων/νου να υπογράφει ότι γουστάρει.
Συμμετείχαν σε εκβιασμούς.
...Τώρα θυμήθηκαν πως κινδυνεύει η Δημοκρατία και ο Κοινοβουλευτισμός.
Μόλις είδαν τις μούντζες. Μόλις άκουσαν το "κλέφτες".
Δημοκράτες σε...

Το Ψήφισμα των Ισπανών Αγανακτισμένων...




Διαβάστε παρακάτω το ψήφισμα των Ισπανών Αγανακτισμένων.

Είναι προς γνώσιν και συμμόρφωσιν των Ελλήνων Αγανακτισμένων που αναλώνονται εδώ και μέρες σε ενστάσεις επί... της διαδικασίας.
Έχουν κολλήσει το "μικρόβιο της ιδεολογικης μειοψηφίας" ορισμένων εκ των συμμετεχόντων και δεν κάνουν το προφανές: να συντάξουν κείμενο με τα βασικά αιτήματα των Αγανακτισμένων, το οποίο να μπορεί να λειτουργήσει ως ιδεολογικό εγχειρίδιο κάθε Έλληνα.
Όχι τα σημερινά ψηφίσματα που θυμίζουν φοιτητικές συνελεύσεις που ψηφίζουν ενάντια στον... πόλεμο του Ιράκ.
Απλές προτάσεις, εφαρμόσιμες, κατανοητές και προσιτές στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η οποία -καλώς ή κακώς- δεν εκφράζεται από τις ακτιβιστικές δράσεις ορισμένων, αλλά από πιο... mainstream λογικές.
Και ο γενικευμένος ξεσηκωμός του λαού απαιτεί υπερβάσεις ιδιαίτερα από τους μπροστάρηδες του ξεσκωμού, ούτως ώστε να γίνει το Σύνταγμα προσιτό και στον πρώην Πασοκτσή και στον πρώην Νεοδημοκράτη και στον πρώην ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, Οικολόγο, αναρχικό, απολιτίκ, ανεξάρτητο... στον καθένα από εμάς!
Για να μη γίνει η πλατεία Συντάγματος ούτε αναρχική πλατεία Ναυαρίνου ούτε χρυσαυγίτικος Άγιος Παντελεήμων.
Για να απευθύνεται και ανήκει στο μέσο Έλληνα.
Αλλιώς απέτυχε!


Αυτά από εμένα.
Ας μιλήσουν οι Ισπανοί λοιπόν!

Το κείμενο με τα αιτήματα των «αγανακτισμένων» (Los Indignados) της Puerta de Sol κυκλοφορεί και αναμεταδίδεται σήμερα με αστραπιαίους ρυθμούς στο διαδίκτυο. Δείτε τα αιτήματά τους αναλυτικά:

GOLDMAN SACHS: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...δειτε το αποκαλυπτικο βιντεο!





Το 2008 μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε με πρόταση του υπουργού Οικονομικών Τζ. Πόλσον να χρηματοδοτήσει αρχικώς τις αμερικανικές Τράπεζες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Lehman Brothers, Τράπεζα που σε μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνη για την κρίση. Μετά από την κατάρρευσή της, ο Πόλσον χρηματοδότησε με ειδική ρύθμιση τις Τράπεζες, ανάμεσα στις οποίες και την Goldman Sachs βασικό ανταγωνιστή της Lehman Brothers.

Ο Πόλσον βέβαια, υπήρξε στο παρελθόν επικεφαλής της Goldman Sachs, της Τράπεζας που, όπως φαίνεται, κυβερνά τον κόσμο. Στελέχη της γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, επικεφαλής οικονομικών οργανισμών. Μια οικονομική μυστική σέχτα κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας, ανεβάζοντας οικονομίες και κυβερνήσεις. Τα στελέχη της, ιεραπόστολοι του χρήματος, προφήτες των αγορών δουλεύουν στην τράπεζα 10 χρόνια και μετά προωθούνται σε κυβερνήσεις δημιουργώντας ένα δίκτυο ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.



Πώς η Goldman Sachs ελέγχει την παγκόσμια οικονομία;

Πως χειραγωγεί κυβερνήσεις μέσα από κρυφά της στελέχη;

Πώς δημιούργησε ψεύτικη εικόνα για το ελληνικό χρέος, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ κερδίζοντας πάνω από 300 εκατ. δολάρια;

Στην εκπομπή ο Μαρκ Ρος αναλυτής της Le Monde και συγγραφέας του βιβλίου «Η Τράπεζα» αποκαλύπτει πώς στήθηκε το παιχνίδι ενάντια στην Ελλάδα και ποιοι Έλληνες χρησιμοποιήθηκαν στο Λονδίνο και την Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ...

«Δεν μαζευόμαστε για πλάκα»...



thumb
Από τον «Αγανακτισμένο» Αλέξη Χ.
Οι χιλιάδες πολίτες που μαζεύονται κάθε μέρα στις πλατείες της Ελλάδας αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν μαζευόμαστε για πλάκα. Μαζευόμαστε γιατί είμαστε άνεργοι χωρίς ελπίδα, εργαζόμενοι σε άθλιες συνθήκες και με εξευτελιστικές απολαβές, συνταξιούχοι που κανείς δεν καταλαβαίνει πώς τα βγάζουν πέρα, νέοι που δεν βρίσκουν νόημα στο να σπουδάσουν και πολλοί πολλοί άλλοι.
Δεν πρόκειται να γυρίσουμε στα σπίτια μας πολύ απλά γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε. Δεν έχουμε κυριολεκτικά τίποτα να κάνουμε και δεν υπάρχει καμιά προσδοκία για το μέλλον. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να κλείνουν σχολεία, να κόβονται μισθοί και συντάξεις, να κλείνουν μικρομάγαζα, να κλείνουν οι πόρτες των νοσοκομείων σε όσους είναι ανασφάλιστοι, να ..

Το ειπε και η Λιανα (φαντασου...), Παρακαλουθουνται ολες οι πλατειες ... ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ !!!



Η φωτογραφια απο δω

Τα κόμματα, ακόμα και τα πιο “προοδευτικά” είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ πολιτικοί μηχανισμοί. Οχι δημοκρατικοί.



Τα κόμματα, ακόμα και τα πιο “προοδευτικά” είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ πολιτικοί μηχανισμοί. Οχι δημοκρατικοί.
Λειτουργούν με το σύστημα “αντιπρόσωποι με μακρές θητείες”. Εχουν ηγεσίες και “αρχηγούς” (φτου τρις) που επανεκλέγονται και επανεκλέγονται και… Δεν είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα.
Αν νομίζει κάποιος πως το να βρίσκονται μόνιμα για δεκαετίες τα ίδια πρόσωπα στις κεντρικές επιτροπές, στα πολιτικά γραφεία, και στην αρχηγία ενός κόμματος, είναι δημοκρατία, ε τότε έχει ΜΑΥΡΟ ΜΕΣΑΝΥΧΤΟ από το τι είναι δημοκρατία.
Αυτή η μονιμότητα στις θέσεις εξουσίας είναι...

Μουτζες,γιαουρτια,φτυσιμο, σφαλιαρες, πισω πορτες...



Η προδοσία της Ελλάδας



Όπως μαθαίνω στους προδότες και τους συνεργούς τους, δεν αρέσουν οι μούτζες! Μα τι να κάνουμε,το γιαούρτωμα δεν τους αρέσει,το φτύσιμο τους φέρνει τον πανικο του πνιγμού,η σφαλιάρα τους απωθεί. Αυτό που πραγματικά τρέμουν είναι μήπως κινηθούν τα λιμνάζοντα, ζέοντα ύδατα, ανοιχθεί κανένας δίαυλος και παραπεμφθούν για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας.


Ελένη Μορφοπούλου
δειτε τα βιντεο....Ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα γι αυτους που αμφιβαλλουν ακομα...

Ως τώρα κατηγορείται το ΚΚΕ απ' τους αντιπάλους του ότι «διαμαρτύρεται αλλά δεν προτείνει λύσεις». Ε, για το ίδιο ακριβώς κατηγορεί τώρα και το ΚΚΕ με τη σειρά του τους «αγανακτισμένους»! Οτι διαμαρτύρονται αλλά δεν προτείνουν λύσεις!


Να μου λείπει η ευγενική ολιγάρκεια του κ. Χριστιανόπουλου. Ζει καλά, λέει, με 590 ευρώ σύνταξη συν ακόμα 100 που του τσοντάρει μηνιαίως ο εκδότης του.
Δεν έχει παιδιά να σπουδάσει ο ποιητής μας, ούτε νοιάζεται για τα παιδιά του υπόλοιπου κόσμου που θα πιάνουν δουλειά με 500 ευρώ
όσα θα βρίσκουν και δεν θα μένουν άνεργα.
Στην ηλικία του κ. Χριστιανόπουλου, αυτά τα παιδιά, όταν φθάσουν δεν θα παίρνουν ούτε 500 ευρώ σύνταξη. Και δεν θα πρόκειται περί ευγενικής ολιγάρκειας, αλλά περί επιβεβλημένης πενίας. Αισχρής και ατιμωτικής.
Να μου λείπει επίσης και η αποστροφή του κ. Χριστιανόπουλου για τα πολιτικά -πολιτική στάση είναι κι αυτή, απλώς άγονη, ατελέσφορη και ναρκισσιστική.
Και, τέλος, να μου λείπει η «ανησυχία» των καθεστωτικών (ορισμένων εξ αυτών) διανοούμενων από το ύψος του Παλατίνου Λόφου - οποία αβρότης και τι στρογγύλεμα!
Ανησυχούν κι αυτοί, δεν λέω, αλλά καθώς σηκώνουν το ένα φρύδι κατηγορώντας τον λαό για λαϊκισμό με το δάκτυλο υψωμένο, απ' το Πρυτανείο τού απευθύνονται ή απ' το Πραιτώριο;
Ομως, όταν η πόλις κόβεται στα δυο (ή μήπως δεν έχει κοπεί;) όλοι πρέπει να παίρνουν θέση καθώς έλεγε κι ο Σόλων - καλό είναι όλοι να γνωρίζουμε ποιος λέει τι!
Αλλά εκεί που η κωμωδία βρίσκει τον Πλαύτο της είναι στην περίπτωση του ΚΚΕ. Ως τώρα κατηγορείται το ΚΚΕ απ' τους αντιπάλους του ότι...

MAX KEISER:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ...δειτε το βιντεο



Ακούστε για μια ακόμη φορά τον Max Keiser να φρίξετε...Τα μισά να είναι αλήθεια,αρκούν ώστε να τους διαλοστείλουμε...

Ετοιμαστηκε η "κρεμαλα" ???


ΣΥΝΤΑΓΜΑ 9η ΜΕΡΑ:
Σημαίες Αργεντινής και Ισπανίας πλάι στις ελληνικές, κρητικές μαντινάδες, νιάτα, οργή και μια... κρεμάλα

Δε λέει να χαμηλώσει το σημείο βρασμού της ελληνικής κοινωνίας, ούτε και ο αριθμός των πολιτών που κάθε βράδυ πηγαίνoυν στο Σύνταγμα για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και -γενικώς- όλων όσων ευθύνονται για την εξαθλίωση της καθημερινής ζωής τους.
 

Κάθε μέρα, ίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου, ίδιοι αλλά και διαφορετικοί κάθε φορά, συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή για να φωνάξουν "παρών". Ενα "παρών" γεμάτο αγανάκτηση, για 9η μέρα και -όπως φαίνεται- για πολλές ακόμα...

Λιβυη, Κανταφι και το "ογδοο θαυμα" του κοσμου...


 
Ο Μουαμάρ αλ Καντάφι είναι Λίβυος στρατιωτικός (συνταγματάρχης) και πολιτικός, ντε φάκτο ηγέτης της Λιβύης από το 1969Γεννήθηκε στις 7
Ιουνίου του 1942 και τ
ο πλήρες όνομά του είναι Muammar Abu Minyar al-Gaddafi. Κατάγεται από οικογένεια Βεδουίνων νομάδων. Eίναι πατέρας 8 παιδιών, με μεγαλύτερο γιο τον Muhammad Gaddafi, επικεφαλής σήμερα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης.
Πολλά και σημαντικά προβλήματα εμποδίζουν την ανάπτυξη των χωρών της βόρειας Αφρικής αλλά και την πρόοδο της συνεργασίας τους με την Ευρώπη. Πολιτική αστάθεια, έλλειψη δημοκρατικών θεσμών, άνιση κατανομή του πλούτου, δημογραφικές εντάσεις, ανεργία, θρησκευτικός φανατισμός, ακόμα και αντιθέσεις μεταξύ των αραβικών χωρών που τη συγκροτούν, αποτελούν εμπόδια για την ανάπτυξη και την δια-μεσογειακή συνεργασία. Θα αναφερθούμε σε μερικά στοιχεία για τη Λιβύη που ίσως βοηθήσουν στην κατανόηση της κατάστασης.
Στη Λιβύη, μετά την ανεξαρτησία της, στις 24 Δεκεμβρίου 1951, εγκαθιδρύθηκε πολίτευμα  συνταγματικής μοναρχίας, υπό το βασιλιά Ίντρις. Σταδιακά άρχισε να αναπτύσσεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για τη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια του βασιλιά και της εθνικής ελίτ, η οποία συνέχισε να αυξάνεται με την άνοδο του Νάσερ και του αραβικού εθνικισμού στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Στη 1/9/69, ο 28χρονος συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι, με μια ομάδα αξιωματικών, ανέτρεψε τον βασιλιά, κατήργησε τη βασιλεία  και ίδρυσε τη Μεγάλη Σοσιαλιστική Λαϊκή Αραβική Τζαμαχιρία της Λιβύης.
Η Λιβύη αποτελεί ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στο χώρο της βόρειας Αφρικής. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν σοβαρά μέτρα σε βάρος της κατηγορώντας την ότι ...

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...


Αδέρφια, είμαστε ένα!

Image
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Γεια σας αδέρφια του κινήματος για πραγματική δημοκρατία!
Αυτές τις μέρες όλοι μας είμαστε χαρούμενοι! Ένα μεγάλο χαμόγελο ελπίδας ανθίζει στις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν στο κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες των πόλεων της χώρας μας όπως και στις πλατείες άλλων χωρών της Ευρώπης. Ένα χαμόγελο ελπίδας ανθίζει σε εκατομμύρια πολίτες που βλέπουν να γεννιέται μια νέα προοπτική για την κοινωνία: η προοπτική μέσα από διαδικασίες πραγματικής δημοκρατίας να διώξουμε την κυβέρνηση, τους κλέφτες και τους ψεύτες, να βγάλουμε από το λαιμό μας τη θηλιά του χρέους, των μέτρων και των μνημονίων της τρόικας και του ΔΝΤ.
Εμείς, οι χιλιάδες πολίτες που είπαμε «δεν πληρώνω διόδια» και αγωνιζόμαστε για την κατάργησή τους, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι μαζί με τους εξεγερμένους της Κερατέας και τους μεγάλους αγώνες εργαζομένων, κρατήσαμε αναμμένη τη φλόγα της αντίστασης στον ένα χρόνο μνημόνιο.
Υπερασπιστήκαμε την έννοια του δημόσιου κοινωνικού αγαθού και δείξαμε στην πράξη το δρόμο της ανυπακοής, που είναι υποχρέωση των πολιτών, όταν το άδικο γίνεται νόμος του κράτους.
Τώρα, μπαίνοντας στο δεύτερο χρόνο μνημονίου, η φλόγα γίνεται φωτιά με την ενεργοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.
Αυτή έχει ζεστάνει τις καρδιές μας στις πλατείες! Αυτή η φωτιά είναι το φως στο τούνελ στο οποίο μας έβαλαν οι κυβερνώντες χωρίς να μας ενημερώσουν, χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς να έχουν τη συναίνεσή μας.
Καλή δύναμη!
Να μας λογαριάζετε και μας στον αγώνα! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!!
Θήβα 29-5-2011
5η συνάντηση του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ 



υπαλληλισκοι, φοβητσιαρηδες, δουλοι παχιοι....

Εκλογές Μνημονίου... χωρίς Μνημόνιο!



Εκλογές Μνημονίου... χωρίς Μνημόνιο!
Παράσταση... Θεάτρου του Παραλόγου θύμισε αυτός ο προεκλογικός αγώνας στην Πορτογαλία εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν εκεί μεθαύριο. Οι εκλογές προκλήθηκαν, όπως είναι γνωστό, μόλις ενάμιση χρόνο μετά τις προηγούμενες εξαιτίας των αλλεπάλληλων πακέτων λιτότητας που έφερνε στο κοινοβούλιο η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας του Ζοζέ Σόκρατες κάτω από την αφόρητη πίεση της ΕΕ, καθώς οι Γερμανοί ήθελαν με το ζόρι να υπαγάγουν την Πορτογαλία σε καθεστώς Μνημονίου ανάλογο με αυτό της Ελλάδας. Τρεις φορές ψήφιζε η Δεξιά τα μέτρα άγριας λιτότητας του Σόκρατες, την τέταρτη αγανάκτησε, τα καταψήφισε και τον ανέτρεψε.
Μόλις, όμως, ο Σόκρατες έγινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός, παραβιάζοντας ουσιαστικά το Σύνταγμα της χώρας, έβαλε την Πορτογαλία σε καθεστώς Μνημονίου, πράγμα που αρνιόταν πεισματικά να κάνει όσο ήταν κανονικός πρωθυπουργός. Η Δεξιά που τον είχε ανατρέψει εξαιτίας των μέτρων λιτότητας... συμφώνησε με το Μνημόνιο (!) που είναι πολύ χειρότερο, με την υστερόβουλη σκέψη ότι θα κερδίσει τις εκλογές μεθαύριο και θα κυβερνήσεις φυσικά πάνω στη βάση του Μνημονίου κατηγορώντας, όμως, τους σοσιαλιστές που το συνομολόγησαν με την ΕΕ και το ΔΝΤ ως υπεύθυνους. Το εξωφρενικό σε αυτήν τη συνηθισμένη ιστορία πολιτικού καιροσκοπισμού είναι ότι ενώ οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία προκλήθηκαν εξαιτίας του Μνημονίου, τα πορτογαλικά κόμματα εξουσίας σε όλη την προεκλογική εκστρατεία μιλούσαν για τα πάντα εκτός από το... Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Σόκρατες και με το οποίο συμφώνησε η Δεξιά! Σφυρίζουν αδιάφορα για το θέμα που θα επιδράσει καταλυτικά στη ζωή όλων των...