# #

16 Σεπ 2011

VillaΒafo:το πρώτο κατάστημα πώλησης ναρκωτικών στην Ελλάδα.



Στις 3 Αυγούστου είχε κάνει αίσθηση στην κοινή γνώμη η είδηση ότι αποποινικοποιείται πλήρως η χρήση ναρκωτικών χωρίς να προσδιορίζεται προς το παρόν το είδος της ουσίας, εφόσον είναι για ιδία χρήση.

 Ενάμιση μήνα μετά και ενώ το νομοσχέδιο είναι υπό κατάρτιση, άνοιξε το πρώτο κατάστημα πώλησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα...


 στην Θεσσαλονίκη, το Villabafo σύμφωνα με το epicnews.gr. Πλήθος φοιτητών ήδη έσπευσε να δοκιμάσει την ποικιλία ναρκωτικών που προσφέρει το κατάστημα.


Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, η ιδέα προ-υπήρχε εδώ και καιρό από τα αντίστοιχα Coffee Shops της Ολλανδίας έλειπε όμως το νομικό πλαίσιο που θα στήριζε μία τέτοια επένδυση στην Ελλάδα.

Το VillaBafo αποτελεί το 1ο Coffee Shop στην Ελλάδα όπου οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν ποικιλίες ναρκωτικών ουσιών πριν αγοράσουν αλλά και να παραγγείλουν το ναρκωτικό της επιλογής τους, εφόσον αυτό δεν διατίθεται άμεσα.

Η εταιρεία πίσω από το Villabafo ήδη συζητάει με μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της συμπρωτεύουσας με σκοπό την... διαφήμιση και προώθηση του brand name μέσα από την χορηγία φανέλας αλλά και το σπονσοράρισμα ουσιών στους οπαδούς της σε ανταγωνιστικές τιμές.

Οι πρώτες εντυπώσεις του κόσμου ήταν απόλυτα θετικές με τις εντυπωσιακές κοπέλες του promotion να μοιράζουν τρίφυλλα στους περαστικούς. Η εταιρεία που ανέλαβε την προώθηση έκανε εκπληκτική δουλειά παρατάσσοντας τους ενδιαφερόμενους σε κυκλική διάταξη και μαθαίνοντάς τους χρήσιμες ορολογίες και μεθόδους για την σωστή κατανάλωση των ουσιών.

Στις σκέψεις των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός D.I.Y. (Do-It-Yourself) πάγκου με χημικές ουσίες όπου ο πελάτης θα μπορεί να πειραματιστεί και να δημιουργήσει το δικό το coctail ναρκωτικών όπως ακριβώς το επιθυμεί ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε και την online κυκλοφορία του Villabafo.gr του 1ου ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης ναρκωτικών ουσιών όπου οι χρήστες θα μπορούν να παραγγείλουν από τo σπίτι τους τις ουσίες αλλά και όλα τα απαραίτητα σύνεργα χρήσης, πληρώνοντας μέσω πιστωτικής κάρτας ή με αντικαταβολή.

Φυσικά, η είδηση είναι ψευδής και κατασκευασμένη και ίσως μας φαίνεται περίεργο και εξωπραγματικό το να ανοίξει κάποιος ένα τέτοιου είδους κατάστημα στην Ελλάδα, αλλα αυτό δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα καθώς το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών είναι ήδη έτοιμο. Όμως θα πρεπε να αναλογιστούμε και τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της μάστιγας μιας και τα στοιχέια για τους θανάτους από ναρκωτικά είναι δραματικά. Ο αριθμός των θανάτων ετησίως από ναρκωτικές ουσίες φθάνουν τους 300 όπου το 37,8% είναι ηλικίας άνω των 30 ετών. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το 40% των κρατουμένων στις φυλακές είναι λόγω χρήσης και κατοχής ναρκωτικών ενώ η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά χρηστών οπιούχων που ζητούν θεραπεία και τα χαμηλότερα ποσοστά χρηστών κοκαΐνης. Τα στοιχεία αυτά σίγουρα μας προβληματίζουν και κυρίως όσους είναι γονείς καθώς τα παιδιά είναι πάντα ο "ευκολος" στόχος για αυτούς που πουλάνε ναρκωτικά. Μια χώρα που δεν προσφέρει στα παιδιά της δωρεάν σωστή παιδεία, τους στερεί από τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη θα τους "δίνει τη δυνατότητα να κάνουν ελεύθερη χρήση ναρκωτικών ουσιών"; 


πηγή:sofokleusin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.