# #

16 Σεπ 2011

Κίνημα στο facebook για ανοιχτά Πανεπιστήμια!




Χιλιάδες φοιτητές δικτυώνονται ζητώντας να λειτουργήσουν κανονικά οι σχολές τους.

Την ώρα που η ένταση στα πανεπιστήμια κλιμακώνεται και τα τμήματα που έχουν βάλει «λουκέτο» έχουν ξεπεράσει πλέον τα 300, ένα νέο φοιτητικό κίνημα που λέει ...«όχι» στις καταλήψεις και ψηφίζει ανοιχτά πανεπιστήμια γεννιέται μέσω του Facebook.

Η αρχή έγινε δύο εβδομάδες πριν, το βράδυ που αποφασίστηκε η κατάληψη στην πρώην ΑΣΣΟΕ. Τρεις φοιτητές άγνωστοι μεταξύ τους δημιούργησαν τρεις διαφορετικές σελίδες στο Facebook, ζητώντας να ανοίξει η σχολή τους.

Αυτό στάθηκε αφορμή να γνωριστούν, να κρατήσουν μία από τις τρεις σελίδες και στην τελευταία γενική συνέλευση να έρθουν δεύτεροι με μόλις 84 ψήφους διαφορά πίσω από την ΠΑΣΠ που ήταν υπέρ της κατάληψης, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Σήμερα η σελίδα τους μετρά 1.629 μέλη, ενώ η κίνησή τους βρήκε μιμητές στο ΕΜΠ, στη Νομική και την Ιατρική Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το κίνημα για ανοιχτά πανεπιστήμια έχουν αγκαλιάσει τελειόφοιτοι που τους απομένουν λίγα μαθήματα για το πτυχία και φοιτητές κατά του νόμου για τα ΑΕΙ που θεωρούν όμως ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να
δοκιμαστούν στην πράξη.



Maria Pitella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.