# #

15 Σεπ 2011

Πρέσβης ΗΠΑ στη ΠΓΔΜ : «Αναγνωρίζουμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό τη συνταγματική της ονομασία»



ImageΆλλη μία “μαχαιριά” στον ελληνισμό έδωσε η αμερικανική διπλωματία μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ ότι οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου θα πρέπει να μοιραστούν ισομερώς μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.




Πιο συγκεκριμένα νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι η στάση των ΗΠΑ για το όνομα της χώρας δεν έχει αλλάξει.
 «Αναγνωρίζουμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό τη συνταγματική της ονομασία» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης σημειώνοντας όμως ...
ότι οι ΗΠΑ  «στηρίζουν τη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσης». «Η χώρα μου θα υποστηρίξει κάθε λύση στην οποία θα καταλήξουν η Μακεδονία και η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γουόλερς.
Απαντώντας στις δηλώσεις του νέου Αμερικανού πρέσβη ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του, ότι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Σικάγο, η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.
Η νέα αυτή δήλωση του αμερικανού διπλωμάτη αναιρεί τις θετικές για την Ελλάδα κινήσεις που είχαν γίνει πρόσφατα όταν σε έγγραφα του αμερικανικού ΥΠΕΞ η γειτονική χώρα είχε αναφερθεί ως ΠΓΔΜ γεγονός που είχε ερμηνευτεί ως μία ένδειξη μεταστροφής της αμερικανικής πολιτικής για το ζήτημα υιοθετώντας μια πιο ουδέτερη στάση στο ζήτημα.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.