# #

15 Σεπ 2011

Αρχές Οκτωβρίου οι ''μαύροι" λογαριασμοί-Διπλασίασαν ξαφνικά τον φόρο, δεν τους έβγαιναν τα νούμερα!




Image
Η κυβέρνηση φανερώνει πλέον με όλους τους τρόπους πόσο αναξιόπιστη, ανακόλουθη και ανίκανη είναι να τηρήσει ακόμη και για λίγα 24ωρα τις ίδιες τις εξαγγελίες της...


 Μόλις χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως οι δεσμεύσεις του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου δεν είχαν καμία σχέση με την ...
πραγματικότητα!




Όπως προέκυψε από την επεξεργασία υπολογισμού του νέου φόρου, το χαράτσι θα ανέρχεται στο διπλάσιο από εκείνο που ανακοινώθηκε και θα περιλαμβάνει κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν βάναυσα πληγεί από την οικονομική ύφεση.


Έως και 20 ευρώ ανά τετραγωνικό θα ανέρχεται ο φόρος για τις νεόδμητες οικοδομές, ενώ θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 13 ευρώ ανά τετραγωνικό ο φόρος για τις οικοδομές άνω των 25 ετών. Τελικά, το περίφημο 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό που θα κατέβαλαν οι ασθενείς κοινωνικές ομάδες αποτελεί μάλλον μύθο, αφού ακόμη και οι άνεργοι, οι ανίκανοι προς εργασία και οι χαμηλοσυνταξιούχοι καλούνται να καταβάλουν το τίμημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Το μέτρο αφορά 5.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε περίπτωση μη καταβολής του αντιτίμου, τότε θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ στον καταναλωτή.
Κύκλοι του υπ. Οικονομικών, σε μια προσπάθει ναα δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, εξήγησαν πως οι υπολογισμοί της τελευταίας στιγμής κατέδειξαν ότι τα αριθμητικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο Ε. Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη δεν επαρκούσαν για την κάλυψη της πραγματικής δημοσιονομικής τρύπας του 2011, άρα και της αναπόφευκτης μαύρης τρύπας (λόγω χαμηλών εσόδων) και στον προϋπολογισμό του 2012.


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.