# #

16 Σεπ 2011

H "αθλιότητα του διαδικτύου" ξαναχτυπά



Έχει δίκιο ο πούστης!!!!

Το κείμενο είναι για να καταλάβετε τι εστί "ithacanet".
 Κι ύστερα, ο Παπαϊωάννου θέλει να καταργήσει την ανωνυμία.
 Αν το κάμει, κινδυνεύουμε σοβαρά να υπουργοποιηθούμε.
 Ενώ εμείς, το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι "επανάσταση", ανωνύμως και ψευδωνύμως. 
 Η "Φιλική Εταιρεία", ο "Μίκης Ζέζας" και ο "Άρης Βελουχιώτης" ήταν ψευδώνυμα.



 Για φανταστείτε να είχαν ονομάσει την Φ.Ε., "Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Μέτωπο"; Είναι δυνατόν να κάνεις επανάσταση, με το ονοματεπώνυμο σου; 
 Το κείμενο που ακολουθεί κατατάσσεται στην κατηγορία "Παιδεία", στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του ithacanet. Παραθέτει πληθώρα ιστορικών και μορφωτικών στοιχείων.


Έχει δίκιο ο πούστης!!!!
Πριν ένα μήνα περίπου, όταν o βασικός αρθρογράφος του ithacaNet, με αφορμή ένα ατυχές άρθρο που «έφερε»  την υπογραφή του Μίκη Θεοδωράκη , κατέληγε με την απειλή ότι θα ετοίμαζε την διακήρυξη του κόμματος, για το Μινάρισμα πίστεψα ότι τα νερά του Καραβόμυλου είχαν κάνει κάποια ζημιά.
Αμέσως ειδοποίησα τον...
Μάκη να πάει για τάμα στον Άγιο, να βρει τον πάπα Γιάννη  στα Τρελανάτα,  και να τον παρακαλέσει να πάει να τον «διαβάσει».
Είπα μέσα μου, χάσαμε τον Δον Ψυχώτη, τώρα χάνουμε και τον «χορηγό» της Ρεβέκκας στο λιμάνι .
Όμως ως Κεφαλλονίτης, της διασποράς έκανα και δεύτερη και τρίτη σκέψη   με μεγαλύτερη ψυχραιμία.
Και εκεί που έβλεπα την αντιεξουσιαστική εκδοχή του συστήματος να διαλύει την χώρα, συνεπικουρούμενη από την υπόλοιπη καθεστωτική αχρηστία του πολιτικού συστήματος της χώρας ανέκραξα:
Έχει δίκιο ο πούστης!!!!
Μου ήρθαν στο μυαλό οι περίφημες απόψεις των κορυφαίων διανοητών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των κ.κ. Μπέκ και Γκίντενς, με τις περίφημες θεωρίες της ανακλαστικής νεωτερικότητας και της  «δημοκρατίας των συναισθημάτων».
Χρηματηστηριακές φούσκες έχουμε από το 1719,από την πρώτη έκρηξη δηλαδή έξάπλωσης του μερκαντιλισμού στην Ευρώπη όπου το φαντασιακό χαρτί που λέγεται χρήμα αρχίζει από μέσο να μετατρέπεται και αυτό σε εμπόρευμα.
Την ίδια εποχή εισάγονται και νέες αντιλήψεις και απόψεις αντίστοιχες του μερκαντιλισμού και στο μινάρισμα.
Ο καπιταλισμός έχει λόγο και στη μαλακία από τότε. Ναι μαλάκα μου από τότε!!!
Τα υπόλοιπα στον Κόντες  de la armonía di popolo mastoro για τη συνέχεια…



(Στην εικόνα ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)


σημ. "Ι"Ναι, η ομάδα ασχολείται με την εμπεριστατωμένη ανάλυση: "ο  ρόλος του αυνανισμού και του Μπρεζίνσκι στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και οικονομία".
Ναι, όταν στις 16/8, με τη βοήθεια του Αγίου Γερασίμου, το γράψαμε για πλάκα, δεν φανταστήκαμε σε τι κυκεώνα θα μπλέκαμε.
Ναι, το πόνημα θα αναστατώσει τον πλανήτη, όσο και το "κομμουνιστικό μανιφέστο".
Και τελευταίο ναι, επειδή είμαστε οι τεμπέληδες της εύφορης αθλιότητας, κι επειδή φταίει το νερό που κυλάει ανάποδα στην Κεφαλλονιά, το πόνημα θα διαχυθεί προς την παγκόσμια κοινότητα, με μορφή άρθρων, αλλιώς χρειαζόμαστε πάνω από χίλιες σελίδες σε μορφή βιβλίου.

ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ:

"Ρεβέκκα", είναι το όνομα της χελώνας καρρέττα - καρρέττα , που συχνάζει στην ιχθυόσκαλα του Αργοστολιού και είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης.

"Τάφιοι ή Τηλεβόες" ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς, πριν έρθουν οι εκστρατεύσαντες εναντίον τους Μυκηναίοι - Αχαιοί. Πριν συμβεί αυτό, οι Τάφιοι είχαν εκστρατεύσει στις Μυκήνες, είχαν λεηλατήσει την ύπαιθρο χώρα και είχαν σκοτώσει τα 11 αδέρφια της Αλκμήνης, της μητέρας του Ηρακλή. Για εκδίκηση, οι Αχαιοί οργάνωσαν την πρώτη πανελλαδική εκστρατεία, πολύ πριν από την εκστρατεία στην Τροία. (Από εδώ πήραν αυτή τη συνήθεια).

Στον "Καραβόμυλο" εκβάλλει το μοναδικό ποτάμι στον κόσμο που κινείται ανάποδα.

Ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ δεν είναι κεφαλονίτης. Είναι Ληξουριώτης.

"Φαρακλάτα ή Τρελανάτα" είναι το χωριό που γεννήθηκε από τη σύφιλη που μάζευαν οι μετανάστες του τέλους του 19ου αιώνα, στις όχθες του Δούναβη και στην Αφρική. Οι κάτοικοι, ως τα σήμερα, ονομάζονται "λοβάδια". "Λοβάδια", ονομάζονται και οι μικρές σαύρες που ζουν ενώ τους λείπει κάτι, π.χ. η ουρά. Εξ ού και λωβοτομή. Επί πολλά χρόνια το χωριό αναδεικνυόταν πρώτο στις στατιστικές, σε αριθμό ψυχοπαθών.

Από τα "Φαρακλάτα" κατάγεται και ο Παναϊτ Ιστράτι, ο μπολσεβίκος ρουμάνος συγγραφέας, που πρώτος από όλους, πολύ πριν από τον Τρότσκι, Βίκτορ Σερζ και τους λοιπούς διαφωνούντες, κατάγγειλε το 1927 το σταλινικό καθεστώς. "Τα σπασμένα αυγά τα βλέπω. Την ομελέτα δε βλέπω", ήταν η απάντηση που έδωσε στο επιχείρημα των σταλινικών "αν δεν σπάσεις αυγά, δε φτιάχνεις ομελέτα".

Έτσι και σήμερα, μόνο σπασμένα αυγά βλέπουμε, έχοντας αφήσει να κάνουν ρημάδια τη ζωή μας ένα σωρό καθεστωτικές ιδεολογίες και πολιτικές.

Με τέτοια διαστροφικά γονίδια μέσα μας και με τέτοιο νερό να πίνουμε, τι περιμένατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.