# #

16 Σεπ 2011

Βρέθηκε το εμβόλιο κατά της φαλάκρας ?



Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Γέιλ βρήκαν το εμβόλιο που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους μπορεί να καταπολεμήσει την φαλάκρα … και αναμένεται να βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Στο νέο εμβόλιο θα χρησιμοποιηθούν λιπώδη κύτταρα από την κοιλιά για να αναζωογονήσουν τους μηχανισμούς ανάπτυξης τριχών στο κεφάλι.

Τα πειράματα μέχρι στιγμής έχουν...
γίνει σε ποντίκια και έδειξαν ότι τα βλαστικά κύτταρα των τριχών ελέγχονται από τους λιπώδης ιστούς της περιοχής και με μία απλή προσθήκη ενός συγκεκριμένου τύπου λιπωδών κυττάρων στο δέρμα του κρανίου, τα βλαστικά αυτά κύτταρα ξεκινούν να αναπτύσσονται και πάλι επαναφέροντας την τριχοφυΐα.
Για την ακρίβεια μετά την μεταφορά του λίπους από την κοιλιά στο κεφάλι, τα ποντίκια εμφάνισαν τετραπλάσια τριχοφυΐα γύρω από τους υπάρχοντες θύλακες, ενώ εμφανίστηκαν από το πουθενά και νέες τρίχες.
«Αν καταφέρουμε τα λιποκύτταρα που προστίθενται στο δέρμα να ενεργοποιήσουν τα εν υπνώσει βλαστικά κύτταρα στη βάση των θυλάκων των τριχών τότε ίσως δούμε και πάλι τρίχες να εκφύονται στην περιοχή» λέει η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Βάλερι Χόρσλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.