# #

15 Σεπ 2011

Με το νέο μισθολόγιο και το σύνολο των μέτρων κάθε εκπαιδευτικός θα χάσει συνολικά πάνω από πέντε μισθούς!


ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ                        ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΣΑΚ – ΔΕΕ
ΓΙΑ ΠΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΜΕ; ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ετοιμάζουν απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα! Με θράσος λέει ο Πρωθυπουργός πως στόχος της κυβέρνησης είναι «να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια»!!! Μέχρι το 2013 θέλουν να μειώσουν στο μισό τους δημόσιους υπάλληλους. Τα χαράτσια έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας, τη στιγμή που η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου μειώνεται! Αυτός είναι ο στόχος τους: να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, για να σώσουν το σύστημα. Με το νέο μισθολόγιο και το σύνολο των μέτρων κάθε εκπαιδευτικός θα χάσει συνολικά πάνω από πέντε μισθούς! Χιλιάδες αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους! Ρίχνουν τα τελευταία αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων στο «πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων», με αποτέλεσμα να χάνουν άμεσα πάνω από 5 δις ευρώ και με την ρήτρα της τριακονταετίας, να μετατρέπονται κυριολεκτικά σε παλιόχαρτα! Την ίδια στιγμή, χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν την σύνταξη και το εφάπαξ. Ετοιμάζεται νέο «μαχαίρι» σε επικουρικές! Με τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ η Υγεία εμπορευματοποιείται πλήρως! Χιλιάδες φάρμακα και χιλιάδες εξετάσεις έχουν κοπεί. Όποιος δεν έχει λεφτά θα πεθαίνει κυριολεκτικά στη ψάθα. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με εκρηκτικά προβλήματα.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους επιτίθενται καθημερινά στο δημόσιο υπάλληλο. Προκαλούν με δηλώσεις σαν του Λοβέρδου («1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες»)! Κατηγορούν τους δημόσιους υπάλληλους για τα χρέη, τα ελλείμματα, ακόμα και για την καπιταλιστική κρίση! Θέλουν να σπείρουν την έχθρα και το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους, το «διαίρει και βασίλευε».
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η ταξική ενότητα, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη, το «ένας για όλους και όλοι για έναν» είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.
Για το λόγο αυτό, το ΠΑΜΕ πρότεινε σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ:
Να μην πληρώσει ο λαός τα νέα φοροχαράτσια. Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πληρωμή τους. Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στα σχολεία, να αποφασίσουμε οργανωμένα, συλλογικά την άρνηση πληρωμής.
Στη βάση αυτή πρότεινε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία στις 22/9, μαζί με την ΔΟΕ, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να δώσουν αγωνιστική απάντηση. Δυστυχώς όλες οι άλλες παρατάξεις αποφάσισαν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας! Το ίδιο έκανε και η ΔΟΕ στις 15 Ιούνη, μέρα πανελλαδικής-πανεργατικής Απεργίας. Τελικά για ποια ενότητα εργαζομένων μιλάνε; Για ποια συμπόρευση ομοσπονδιών αγωνίζονται;
Μέχρι εδώ!  Καμιά θυσία. ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ.    Βέροια 15-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.