# #

29 Σεπ 2012

Περιφορά του Γέροντα Παστίτσιου στη χριστεπώνυμη συνοικία των Εξαρχείων




Περιφορά του Γέροντα Παστίτσιου στη χριστεπώνυμη συνοικία των Εξαρχείων

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης διεξήχθη η περιφορά του σκηνώματος (τάβλα) του Γέροντα Παστίτσιου σε δρόμους των Εξαρχείων καθώς και στην πλατεία και στο κοινωνικό κέντρο Βοξ.


Η περιφορά του Γέροντα ξεκίνησε από τα γραφεία των Ενθεμάτων επί της Βαλτετσίου και κατέληξε στον πεζόδρομο της Τσαμαδού όπου και εψάλη ακολουθία.

Πλήθος πιστών αλλά και η συγκινητική παρουσία και αντίδραση της νεολαίας της πλατείας έδωσαν τον τόνο στη περιφορά του αγίου. 

Εψάλησαν τα...

"η θρησκοληψία είναι ένα βίτσιο λευτεριά στον γέροντα Παστίτσιο", "του Γέροντα η μπεσαμέλ ποτέ της δεν σουρώνει, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" και άλλοι ύμνοι της πίστεως του λαού μας.

Η πομπή σταμάτησε εις το Κοινωνικών Κέντρον Κ*ΒΟΞ όπου εκατοντάδες αντιεξουσιαστές προσκύνησαν την εικόνα του Οσίου Προστάτη. 


Μέσα σε ρίγη συγκίνησης και αναφιλητά, μπάχαλοι, νετσαγεφικοί, αναρχοσυνδικαλιστές, αναρχοκομμουνιστές, μηδενιστές, χουλιγκάνοι, ρεφορμιστές, συμβουλιακοί, αυτόνομοι, κολλεκτιβιστές, ευρωκομμουνιστές, Λουξεμπουργκικοί, Τροτσκιστές, Μουλούδες, Συριζοχαλαροί, σοσιαλδημοκράτες, ευρωπασιφιστές διαταξικοί, επαναστάτες και κηπουροί, σερβιτόροι και τρανσέξουαλ, στοιχουργοί και τσιλιαδόροι, γυμναστηριακοί και ζογκλέρ, χωρισμένοι και αγάμητοι, τελειωμένοι και πρωτάρηδες, πρεζάκηδες και διαβασμένοι ακολούθησαν τον Γέροντα Παστίτσιο προς το θείο φως της εξ αποκαλύψεως μιας και μοναδικής αλήθειας:

Ζυμαρικά Ή Τέφρα!!!




risinggalaxy

14 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΖΙ,ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ,ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ?ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ vesinios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, μην θορυβείσαι. Η ορθοδοξία φροντίζει από μόνη της να αυτογελοιοποιείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι θεωρητικα τυπικα ηγετες ,δυστυχως ναι και πολυ κατωτεροι των περιστασεων...ομως οι αληθινοι στυλοβατες αφανως κρατανε γερα το τιμονι,vesinios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε, για ανάφερε κανέναν στυλοβάτη. Εκτός αν το -βάτης το εννοείς από το βατέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΗ Η ΑΛΗΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΟΜΑΡΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΗΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αθρησκε.οι εμπειριες σου δεν σημαινει οτι ειναι εμπειριες και των αλλων,το να πετας υποννοουμενα και λασπες,οταν σε αλλα σημεια υπερασπιζεσαι την ομοφυλοφιλια δειχνει το μεγεθος της αξιοπιστιας σου.παντως Ελληνες δεν ειστε,ελληνογλωσσοι... ισως.vesinios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε, βαρέθηκα να λέω ότι είμαι Ρουμανόβλαχος. Επίσης ότι χρειάζομαι άλλα πενήντα χρόνια για να μάθω την ελληνική, καθότι τυγχάνω βλαχόφωνος. Έλληνες σαν κι εσένα υπάρχουν πολλοί. Τι τους θέλεις κι άλλους!

    Σε φαντάζομαι όταν σε πιάνουν ρίγη συγκίνησης κάθε φορά που ακούς στην εκκλησία το "Των αγίων προπατόρων ημών Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ". Σκέτη πατριωτική καύλα.και μετά το "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" Καθαρά ελληνικά πράγματα έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΑΤΡΙς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙς..ΑΠΑΤΡΙΣ,ΕΣΥ ΣΥΓΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝ.ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ vesinios

      Διαγραφή
  8. Τα κάθε είδους "σιχάματα" εκτονώθηκαν
    και τώρα...
    Αλήθεια απορώ σαν νέοι άνθρωποι που
    καταπιέζονται, σήμερα περισσότερο από
    κάθε άλλη φορά, δεν έχουν το "τσαγανό"
    να ορθώσουν το "επαναστατικό ανάστημά
    τους" σε κάτι σοβαρότερο και πιό
    απειλητικό;
    Φαίνεται πως όχι, αφού προτιμούν να
    αυτογελοιοποιούνται...
    προτιμούν να σέρνονται για να βρούν
    την πρέζα τους, παραδομένοι στη ραστώνη
    της προδοσίας...
    Γιατί χρειάζεται ψυχή για την αντίσταση
    και δυστυχώς αυτοί δεν έχουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για μία ακόμη φορά η ελληνική προοδευτική αριστερόστροφη διανόηση αυτοεξευτελίζεται και αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι εχθρός της είναι το σύνολο του ελληνικού λαού και των χριστιανών αυτής της χώρας με την συνεχόμενη επίδειξη της επιλεκτικής ευαισθησίας σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας.
    Έτσι οι παροικούντες εις τα Εξάρχεια θέλοντας να διακωμωδήσουν την Χριστιανοσύνη, την Εκκλησία και τον γέροντα Παίσιο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία τελετή και περιφορά της εικόνας του Γέροντα Παστίτσιου όπως αναφέρουν, ενδεδυμένοι ως ιερείς σαχλαμαρίζοντας σαν παιδάκια του δημοτικού πιστεύοντας ότι έτσι σατιρίζουν την γνωστή υπόθεση με τον «γενναίο μπλόγκερ».
    Καθότι τόσο ο εν λόγω μπλόγκερ όσο και οι συμμετέχοντες σε αυτή την εξευτελιστική για τους Χριστιανούς εκδήλωση είναι αναμφίβολα "γενναίοι" και "τολμηροί" διότι είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μία αντίστοιχη εκδήλωση ή σχόλιο για τον Μωάμεθ. Βλέπετε ο Χριστιανισμός διδάσκει την συγχώρεση και την ανοχή οπότε ως βολική θρησκεία μπορεί ο καθένας να την εξευτελίζει.
    Στην Ελλάδα οι αληθινοί επαναστάτες κατά κάθε κατεστημένου και συμβατικού, έχουν εξαφανιστεί από καιρό και αυτό που έχει απομείνει οι λεγόμενοι "χαβαλέδες επαναστάτες" της διανόησης (ξέρετε αυτοί που σκέφτονται για σένα χωρίς εσένα) οι οποίοι εκφράζουν τις επαναστατικές τους ιδέες μόνο σε θέματα που ξέρουν ότι τους παίρνει.
    Διότι άραγε ποια θα ήταν η κατάληξη των εν λόγω κυρίων αν είχαν πραγματοποιήσει μία αντίστοιχη τελετή για τον Μωάμεθ στην πλατεία Αμερικής ή Βικτωρίας όπου κατοικεί πλήθος Μουσουλμάνων ; Θα τολμούσαν να ακόμα και στα εξάρχεια να διακωμοδίσουν τον Μωάμεθ όπως έπραξε ο Αμερικανός ακτιβιστής με την απαράδεκτη ταινία του. Έχουν άραγε οι κύριοι και οι κυρίες που συμμετείχαν στην εξευτελιστική για τους Χριστιανούς τελετή το... "διαμέτρημα" για να πράξουν το ίδιο για το Ισλάμ ; Διότι μία κουβέντα είπε για το Ισλάμ ένας νεαρός αναρχικός στην διαδήλωση των Μουσουκλμάνων στην Ομόνοια και αυτοί οι αφιλότιμοι έτρεξαν να τον "φιλοδωρήσουν" με μπουκέτα...
    Και σε τελική ανάλυση αυτοί οι προοδευτικοί άνθρωποι με τις ανατρεπτικές ιδέες δεν είχαν ξεσπαθώσει και ζητούσαν το κεφάλι του αστυνομικού που είχε σκίσει σελίδες από το Κοράνι του Σύρου πριν από τρία χρόνια. Αυτοί δεν ήταν που ούρλιαζαν και ζητούσαν την ενοχή των Ελλήνων που έκαψαν την συναγωγή στην Κρήτη άσχετα αν τελική καταδικαστέα αυτή πράξη είχε γίνει από μεθυσμένους Αμερικανούς και Άγγλους.
    Τελικά όπως φαίνεται για τους νέους «γιελαντζί» επαναστάτες της διανόησης που ήρθαν να αντικαταστήσουν ότι σοβαρό και αξιόλογο είχε ο χώρος τους ισχύει αυτό που ο κόσμος αναφωνεί σε ανάλογες περιπτώσεις «τα καλά και συμφέροντα».
    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=56637&Itemid=170

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «…ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ…»

    «Είδες την θαυμάσιαν τούτη γυναίκα που λάμπουσα από της ψυχής το κάλλος αλλά και της όψεως, στις (υποδείξεις) του δικαίου (Αβραάμ) πορευομένη; Αυτήν να μιμείσθε γυναίκες… (!) αυτό είναι φιλίας και υπακοής γνώρισμα… υπέρ του δικαίου (Αβραάμ η Σάρρα) και εις μοιχείαν εαυτήν εξέδωσεν και συνουσίας[1] ανέχετο βαρβαρικής (!!!) …Είδες αγαπητέ μου την ευμήχανον του θεού σοφία;»
    Ι. Χρυσοστόμου Παραινετικός… της αγίας Τεσσαρακοστης Ομιλία ΛΒ΄ ε΄25… ή (53.299.22.εως 53.300.48) ή ΤLG Joannes Chrysostomus Scr. Work #112 53.300.46

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΣΑΝ ΑΠΑΤΡΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ (ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ),ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΘΡΗΣΚΟΣ...ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ.ΣΟΥΠΙΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ(ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ)vesinios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για οσους δεν καταλαβαν χριστιανισμος και ισλαμισμος ειναι τι ιδιο .ιποιος βρει ουσιωδεις διαφορες να μου τις πει.Χριστιανισμος η' ισλαμισμος και λληνισμος ειναι σχημα οξυμωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΩΝΥΜΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ,ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΗ ΒΑΦΤΙΖΕΙΣ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ?Α ΡΕ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.