# #

15 Σεπ 2011

Το στρατιωτικό σχέδιο που συμφώνησαν Παπανδρέου-Νετανιάχου.



Ελλάδα και Ισραήλ θα αντιμετωπίσουν από κοινού τη κρίση με τη Τουρκία.
Και αυτό ισχύει και για το στρατιωτικό σκέλος της κρίσης .Αυτό ουσιαστικά συμφωνήθηκε μεταξύ Νετανιάχου-Παπανδρέου στη χθεσινοβραδυνή τηλεφωνική τους συνομιλία.

Όπως αναφέρει από το Ισραήλ το Debkafiles οι δύο χώρες υπέγραψαν στρατιωτική-επιχειρησιακή συμφωνία,μόλις... δύο εβδομάδες πριν. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συγκληθεί οκταμελής υπουργική ομάδα Ελλάδας-Ισραήλ που θα αναλάβει να διαχειριστεί τη κρίση.


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε τις μέχρι σήμερα κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Αναφέρθηκε σε αιφνίδια αύξηση πτήσεων κατά τις τελευταίες 48 ώρες πάνω από το Καστελόριζο.

“Η Αθήνα φοβάται μια τουρκική επίθεση στο νησί, με πληθυσμό 1.000 κατοίκων” , γράφουν οι ισραηλινοί .

“Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε οι Τούρκοι είναι ικανοί να κάνουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις σε Ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές”,προσθέτουν.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν πλήρη συνεργασία σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και οι ισραηλινοί ζήτησαν τη χρήση ελληνικων βάσεων ,αν χρειαστεί.Κι αυτό για να “απαντήσει σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης”!


“Τόσο το Ισραήλ όσο και Η Ελλάδα φαίνεται να ξέρουν καλύτερα ότι η τουρκική απειλή είναι πραγματική”,λένε οι ισραηλινοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.