# #

11 Νοε 2013

Οι γραφικοί «Μαυρογυαλούροι»..Ο ψευτόμαγκας με το μπεγλέρι και Ο έτερος «εταίρος» σπουδαίος συνταγματολόγος, οικονομολόγος, χαρατσολόγος, μπουρδολόγος...

«ΕΠΤΑ ΝΟΜΑ Σ’ ΕΝΑ ΔΩΜΑ»

Το μπεγλέρι έλειπε χθες απ’ τον πρωθυπουργό! Με στυλ και ύφος προπολεμικού «ρεμπέτη» μιλούσε στο «κοι(υ)νοβούλιο» με αισθητική λόγου «εφτά νομά σ’ ένα δωμά» και αποκαλούσε διαρκώς τον ελληνικό λαό ως «πεζοδρόμιο», επικαλούμενος πως η «δημοκρατία» επιβεβαιώνεται στη βουλή και όχι στις.. διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις όσων βρίσκουν λάθος τις επιλογές τους.

Δεν ξέρω αν είναι μείζον ζήτημα ετούτη τη στιγμή η «αισθητική» των ρητόρων του κοι(υ)νοβουλίου αλλά δεν είναι αμελητέα η χυδαιότητα του  ύφους που θα μπορούσε να εξισωθεί με άσεμνη χειρονομία, ότι «σας γράφω όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι».

Ο έτερος «εταίρος» σπουδαίος συνταγματολόγος, οικονομολόγος, χαρατσολόγος, μπουρδολόγος, ζορίζεται πολύ από τις τορπίλες που έρχονται από τα υποβρύχια και άρχισε τα συνήθη κρύα και εντελώς ατάλαντα ευφυολογήματά του που δεν μπορούν να συγκινήσουν πλέον ούτε την … Τζάγκρη!!!

Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο πανάσχετοι και γραφικοί «Μαυρογυαλούροι» στερούνται πλέον και το στοιχειώδες «πνεύμα». Κάτι «τρύπια δολάρια» και «τζουράσικ παρκ» που ακούστηκαν ήταν τόσο ευφάνταστα, πρωτότυπα και πνευματώδη που και Βεδουίνο τον μετέτρεπαν σε Εσκιμώο από τη «χαμηλή» θερμοκρασία του λόγου τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν να συζητήσουν, μπορούν άραγε να κυβερνήσουν, είναι η εύλογη απορία του καθένα Έλληνα.

Περίμενε κανείς από την πρόταση μομφής να προκύψει κάτι; Προφανώς και όχι! Κάποιες εικόνες προς σχολιασμό των «πρωινάδικων» και μεταμεσονύκτιων «ανατροπών» θα πρόσφερε για να παραμυθιάσουν τον κοσμάκη. Αλλά τέτοια απαξίωση προς την ελληνική κοινωνία, η οποία πλέον χαρακτηρίζεται επισήμως ως «πεζοδρόμιο» και τέτοια «μαγκιά» προς όποιον διαφωνεί είναι «κακά χαμπάρια» για όσα έρθουν.


Αν πάμε στις επικείμενες εκλογές με εξουσιαστικό « Σαμαρικό στυλάκι» ύφους «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», με «Αδώνεια» αισθητική, με «Στουρνάρεια» άρθρωση λόγου και «Βενιζέλειο» χιούμορ προβλέπω να μην έχουν ν’ αντιμετωπίζουν «προτάσεις μομφής», αλλά τη μήνιν του –κατά τον πρωθυπουργό- «πεζοδρομίου» ήτοι του ελληνικού λαού που κάθε μέρα αγριεύει όλο και περισσότερο. 

Καλό θα ήταν ν’ αφήσουν τις «πλακίτσες» και τις «ευφάνταστες»-τρομάρα τους!!!- ατάκες, γιατί σε λίγο θα τρέχουν και δε θα φτάνουν.

Μιχάλης Τζανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.