# #

11 Νοε 2013

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει ένα «καυτό» δίμηνο σε πολιτικό επίπεδο....

Κασσής: Δεν θα ψηφίσω τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Πριν ακομα προλάβουν να κλείσουν 24 ώρες απο την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, άρχισαν και πάλι τα «αντάρτικα». Αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Βήμα fm, παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής ψήφισε κατά της πρότασης δυσπιστίας, τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
«Δεν έχω το δικαίωμα ως βουλευτής να πω ότι ...
αυτός ο νόμος για το φόρο ακινήτων έχει ένα πολύ μεγάλο κενό και διαφωνώ επί της αρχής; Ο νόμος είναι καθολικός και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο. Αυτό είναι το ένα που είναι λάθος και πρέπει να διορθωθεί. Το άλλο είναι ότι πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι να πάμε σ’ αυτούς που δεν έχουν. Δεν θα κάνω διαχωρισμό ανάμεσα σε βουλευτές της επαρχίας και των αστικών κέντρων.
Σε καμία περίπτωση (σ.σ.: για το αν θα ψηφίσει το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΑ). Ας μη γελιόμαστε… Και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές (που δεν θα το ψηφίσουν). Ρωτάτε εμένα ως βουλευτή (αν θα καταψηφίσουμε τι θα γίνει); Το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο.
Παρότι προέρχομαι από αγροτική περιοχή, πρέπει να πληρώσουν και οι αγρότες.
Καθαρές κουβέντες: ναι, μπορώ να πω ότι υπάρχουν αδικίες και στο χαράτσι. Δεν μπορεί ο συνταξιούχος των 400 ευρώ να πληρώνει το ίδιο με μένα, που παίρνω 5.000 το μήνα. Πρέπει να διορθωθεί και το χαράτσι, για να μη φτάνουμε στην προχειρότητα να λέμε ότι πρέπει να κρατήσουμε το ίδιο, γιατί δεν προλαβαίνουμε να φέρουμε κάτι άλλο.»
Τι μπορεί να σκεφτόταν δηλαδή ο κ. Κασσής όταν έδινε απλόχερα την εμπιστοσύνη του στον Αντώνη Σαμαρά για να την άρει – στα λόγια- λίγες ώρες μετά; Όπως και να έχει επιβεβαιώνεται με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει ένα «καυτό» δίμηνο σε πολιτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.