# #

10 Νοε 2013

Ξαναχτυπά ο λακές της εξουσίας...


Ηταν αναμενόμενο ότι ο λακές της εξουσίας, Μίμης Ανδρουλάκης, με τις δήθεν συγκλονιστικές αποκαλύψεις του για «διείσδυση χαφιέδων στην ηγεσία του ΚΚΕ» και τεράστια διαφήμιση θα έκανε στο βιβλίο του, και ότι με την βοήθεια των αστικών ΜΜΕ, θα έριχνε όση χολή του έχει απομείνει απέναντι στο κόμμα που τον ανέδειξε.

Και μπορεί κάποιος να καταλάβει την στάση που κράτησαν οι φυλλάδες του ΔΟΛ, του Μπόμπολα, κ.α όπως και μια σειρά ιστότοποι (από το tvxs μέχρι τα..
φασιστικά μπλοκ) που μιλάνε για «βόμβες» και «αποκαλύψεις που θα συζητηθούν».

Σιγά μην έχαναν την ευκαιρία  να ρίξουν την λάσπη τους στο ΚΚΕ.

(Κι εδώ να επαναλάβουμε το αυτονόητο: Είναι άλλο πράγμα να κάνεις πολιτική κριτική, ακόμα και πολεμική στο ΚΚΕ για τις θέσεις και την πολιτική του δραστηριότητα και άλλο βασιζόμενος σε «κουτσομπολιά» με δόση μυθοπλασίας να προσπαθείς να το παρουσιάσεις διαβρωμένο από μυστικές υπηρεσίες και τα σχετικά).

Και φυσικά κανέναν δεν πείθει η προσχηματική δικαιολογία του Ανδρουλάκη που στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφει ότι αναφέρει αυτή την παλιά ιστορία γιατί  «φοβάται μη χαθεί, μη δεν απομείνει κανείς που να την έχει ζήσει από πρώτο χέρι και να μπορεί να την αφηγηθεί». Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι γνωστό σε πάρα πολύ κόσμο και έχει αναφερθεί και σε αρκετά έντυπα.

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προδημοσιεύει το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του –κάτι που κάνει τον γύρω έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ- με «πιασάρικα» σχόλια του τύπου: «ο συγγραφέας αρχίζει το βιβλίο με μια ιστορία, που αιφνιδιάζει.
Τον Ιανουάριο του 1983, ο αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ενημερώνει τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Χαρίλαο Φλωράκη πως στα ανώτατα κλιμάκια του Κόμματος εργαζόταν εδώ και χρόνια πληρωμένος πράκτορας.
Ο συγγραφέας, στέλεχος τότε του ΚΚΕ και στενός συνεργάτης του γενικού γραμματέα, συμμετέχει στη διαδικασία αποπομπής του χαφιέ μέσα σε ένα κλίμα μυστικότητας και βουβής οργής….».

Πέρα ότι αυτή η ιστορία δεν είναι όπως την παρουσιάζει ο Ανδρουλάκης, που την μπολιάζει με το εγκεφαλικό του κατασκεύασμα ότι «17 ακόμα μεσαία στελέχη του ΚΚΕ δούλευαν για τις μυστικές υπηρεσίες»από πού κι ως που είναι στις αρμοδιότητες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων να διαφημίζει ένα τέτοιο βιβλίο που έχει οφθαλμοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες;

Ο Ανδρουλάκης είναι ένας απ’ τους πολλούς πρώην αριστερούς που εξαργύρωσαν την αντιδικτατορική τους δράση και το πέρασμα τους από το ΚΚΕ με το να βρεθούν στην κομματική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ και να μεταβληθούν σε θλιβερούς απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος.

Σήμερα, ξεπέρασε τον εαυτό του και δικαίωσε όλους αυτούς –που όντας μέλη και στελέχη τότε του ΚΚΕ-  είχαν αποκαλύψει τον άθλιο ρόλο του από την εποχή ακόμα που έπαιξε βασικό ρόλο στην έκδοση της εφημερίδας  «Πρώτη».  (Ηταν καθημερινή εφημερίδα που απευθυνόταν στον κόσμο της αριστεράς και εκδόθηκε με κύριο σκοπό να «στρώσει έδαφος» για την συγκυβέρνηση του 1989. Ο Χαρίλαος τότε τον υπερασπίστηκε και δημιούργησε τριβές με όσα μέλη του ΚΚΕ άσκησαν κριτική στον Ανδρουλάκη. Περασμένες ιστορίες, που κάποια στιγμή όμως θα τις γράψουμε). 

Του Γ. Γ.

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.