# #

16 Νοε 2013

Απίστευτο: H Monsanto «δεσμεύεται» να αναλάβει δράση για την προστασία της υγείας των μελισσών…

 

Πόσο πιο μεγάλη μπορεί να είναι η υποκρισία τους; 
H Monsanto ανακοίνωσε πρόσφατα την συμμετοχή της στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton  - Clinton Global Initiative (CGI) για την Δέσμευση Ανάληψης Δράσης σχετικά με την υγεία των μελισσών  κατά τη διάρκεια  της Ετήσιας Συνάντησης του Ιδρύματος Clinton για το έτος 2013 .

Ως επακόλουθο αυτής της ανακοίνωσης, η Monsanto δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τον συνασπισμό για την δράση για την υγεία των... μελισσών υπό την αιγίδα του Κέντρου Keystone .

“Για να παραμείνει βιώσιμη η σύγχρονη γεωργία, θεωρώ ότι όλοι οι φορείς της αγροτικής βιομηχανίας θα πρέπει να μπορούν να συμμετάσχουν από κοινού σε ειλικρινείς και «ανοιχτούς» διαλόγους”, δήλωσε η Sarah Stokes Alexander, Αντιπρόεδρος της Διαχείρισης Προγραμμάτων του Keystone Center.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Keystone προσπαθεί να οικοδομήσει συνεργασίες από ποικίλους ενδιαφερόμενους φορείς (multi-stakeholder collaborations) που έχουν ως στόχο την «βελτίωση της υγείας των μελισσών» (σ.σ. pentapostagma.gr – κάθε άλλο παρά «ειλικρινής» είναι η επιθυμία της Monsanto να μειωθούν τα επίπεδα θανάτων των πληθυσμών μελισσών). Σύμφωνα με το Enhanced Online News, το Κέντρο Keystone πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο διαδικασία αξιολόγησης ώστε να καθοριστεί ποιοι φορείς θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ποιοι θα εμπλακούν άμεσα καθώς και για να προσδιοριστούν η στόχευση, η αποστολή και οι στόχοι του Συνασπισμού για την προστασία της «υγείας των μελισσών».

Η Monsanto έχει δεσμευθεί σε πρώτη φάση να παράσχει υποστήριξη σε τέσσερις σημαντικούς άξονες προτεραιοτήτων: 1) στην βελτίωση της διατροφής των μελισσών 2) στην παροχή ερευνητικών επενδύσεων σε καινοτόμες τεχνολογίες για τον έλεγχο των ιογενών λοιμώξεων που πλήττουν τους πληθυσμούς μελισσών 3) στην κατανόηση των επιστημονικών προσεγγίσεων αναφορικά με την μελέτη του αντίκτυπου των ζιζανιοκτόνων στην υγεία των μελισσών και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές χρησιμοποίησης των ζιζανιοκτόνων από τους μελισσοκόμους και καλλιεργητές και 4) στην οικονομική ενίσχυση των μελισσοκόμων.

Οι ίδιοι λοιπόν – Monsanto – που οδηγούν σε αφανισμό τους πληθυσμούς των μελισσών μέσω του ζιζανιοκτόνου Roundup, προσπαθούν να πείσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι είναι «ευαισθητοποιημένοι» και ότι ενεργούν με γνώμονα την «περιβαλλοντική βιωσιμότητα»..  Γιατί δεν δημιουργείται ένας Συνασπισμός ΚΑΤΑ της δράσης και των πρακτικών της Monsanto; Μάλλον η απάντηση κρύβεται στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα…


www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.