13 Νοε 2013

Προκλητική απάντηση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την αφίσα της

Ακόμα και η οργή της οικογένειας του Παύλου Φύσσα δεν πτόησε τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ και σήμερα με ανακοίνωσή της... επιτίθεται σε όσου την κατηγορούν για την αφίσα της.

Με μια θρασύτατη ανακοίνωση, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, που δε φαίνεται να έχει αντιληφθεί ποιες πολιτικές επιλογές στηρίζει, λέει πως "τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό". Πώς γίνεται, όμως, να τα επικαλείται ένα κομμάτι της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης χωρίς να τα καπηλεύεται;

Κι ενώ η οικογένεια του Παύλου Φύσσα εξέφρασε την οργή της λέγοντας πως "δεν ανήκε στο κόμμα του, ο Πάυλος ήταν αντιμνημονιακός", η νεολαία του ΠΑΣΟΚ απαντά αναλυτικά ως εξής:
"Στις 10 Γενάρη του 1991 (δυο μέρες μετά την δολοφονία Τεμπονέρα) σείονταν η Ελλάδα σε δρόμους και πλατείες με το σύνθημα "Ζει ,ζει ο Τεμπονέρας ζει με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί".
Από τότε το σύνθημα αυτό ακολουθούσε κάθε πορεία της νεολαίας στις διεκδικήσεις της για ένα καλύτερο αύριο. Η Νέα Γενιά αυθόρμητα δημιουργεί σύμβολα, τα οποία την οδηγούν. Σύμβολα που οι αξίες, οι αρχές, ο τρόπος της ζωής τους και εν τέλει ο τρόπος που φεύγουν απ αυτήν εμπνέει και οδηγεί.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ φέτος προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την οποία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της Χούντας κατέπνιξαν την 17η Νοέμβρη 1973, εξέδωσε μια ηλεκτρονική αφίσα με ανθρώπους-σύμβολα που συνέδεσαν τη ζωή τους με τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ελευθερία.
Για εμάς ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο με τη ζωή του, τα τραγούδια του, την υπερηφάνειά του. Μια μέρα μετά τη δολοφονία του, οι δρόμοι και οι πλατείες σείονταν ξανά: «Ο Παύλος ζει, κάτω οι ναζί».
Αυτός ο Παύλος, που με το αίμα του ένωσε ξανά όλους τους Έλληνες απέναντι στο νεοναζισμό είναι ο Πέτρουλας της δικής μας γενιάς. Γι' αυτό και η παρουσία του στην αφίσα μας, δίπλα στο Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα. Για να τιμήσουμε και όχι να οικειοποιηθούμε, για να θυμόμαστε και όχι να ξεχάσουμε, για να δείξουμε σε όλους ότι ο Φύσσας έφυγε από χέρι φασίστα, όπως ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας και ο Τεμπονέρας.
Σε όσους, κακόπιστα, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γύρω από την αφίσα, επισημαίνουμε ότι το μήνυμα είναι ισχυρό και σαφές: Ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας, ο Τεμπονέρας και ο Φύσσας είναι σύμβολα μόνιμου αγώνα για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια.
Και αυτά τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό."
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή: left.gr
http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.