# #

7 Μαΐ 2011

υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή Δημάρχου o Δημητρης Μυλωνερος...


Συνδημότισσες και συνδημότες


   Αποτελεί κοινή πίστη πως ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να θέσει σε αργία τον Δήμαρχο του Δ. Δίου – Ολύμπου, δημιουργείτε ένα νέο πλαίσιο συνθηκών για το Δήμο μας.
   Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος, αφενός αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα τόσο με το διογκωμένο χρέος που εμφανίζει όσο και με τις αντιξοότητες που υπάρχουν σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο υλοποίησης του νέου θεσμού «Καλλικράτης», αφετέρου όμως πρόκειται για ένα Δήμο με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου.
   Η πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, που ανέδειξε την δημοτική παράταξη με την οποία κατήλθα στις εκλογές ως Δημοτική Αρχή, μας επιφορτίζει όλους μας με ένα βαρύ αίσθημα ευθύνης τούτες τις ιδιαίτερες στιγμές για το Δήμο μας. 
   Πιστεύω βαθειά πως η όποια επιλογή για την «Επαύριον» στο Δήμο μας δεν πρέπει να είναι προϊόν  προειλημμένων αποφάσεων και παρασκηνιακών  μεθοδεύσεων. Αποφάσεων που δεν τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής τόσο στην δημοτική ομάδα όσο και στην κοινωνία. Μέλημα όλων πρέπει να είναι η ενότητα της πλειοψηφούσας παράταξης, απαλλαγμένη από πρακτικές και τακτισμούς που σχεδιάζουν το αύριο στο δήμο μας μέσα σε πλαίσια προσωπικών επιλογών και διαδρομών.
   Πίστευα και πιστεύω πως ο Δήμος μας διαθέτει δημιουργικές δυνάμεις. Ποιες είναι όμως οι αναγεννητικές δυνάμεις της ανατροπής στο Δήμο μας; Υπάρχουν άραγε; Η απάντηση είναι πως υπάρχουν και είναι πολλές, ισχυρές και αξιόμαχες. Μπορεί να είναι διάσπαρτες, ανοργάνωτες και ενδεχόμενες ακαθοδήγητες, αλλά υπάρχουν. Είναι το πρωτοποριακό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας, το οποίο αν και νιώθει κατά κάποιο τρόπο «περιθωριοποιημένο», εν’ τούτοις υπάρχει και αγωνιά. Είναι ο χώρος των σκεπτόμενων ανθρώπων , των συνειδητοποιημένων δημοτών, εκείνων που δεν προσδοκούν σε προνομιακές σχέσεις ιδιοτέλειας. Όλων εκείνων που απλά αναζητούν χειρολαβή ελπίδας και ασφάλειας. Είναι εκείνοι που διαθέτουν μορφωτικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, και νιώθουν την ανάγκη της προσαρμογής του δήμου μας «στους άνεμους της νέας εποχής» και στις προοπτικές του μέλλοντος.
  Σ΄ αυτές τις δυνάμεις πίστευα και επένδυα πάντα. Γι΄ αυτό το λόγω δηλώνω ευθαρσώς, πως σεβόμενος τόσο τον εαυτό μου όσο και το σύνολο των συνδημοτών μου, δεν είμαι διατεθειμένος να πειθαρχήσω σε λογικές μιας βελούδινης διαδοχής με εντολοδότες και εντολοδόχους. Ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη από «Άρχοντα του δαχτυλιδιού», αλλά από μια άλλη πορεία που θα εγγυάται το αληθινό, το διαυγές και το άφθαρτο. 
   Το σίγουρο βέβαια είναι πως υπάρχει διέξοδος και ελπίδα. Και η ικμάδα σ΄ αυτή την περίπτωση είναι η αναχαίτιση όλων αυτών των μεθοδεύσεων, που έχουν ως στόχο την παράδοση του «δαχτυλιδιού» στο παρασκήνιο.
   Έτσι, λοιπόν, δηλώνω πως στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή Δημάρχου.
  Καλώ, όλες τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε κοινή συστράτευση για το αύριο του Δήμου μας.
  Καλώ όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους στη δημιουργία ενός κώδικα αρχών και αξιών, που θα πρεσβεύει σε κανόνες διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και πραγματικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

                                                                                                   Αντιδήμαρχος

                                                                                              Μυλωνέρος Δημήτρης

Σχολιο του Αριστοφανη...Επιτελους...Αυτες οι ιστοριες με τα δαχτυλιδια διαδοχης πρεπει να σταματησουν...Ο αρχηγος "αυθεντια" και παντα προβατακια να τον ακολουθουν και να κανουν οτι ο τσοπανης λεει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.