# #

14 Νοε 2013

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ


Απερίγραπτες διαστάσεις έχει προσλάβει πλέον ο εξευτελισμός του κύρους της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο μετά την υπαγωγή της στο ταπεινωτικό καθεστώς του Μνημονίου και την παγκόσμια, όχι μόνο πανευρωπαϊκή, εκστρατεία απαξίωσής της ως παράδειγμα προς αποφυγή... 

Οι προχθεσινές περιφρονητικές δηλώσεις ενός Αυστριακού υπαλλήλου της ΕΕ τίναξαν στον αέρα την απεγνωσμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πείσει κάποιους αφελείς ότι δήθεν έχει... «αποκατασταθεί το διεθνές κύρος της χώρας» και έχει ενισχυθεί η διαπραγματευτική της θέση. Δράστης κάποιος Τόμας Βίζερ, επικεφαλής μιας βοηθητικής επιτροπής της Ευρωομάδας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η βοηθητική αυτή επιτροπή ονομάζεται...
Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) και απλώς προετοιμάζει τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών και στη συνέχεια ελέγχει από νομική και τεχνική σκοπιά τις αποφάσεις του Eurogroup, χωρίς να έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει τίποτα, απλώς να επισημάνει νομοτεχνικές ατέλειες, αν υπάρχουν σε κάποια απόφαση. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, η κυβέρνηση ολόκληρη υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται σκληρά και υπερασπίζονται σθεναρά τα ελληνικά συμφέροντα, βγήκε αυτός ο Βίζερ και δήλωσε ότι βλέπει συμφωνία όχι μέσα στον Νοέμβριο, άντε το πολύ τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη που λέει η κυβέρνηση, αλλά μετά από... τέσσερις πέντε μήνες! Η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα «απέχουν μίλια και δισεκατομμύρια» στις θέσεις τους αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για το 2014, δήλωσε ο Βίζερ. Αποφάσεις θα ληφθούν «μετά τις διακοπές του σκι» πρόσθεσε.

Εκτακτα τα είπε, μόνο που αυτές οι διακοπές για σκι στις οποίες αναφέρθηκε είναι τον... Φεβρουάριο! «Από τεχνοκρατική σκοπιά δεν υπάρχει πρόβλημα οι αποφάσεις να παραπεμφθούν για τον επόμενο χρόνο» διευκρίνισε με αγγελική αθωότητα, «αν και οι ανάγκες σε ρευστότητα κάποια στιγμή θα είναι αισθητές» έσπευσε να προσθέσει με νόημα. Ανοιχτός εκβιασμός δηλαδή με διακριτικό... μαφιόζικο στυλ! «Δεν υπάρχει κινητικότητα και τα σημάδια είναι κακά» διαπίστωσε και εξήγησε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να της δώσουν αυτή την... ανθυποδόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οπότε «απλώς δεν θα υπάρξουν χρήματα»!

Κατά τον Βίζερ, το σημαντικότερο είναι «τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα με την κωλυσιεργία της» εν όψει και του τέλους του Μνημονίου σε περίπου έξι μήνες, υπογράμμισε. Εδώ υπάρχουν δύο τουλάχιστον ζητήματα. Το πρώτο είναι από πού αντλεί το πολιτικό θράσος ο Αυστριακός υπάλληλος της ΕΕ να εκβιάζει την Ελλάδα με έμμεσο τρόπο, να προδιαγράφει πότε θα αποφασίσουν οι υπουργοί της Ευρωζώνης για τη χώρα μας, να αποφασίζει και να ανακοινώνει αυτός αν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει εκπληρώσει ή όχι τα καθήκοντα που της έβαλαν οι άλλοι υπάλληλοι, αυτοί της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που συμμετέχουν στην τρόικα. Σε ό,τι αφορά τον Τύπο, είναι ο εξευτελισμός της Ελλάδας λόγω της υπαγωγής της σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας που του επιτρέπει αυτή τη θρασύτητα. Σε ό,τι αφορά την ουσία, είναι προφανές ότι δρα κατ' εντολήν των Γερμανών και λέει αυτός τα πράγματα που δεν θέλουν να πουν αυτή την ώρα δημοσίως οι ηγέτες του Βερολίνου.

Το δεύτερο και σοβαρότερο ζήτημα είναι ότι όλη αυτή η μεθόδευση αποσκοπεί στον πειθαναγκασμό της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου να υπογράψει την άνοιξη και νέο Μνημόνιο! Οι Γερμανοί το έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θεωρούν πως η Ελλάδα πρέπει να υπαχθεί και σε νέο Μνημόνιο. Θέλουν έτσι να είναι σίγουροι εκ των προτέρων ότι δεν θα έχει κανένα περιθώριο φιλολαϊκών κινήσεων οποιαδήποτε κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα σχηματιστεί ενδεχομένως μελλοντικά. Η κυβέρνηση Σαμαρά υποκρίνεται ότι αντιστέκεται και οι εκπρόσωποι της ΕΕ χρονοτριβούν και πάνε για... σκι επειδή και οι δύο πλευρές γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει άμεσες ανάγκες ρευστότητας που να αφορούν σε πληρωμές ομολόγων ή δανείων προς ξένους.

Μπορεί έτσι να τη βγάλει μέχρι τον Μάρτιο. Εννοείται ότι στο διάστημα αυτό θα «γδάρει» φορολογικά τους Ελληνες και θα συνεχίσει η κυβέρνηση Σαμαρά να μην πληρώσει τίποτα από όσα χρωστάει το Δημόσιο σε ιδιώτες, ενώ οι τράπεζες δεν θα δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις. 

Ετσι, την άνοιξη, με την οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας, οι Γερμανοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα... εκλιπαρεί την υπαγωγή της χώρας μας σε νέο Μνημόνιο!

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.