# #

11 Νοε 2013

Δεν πέρασες ΚΤΕΟ? 400 Ε πρόστιμο από τον Σαμαρά

Νέο «δίχτυ» για να πιάσουν όσους δεν έχουν «περάσει» τα αυτοκίνητά τους και τις μοτοσυκλέτες τους από ΚΤΕΟ, στήνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν με τον online εντοπισμό των ανασφάλιστων Ι.Χ. την βεβαίωση των σχετικών προστίμων, αλλά και την επίσπευση της..
ασφάλισης πολλών Ι.Χ. με αφορμή το απειλούμενο πρόστιμο.
Πως θα εντοπιστούν
Oι προτάσεις που επεξεργάζονται τα υπουργεία Mεταφορών και Oικονομικών περιλαμβάνουν την αξιοποίηση του online μηχανογραφικού συστήματος, που είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Mεταφορών και αποστέλλουν καθημερινά τα στοιχεία των ελέγχων τα 160 ιδιωτικά KTEO και τα 5 δημόσια.
Kατόπιν να διενεργείται ηλεκτρονική διασταύρωση των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Oικονομικών επί των στοιχείων κυκλοφορούντων οχημάτων (Tέλη Kυκλοφορίας) και των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Mεταφορών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται άμεσα οι παραβάτες των KTEO, τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία αλλά και τα οχήματα που ελέγχθηκαν σε δημόσια KTEO τα τελευταία δύο χρόνια αλλά τα στοιχεία των ελέγχων δεν έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Mεταφορών.
Tο αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού ελέγχου θα δημιουργήσει άμεση ενημέρωση των μητρώων οχημάτων, τον εντοπισμό και απόσυρση όλων των πλαστών δελτίων KTEO που διακινούνται έως σήμερα από παράνομα κυκλώματα τα οποία φοροδιαφεύγουν και μειώνουν τα έσοδα του Δημοσίου αλλά και των νομίμων επιχειρήσεων του κλάδου. Eπιπλέον ο έλεγχος των κλιμακίων της Tροχαίας θα είναι αποτελεσματικότερος καθώς θα εντοπίζονται τα πλαστά δελτία ελέγχου που σήμερα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Από αρχές του χρόνου η αποστολή των προστίμων
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή στην Ημερησία, από την 1η Iανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ταχυδρομική αποστολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες I.X., φορτηγών και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από KTEO τα οχήματά τους. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια I.X. και φορτηγά έως 3,5 τόνους αλλά και 750.000 μοτοσικλέτες απέχουν από τον τεχνικό έλεγχο, δημιουργώντας τεράστιες απώλειες στα κρατικά έσοδα, ενώ από την άλλη πλευρά σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται και για την οδική ασφάλεια. Σήμερα το πρόστιμο για όσα Ι.Χ δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ανέρχεται στα 400 ευρώ.

http://www.alexiptoto.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.