# #

14 Νοε 2013

Οι αντάρτες βουλευτές που έγιναν (για μια ακόμα φορά) αρνάκια...(Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό βέβαια)

Τους έψησαν και πάλι....Με τι δωράκια?

Πείστηκαν τελικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που απειλούσαν με αντάρτικο την κυβέρνηση και σε δημόσιες τοποθετήσεις τους τόνιζαν πως θα καταψηφίσουν το νόμο για το φόρο ακινήτων.
Γαλάζιοι βουλευτές: «Δεν έχουμε κανένα θέμα από τις νέες ρυθμίσεις το ψηφίζουμε όλο»

Οι βουλευτές της ΝΔ που είχαν προκαλέσει πονοκέφαλο στη Συγγρού και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από τις δεσμεύσεις του υπουργείου Οικονομικών για αλλαγές στο νόμο τα γαλάζια στελέχη πήραν πίσω τις απειλές για αντάρτικο και τώρα δηλώνουν πως θα ψηφίσουν το νόμο. «Δεν έχουμε κανένα θέμα από τις νέες ρυθμίσεις το ψηφίζουμε όλο αν έρθει στη Βουλή όπως συμφωνήσαμε» είπε ο βουλευτής Τζαμτζής αμέσως μετά την ολοκλήρωση.

Εκαναν πίσω και οι «αντάρτες» της Χαριλάου Τρικούπη
Μετά τους γαλάζιους βουλευτές που ενώ απειλούσαν με αντάρτικο τελικά έκαναν πίσω και οι συνάδελφοι τους στο ΠΑΣΟΚ. «Όπως μας τα παρουσίασαν, αλλάζουν όλα τα δεδομένα προς το καλύτερο, αλλά..
περιμένουμε να αποτυπωθούν και στο χαρτί, για να είμαστε βέβαιοι» είπαν χαρακτηριστικά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
«Συμφωνούμε, αρκεί να είναι όλα όσα λέμε τώρα και στο τελικό κείμενο» ήταν η σχετική αποστροφή πολλών βουλευτών, δηλωτική της επιφύλαξης, που υπάρχει ακόμη στις τάξεις της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, για τις πραγματικές διαθέσεις του οικονομικού επιτελείου.
\
Ποιες ήταν οι αλλαγές πως «έπεισαν» τους βουλευτές

Το σχέδιο που παρουσίασαν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Ανδρέας Μακρυπίδης αντίστοιχα προκειμένου να διερευνηθούν οι διαθέσεις των βουλευτών και στη συνέχεια, να λάβει τη μορφή νομοσχεδίου και να κατατεθεί στη Βουλή περιελάμβανε τις παρακάτω τροποποιήσεις:
  • Αλλάζει τελείως η φιλοσοφία του νομοσχεδίου
  • Είναι προοδευτικότερο
  • Καταργούνται όλοι οι φορολογικοί συντελεστές των αγροτεμαχίων αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγρότες δεν θα πληρώνουν τίποτα αλλά δεν θα υπάρχουν διαχωρισμοι πχ αγροτεμάχια στη θάλασσα ή στο βουνό.
  • Εξαιρούνται κτίσματα γεωργικών χρήσεων (αποθήκες, σταυλικές εγκαταστάσεις, μαντριά, στάνες)
  • Μειώνεται 16% ο ΕΕΤΑ σε σχέση με αυτό που ισχύει σήμερα
  • Θα εισπράξουν 2,650 δισ. αντί 2,9 δισ.
  • Θα καταργηθεί το χαράτσι μέσω ΔΕΗ
  • Το κύριο βάρος της φορολόγησης θα πέσει σε όσους έχουν ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ.
  • Συντελεστής στα αγροτεμάχια θα διαμορφωθεί στο 2,00 στα ποτιστικά και 2,20 στα μη ποτιστικά

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.