# #

11 Νοε 2013

Επιστολή – κόλαφος: Γιατί δε θέλω πια να δουλέψω στη Δημόσια Τηλεόραση

Με μία επιστολή στην οποία καταφέρεται κατά της διαδικασίας προσλήψεων στη Δημόσια Τηλεόραση, ο επί χρόνια ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Λονδίνο, Λάμπης Τσιριγωτάκης, ζητά να ανακληθεί η αίτησή του για εργασία στον μεταβατικό φορέα.
Όπως εξηγεί ο Λάμπης Τσιριγωτάκης, η διαδικασία που επέβαλε ο υπουργός Οικονομικών «ισοπεδώνει κάθε δημοσιογραφική αξία και επαγγελματική αξιοπρέπεια», ενώ σημειώνει ότι «η δημοσιογραφική δουλειά είναι δημόσιο υλικό, στη διάθεση του κοινού ώστε όλοι να μπορούν να το αξιολογούν και να κρίνουν».
Αναλυτικά η επιστολή του Λ. Τσιριγωτάκη:

«Αγαπητοί κύριοι,
Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 υπέβαλα ηλεκτρονικά αίτηση ενδιαφέροντος για τη θέση του ανταποκριτού στο Λονδίνο. Μετά από προσεκτική σκέψη αποφάσισα να ανακαλέσω την αίτηση μου και ζητώ να την αποσύρετε από τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής.
Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι γιατί πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να επιλέγονται και να προσλαμβάνονται και ιδιαίτερα σε δημόσιους οργανισμούς με κριτήρια τη δουλειά τους και το επαγγελματικό τους βιογραφικό.
Η διαδικασία που επέβαλε ο υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας για την πρόσληψη των δημοσιογράφων-ανταποκριτών για τη δημόσια τηλεόραση, ισοπεδώνει κάθε δημοσιογραφική αξία και επαγγελματική αξιοπρέπεια, και κατά την άποψη μου δεν συμβάλλει στην θετική ποιότητα και υποδομή της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης.
Προσωπικά μετά από τριάντα και πλέον χρόνια πλούσιας θα έλεγα δραστηριότητας στην ελληνική αλλά και διεθνή δημοσιογραφία, την ηλεκτρονική και έντυπη, δεν μπορώ να αποδεχθώ την συμμετοχή μου σε μια τέτοια διαδικασία.
Η δημοσιογραφική δουλειά είναι δημόσιο υλικό, στη διάθεση του κοινού ώστε όλοι να μπορούν να το αξιολογούν και να κρίνουν».
Μετά Τιμής
Χαράλαμπος – Λάμπης Τσιριγωτάκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.