# #

16 Νοε 2013

ΑΠΙΘΑΝΟ!!!! Stephen Hawking: Ο εγκέφαλος μπορεί να αντιγραφεί σε υπολογιστή και να διατηρηθεί μετά θάνατον

Ο άνθρωπος δε θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να νικήσει τον θάνατο αναζητώντας τη λύση σε οτιδήποτε μπορεί είτε να παρατείνει τη ζωή, είτε εσχάτως σε πολύ φιλόδοξα projects για μεταβίβαση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε ρομπότ.


Τώρα έρχεται να προσθέσει τη δική του άποψη και ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking, ο οποίος δήλωσε στο πλαίσιο του Cambridge Film Festival ότι θεωρητικά είναι εφικτό να αντιγράψουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε έναν υπολογιστή και κατά έναν τρόπο να συνεχίσουμε τη..
ζωή μετά τον θάνατο
Βέβαια, τόνισε ότι για την ώρα μάλλον δεν έχουμε την κατάλληλη τεχνολογία και πρόσθεσε πως η “μετά θάνατον ζωή είναι ένα παραμύθι για αυτούς που φοβούνται το σκοτάδι”.
Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή ενός νέου ντοκιμαντέρ για τη ζωή του όταν ρωτήθηκε σχετικά για τον παράδεισο και την μετά θάνατον ζωή. Παρομοίασε τον ανθρώπινο εγκέφαλο με υπολογιστή τοποθετημένο σε ένα κουτί (σώμα) που αργά ή γρήγορα θα χαλάσει.
Σίγουρα οι απόψεις του θα προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά με τόση έρευνα επάνω στον ανθρώπινο εγκέφαλο (δες και το Human Brain Project) ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο;


pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.