# #

16 Οκτ 2013

Η top ατάκα της συνέντευξης Τσίπρα στον "ενικό"



Η top ατάκα της χθεσινοβραδινής συνέντευξης Τσίπρα στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου "στον ενικό" ειπώθηκε στο 185:44, δηλαδή γύρω στις 2:15 τη νύχτα από τον Γιώργο Μαραβελάκη, έναν από το ακροατήριο από τους λίγους που "ξέφυγαν" του Χατζηνικολάου και δεν ήταν ούτε συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, ούτε υποψήφιος της ΝΔ, ούτε πασπίτης φοιτητής όπως "κατά τύχη" συνέβει στο μεγαλύτερο πρώτο μέρος της εκπομπής μέχρι τις 2:00 τη νύχτα!

"Πρόεδρε, εγώ αναγκαστικά θα σε.. ψηφίσω, στο λέω" (γέλια Τσίπρα). "Τον Ιούνιο σε πίστεψα. Τον Ιούνιο το πίστεψα, ήτανε μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το μπαμ. Τώρα αναγκαστικά γιατί βλέπω κι εσύ τα λειαίνεις κάπως..." (ο Τσίπρας κουνά το κεφάλι του χαμογελώντας και κατεβάζει το βλέμμα σκεφτικός)

Ο Γιώργος Μαραβελάκης ήτανε από τις λίγες καθαρές φωνές που ακούστηκαν έστω και πολύ αργά το βράδυ σε αυτή την κατά μεγάλο μέρος στημένη εκπομπή και η ερώτηση - παρατήρησή του πολύ καίρια, αφορούσε στο ζήτημα του δανεισμού των χωρών και της μη δυνατότητας κοπής χρήματος, συνθήκη που ορίζει την απόλυτη εξάρτηση από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και που σημαίνει οτι καμιά διαπραγμάτευση δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό νόημα.

Κατά τα άλλα ο Τσίπρας ήτανε εξαιρετικός, δεδομένων των ασφυκτικών πιέσεων που δέχτηκε και δέχεται έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας, εκ φύσεως πράος και διαβασμένος, κινήθηκε σε χαμηλούς πλην ουσιαστικούς τόνους. Δεν είναι δική του δουλειά να μιλήσει πιο ανοιχτά και καθαρά για όλα. Εμείς οφείλουμε να είμαστε ρηξικέλευθοι ώστε να δημιουργήσουμε το προστατευτικό πλαίσιο στα πρόσωπα που βρίσκονται μπροστά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα εφόσον το θέλουν να υπερασπιστούνε ρήξεις και επαναστατικές συλλογικές στάσεις. Ο Τσίπρας αυτόν τον ρόλο που του αναλογεί τον παίζει καλά. Εμείς δεν πιστεύουμε στις αναθέσεις, πιστεύουμε στη συμμετοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.