# #

17 Οκτ 2013

Επιστολή του Απεργιακού Συντονιστικού της Σχ. Αρχιτεκτόνων Μηχ/κών του Ε.Μ.Π. προς το esos.gr


Αξιότιμοι κύριοι του www.esos.gr

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μόνο ημέρες βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανασκευάσουμε, αν μη τι άλλο για λόγους αρχής, τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα σας.
«Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την πρόσκληση για απογραφή», σπεύδετε να μιλήσετε για μαζική ανταπόκριση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και επιπλέον, πολύ εξυπηρετικά, στο τέλος του άρθρου σας δίνετε όλα τα χρήσιμα links ώστε να απογραφεί όποιος δεν το έχει κάνει ως τώρα.
«Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την ..πρόσκληση για απογραφή», η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Μαζική δεν είναι η απογραφή των διοικητικών. Μαζική εξακολουθεί να είναι, μετά από έξι εβδομάδες απεργίας, η συμμετοχή στις συνελεύσεις των συλλόγων τους, οι οποίες μόλις χτες και ενώ η υποτιθέμενη πενθήμερη προθεσμία είχε ήδη αρχίσει να τρέχει, με ομόφωνες αποφάσεις αντιθέτως δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ατομικής απογραφής ούτε σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι αμφισβητούμε τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας και ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε ούτε τώρα, στην πολλοστή απόπειρα τρομοκράτησης, εκβιασμού, διάλυσης της απεργίας μας. Οσο για το σκοπό του Υπουργείου που, όπως αναφέρετε στη σημερινή σας καταχώρηση, είναι «να συνταχθούν πίνακες αξιολόγησης», αυτό μένει να αποδειχθεί. Και θα αποδειχθεί χωρίς καμμία αμφιβολία όταν το Υπουργείο για μία ακόμη φορά δεν θα καταφέρει να αποκτήσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι θα χρησιμοποιήσει, προβάλλοντας το εντελώς αμφιλεγόμενο κατά τη γνώμη μας δέλεαρ της διαθεσιμότητας αντί για την αμείλικτη πραγματικότητα των απολύσεων.
Δύο μικρές υποσημειώσεις.
Ευγενικά μας υπενθυμίζετε, και δεν είναι η πρώτη φορά από την ιστοσελίδα σας, ότι «όποιος υπάλληλος έχει την υποχρέωση να απογραφεί και δεν το κάνει, τίθεται σε αργία» - υπονοώντας ότι αυτό συμβαίνει περίπου αυτομάτως μετά την παρέλευση της περίφημης προθεσμίας των πέντε ημερών. Θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου υπαινιγμοί δεν είναι αθώοι και ότι, για χάρη της αλήθειας, οφείλουμε μια διευκρίνιση τόσο σε εσάς όσο και στους αναγνώστες σας. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πρόκειται για μια διαδικασία πολλών μηνών, η οποία, εάν διανύσει μία σειρά από προαπαιτούμενα βήματα, καταλήγει στην κρίση της κάθε μίας υπόθεσης ξεχωριστά, από πειθαρχικό συμβούλιο στο οποίο ο καθένας από εμάς υπερασπίζει τη θέση του δια της νομικής οδού και το οποίο συγκαλείται από τον άμεσο εργοδότη του – στην περίπτωσή μας, τις διοικήσεις των ΑΕΙ που, όλες ανεξαιρέτως εδώ και πολύ καιρό διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι μετά τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων τα ιδρύματα θα βρεθούν σε πρακτική αδυναμία λειτουργίας.
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Επικαλείστε, υποθέτουμε όχι αυθαιρέτως, πληροφορίες και αριθμούς «που ανακοίνωσε στοesos το Υπουργείο Παιδείας». Θα θέλαμε να γνωρίζουμε βάσει ποίου ρόλου, με ποια δικαιοδοσία και ποιον ακριβώς τρόπο έχετε πρόσβαση σε στοιχεία (ιδιαίτερα τον αριθμό των δηλώσεων) τα οποία σε μία ευνομούμενη πολιτεία θα όφειλαν να αποτελούν προσωπικά, υπηρεσιακά, και ως εκ τούτου απόρρητα, δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε για μία ακόμη φορά, προς αποφυγήν της δημιουργίας εντυπώσεων που απέχουν από την πραγματικότητα και με στόχο την έγκυρη ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, να συνομιλείτε – τουλάχιστον για λόγους ισορροπίας και ακρίβειας – και με τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους πριν τη δημοσιοποίηση της όποιας πληροφορίας. Εμείς, πάντως, από την πλευρά μας είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε ενημέρωση θεωρήσετε ότι χρειάζεστε.
 
Με εκτίμηση,
Το Απεργιακό Συντονιστικό
της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.