# #

13 Οκτ 2013

Άμπρα κατάμπρα, χόκους πόκους....

Οπως είναι γνωστό την επίσημη άδεια του κράτους για να εξασκεί το επάγγλεμα της μαγείας στην Ελλάδα το έχει η εκκλησία.Ελλάδα 2013 μχ...
Κυριακή...

Ο παπάς της ενορίας Αγίας Βαρβάρας στο Ακταίο-Ρίου ενοχλήθηκε όταν έμαθε πως ένας άλλος μάγος εμφανίστηκε στην περιοχή του και την ώρα της λειτουργίας θεώρησε σωστό να ενημερώσει τούς πιστούς σχετικά.


Ξεκίνησε λοιπόν να πεί αυτα που ήθελε λέγοντας « Σήμερα το βράδυ στην Πάτρα θα δώσει παράσταση ένας μάγος... ».


Εκείνη την στιγμή ενα παιδάκι που βρισκόταν μαζί με την μητέρα του μέσα στην εκκλησία μόλις το άκουσε χωρίς να περιμένει να ακούσει την συνέχεια χαμογέλασε πλατιά γεμάτο έξαψη και χαρά και την έπιασε απο την φούστα λέγοντας  «Μαμά θα πάμε;!!! »


Kανονικά ο παπάς θα έπρεπε να σταματήσει εκεί το λογίδριό του υποκλινόμενος μπροστά στην αγαθότητα και ανόθευτη καλοσύνη του παιδιού το οποίο πίστεψε πως ο καλός παπάς του έκανε ενα όμορφο κυριακάτικο δώρο, αλλά συνέχισε πεισματικά για να υπερασπιστεί το επάγγελμα του που κινδύνευε απο τον μάγο.

«Ο άνθρωπος αυτός είναι διαβολικός και πρέπει την ωρα που θα κάνει τα διαβολικά μαγικά του όλοι μαζί να λέμε...

"Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με" για να τον αποτρέψουμε ».
Θα ήθελα να ξέρω εκείνη την στιγμή πώς αισθάνθηκε το μικρό παιδάκι και πόση ζημιά προκάλεσε ο παπάς με αυτά που είπε στην ψυχή του.
Πέρα απο αυτό θεωρώ πως το ΣΔΟΕ θα ήταν ενήμερο για το εάν ο μάγος ήταν εντάξει σε οτι αφορά την φορολόγιση της παράστασης που θα έδινε, αντίθετα με οτι συμβαίνει με τις παραστάσεις που δίνει κάθε κυριακή ο παπάς..

Οπως είναι γνωστό την επίσημη άδεια του κράτους για να εξασκεί το επάγγλεμα της μαγείας στην Ελλάδα το έχει η εκκλησία.
Απο αυτό βιοπορίζονται ολοι οι ρασοφόροι-δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι πληρώνονται απο εμάς και μάλιστα χωρίς να το επιθυμούμε οι ίδιοι.
Θα περιμέναμε τουλάχιστον μέχρι να γίνει ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας (για αυτό να μην έχετε καμμία αμφιβολία) οι εκπρόσωποι της εκκλησίας να βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό τους πρίν μιλήσουν, και ειδικά την ωρα της λειτουργίας.


Κάποιοι παπάδες εκμεταλεύονται ακριβώς αυτό επειδή δεν υπάρχει αντίλογος την ωρα της λειτουργίας. 
Αν δεν σέβονται τους μεγάλους οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για όσα ακούνε μέσα στην εκκλησία και δεν αντιδρούν ας σεβαστούν τουλάχιστον τις παιδικές ψυχές.
Εμείς πάντως εδω θα είμαστε για να μην περνάει στα "μουλωχτά" τίποτα απο οσα λένε οι σκοταδιστές. 

(Στην φωτογραφία ο συγκεκριμένος παπάς είναι μεσα σε κύκλο και ο σκοπός που δεν μπήκαμε στον κόπο να τον απομονώσουμε απο τούς άλλους σε ξεχωριστή φωτογραφία είναι μήπως τελικά αποφασίσουν να τον απομονώσουν αυτοί, αν μη τι άλλο για να σωθεί το επάγγελμά τους το οποίο δεν κινδυνεύει απο μάγους που σκοπό έχουν να διασκεδάσουν το κόσμο, αλλά απο μυαλά ιερωμένων που ζούν στην εποχή του μεσαίωνα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.