# #

18 Οκτ 2013

Μια παροιμία ως απάντηση (και άλλη μία δώρο) στον κύριο Αστέριο Γαλάνη



Παροιμία πρώτη. Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι…
Είχα αποφασίσει ότι δεν θα απαντάω σε δημοσιεύματα σχετικά με τα πεπραγμένα μου στον Δήμο αλλά αναγκάζομαι να το κάνω, γιατί ο κύριος Αστέριος Γαλάνης  (πρώην δημοτικός σύμβουλος, πρώην  πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΟ και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην τελευταία δημοτική αρχή του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου) σε γραφόμενο του με τίτλο «με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο» με προτρέπει να κρυφτώ από ντροπή επειδή κατά τη γνώμη του (λόγω της μετατόπισης τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου) κατέστρεψα ένα κομμάτι του Πλαταμώνα μήκους επτακοσίων μέτρων, μέρος του οποίου ανήκει στον ίδιο και στις αδερφές του.
Καταρχήν να πω ότι σχετικά με τα όσα λέει για τον αγωγό, στο μόνο που έχει δίκιο είναι ότι στα..
είκοσι μέτρα εκατέρωθεν δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να χτίσεις. Από την μία πλευρά του αγωγού όμως είναι η εθνική οδός άρα το όλο θέμα αφορά στα είκοσι μέτρα προς το χωριό. Εκεί όμως δεν υπάρχει σχέδιο πόλης και εάν με το καλό κάποτε φτάσει,  προβλέπεται ζώνη πρασίνου εξήντα μέτρων παράλληλα της εθνικής, άρα ουσιαστικά για ποια καταστροφή μιλάει;
Όσο για τα περίφημα διακόσια μέτρα εκατέρωθεν που αναφέρει τόσο συχνά και που σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπάρχουν περιορισμοί δόμησης, το μόνο που ισχύει (αφού επιλέχθηκε και ο πλέον ασφαλής τύπος αγωγού) είναι πως δεν μπορεί κανείς να χτίσει πάνω από τετραώροφο (κάτι που φυσικά δεν προβλέπεται σε καμία επέκταση σχεδίου και με κανένα συντελεστή δόμησης). Αν όμως ο κύριος Γαλάνης έχει στο μυαλό του μελλοντικά να σηκώσει καμιά πολυκατοικία έως τον Θεό και του χαλάσαμε τα πλάνα, τι να πω, λυπάμαι αλλά ας μας το έλεγε.
Σχετικά πάλι με το ότι στη συνάντηση που έγινε, όλοι οι βουλευτές συμπαραστάθηκαν στο αίτημα για αλλαγή χάραξης, εδώ απλά είναι να γελάς. Βουλευτές είναι και αυτή είναι η δουλειά τους. Τσάμπα είναι η συμπαράσταση και δεν χάνεις και ψήφους. Της δικής σας παράταξης είναι και οι τέσσερις κύριε Γαλάνη και μάλιστα κυβερνητικοί, στα γραφεία τους συχνάζετε και από τη στιγμή που δεν καταφέρανε να σας ικανοποιήσουν, δύο εκδοχές υπάρχουν. Ή σας κοροϊδέψανε, οπότε τιμωρήστε τους στις επόμενες εκλογές ή όντως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι (αυτή είναι και η πραγματικότητα), γιατί η καινούργια χάραξη είναι και η μόνη δυνατή, άρα κακώς κατηγορείτε και εμένα που αν μη τι άλλο κατάφερα να μείνει και κάτι στο χωριό μου (απορριμματοφόρο, γήπεδο ποδοσφαίρου, διαμόρφωση νεκροταφείου και συνεχίζουμε…) από την χάραξη αυτή.
Σχετικά τώρα με το αν θα έπρεπε να ντρέπομαι, να απαντήσω ευθέως. Δεν ντρέπομαι καθόλου κύριε Γαλάνη. Δεν είμαι εγώ μέλος της προηγούμενης διοίκησης που άφησε στον καινούριο Καλλικρατικό Δήμο Δίου-Ολύμπου φέσι πάνω από οχτώ εκατομμύρια ευρώ. Δεν άφησα εγώ, μόνο στο κομμάτι της καθαριότητας και μόνο τον τελευταίο χρόνο της θητείας μου φέσι σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Δεν γέμισα εγώ τον Δήμο ντουβάρια που τα πληρώνουμε τώρα σαν να είναι ολυμπιακά έργα. Αυτά και πολλά άλλα είναι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής (της οποίας υπήρξατε εκλεκτό μέλος) και λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει.
Δεν ντρέπομαι κύριε Γαλάνη, ειδικά μάλιστα για ό,τι με κατηγορείτε. Αν  για κάτι νιώθω άσχημα είναι γιατί σίγουρα δεν κατάφερα να ξεπεράσω τον πήχη που εγώ είχα βάλει στον εαυτό μου. Μπορώ όμως ταυτόχρονα να υπερηφανεύομαι για κάποια πράγματα που έγιναν ή γίνονται στον Πλαταμώνα και που η συμβολή μου θέλω να πιστεύω πως είναι καθοριστική («το γαμώτο» είναι ότι μερικές φορές αν δεν περιαυτολογείς, χάνεις στο τέλος και το δίκιο σου). Μια μικρή παράθεση σε αυτά και κλείνω.
Τη στιγμή που στην Παραλία Κατερίνης και στο Λιτόχωρο τα αγροτικά ιατρεία έκλεισαν οριστικά, στο χωριό μου δημιουργήθηκε καινούριο  υπερσύχρονο με μόνιμο τμήμα φυσικοθεραπείας και με προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης.
Τη στιγμή που όλα σχεδόν τα ΚΑΠΗ στον πρώην Δήμο Δίου έκλεισαν, στο χωριό μου είναι σχεδόν έτοιμο να εγκαινιαστεί καινούργιο σε κτίριο που παραχωρήθηκε από τον ΟΣΕ στον Δήμο (εννοείται κατόπιν πίεσης) γι’ αυτή τη χρήση.
Το  γήπεδο ποδοσφαίρου (παρατημένο για πάνω από δέκα χρόνια) καθώς επίσης και το εντελώς κατεστραμμένο γήπεδο μπάσκετ ανακατασκευάζονται εκ βάθρων έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν τις επιλογές που τους αξίζουν.
Ένας τεράστιος σκουπιδότοπος στην είσοδο του χωριού αποκαταστάθηκε πλήρως με την κατασκευή της ράμπας εναπόθεσης αδρανών υλικών.
Ας αναφέρουμε και τα πιο σπουδαία, αν και αυτά είναι έργα που μιλάνε μόνα τους.
Αποχέτευση Πλαταμώνα. Πριν βγει ο Οκτώβρης, το χωριό αρχίζει να σκάβεται καθώς ξεκινά η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου. Το τι αυτό σημαίνει δεν νομίζω ότι χρειάζεται οποιαδήποτε παραπέρα εξήγηση. Η μόνη λέξη που αρμόζει είναι «πολιτισμός».
Προστασία ακτών Πλαταμώνα. Ίσως για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε πως είμαστε κοντά σε μια οριστική λύση αφού η υπάρχουσα μελέτη που προβλέπει βραχίονες παράλληλα με την ακτή, φαίνεται να  βρίσκει εγγυημένη χρηματοδότηση.
Σίγουρα δεν μπορέσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Δεν υπήρξε όμως στιγμή που να εγκαταλείψαμε την προσπάθεια.
Αυτά για τώρα. Και επειδή χρωστάω μια παροιμία ακόμη, να πω την αγαπημένη μου και όποιος θεωρεί πως αναφέρομαι σε αυτόν, ας έρθει να μου ζητήσει το λόγο. «Της κοντής ψ…….  της φταίνε οι τρίχες»!
Άντε, γιατί μερικές φορές η ευγένεια εκλαμβάνεται από κάποιους ως ένδειξη αδυναμίας.
 
Βασίλης Βροχαρίδης
Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.