# #

18 Οκτ 2013

Όχι, δεν είναι ακροδεξιά. Μια άποψη κεντροαριστερή διατυπώνει η γυναίκα...










"Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να πάψει να γιορτάζεται – ας δώσουμε ένα τέλος το 2013, μετά από σαράντα χρόνια λάβαρα, ντουντούκες κι οδοφράγματα. Οι επέτειοι δεν εξυπηρετούν ούτε την ιστορική μνήμη, ούτε την κοινωνική συνεκτικότητα· εξυπηρετούν εθνικιστικά και κομματικά συμφέροντα, άμεσες και έμμεσες... εξουσίες. 
Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί και διδάσκονται στο σχολείο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί, θεωρητικά τουλάχιστον, κοινό κτήμα, μολονότι μεγάλο μέρος των νέων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις έχουν νεφελώδη εικόνα των ιστορικών γεγονότων. Νεφελώδη εικόνα έχουν, μετά από σαράντα χρόνια προπαγανδιστικό σφυροκόπημα, και οι λιγότερο νέοι – για παράδειγμα, υπάρχουν ιστορικοί που συσχετίζουν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου με εκείνα του γαλλικού Μάη, που τραβάνε δηλαδή την Ιστορία από τα μαλλιά...

Έτσι κι αλλιώς, οι ετήσιες υπενθυμίσεις στερούνται περιεχομένου, δημιουργούν κοινωνική αταξία, υποδαυλίζουν τον φανατισμό και, εν κατακλείδι, εφόσον βασίζονται στην ιστορική άγνοια, επικεντρώνονται περισσότερο στο παρόν, ένα παρόν που εκλαμβάνεται ως διαρκώς επιδεινούμενο. Έτσι, τα ιστορικά γεγονότα γίνονται αφορμές για σύγχρονα αιτήματα, αναλόγως με το πού φυσάει ο άνεμος."

Σώτη ΤριανταφύλλουΌχι, βέβαια, δεν είναι ακροδεξιά. Μια άποψη κεντροαριστερή διατυπώνει η γυναίκα.
Και δεν ντρέπονται αυτοί που την υπεραπίζονται. Ούτε κι αυτοί που συγκαλύπτουν αυτούς που την υπεραπίζονται...

2 σχόλια:

  1. Σιγά μήν σταματήσουν οί προδότες τού έθνους νά αναπαράγουν τήν απάτη τού πολυτεχνείου πού πουλάει πολύ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως που υπαρχετε εσεις,οι φλογεροι πατριωτες και μας ανοιγετε τα ματια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.