# #

13 Οκτ 2013

Διαμαρτύρονταν οι πολίτες για το τετράευρω που πλήρωναν στην ΕΡΤ, δίχως να συνειδητοποιούν ότι για το ΜΕΓΚΑ, τον ΑΝΤΕΝΑ, τον ΑΛΦΑ, το ΣΤΑΡ πλήρωναν πολλαπλάσια.

Τους βλέπουμε ψηφιακούς εδώ και κάνα χρόνο και τον Μπάμπη και τον Γιάννη και την ‘Ολγα και τον Κώστα. Σαράντα ευρώ δώσαμε, για να πάρουμε αποκωδικοποιητή και να τους καμαρώνουμε λαμπερούς και καθάριους, χωρίς τρέμουλα και θολούρες, να αγωνίζονται για…το δίκιο, κάτι σαν τον Κιάνου Ρηβς στο Matrix Reloaded. 

Τους βλέπαμε ψηφιακά αλλά τους βλέπαμε χωρίς άδεια, κάτι σαν αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, που λέει ο λόγος. Τώρα όμως θα τους βλέπουμε νομίμως και...
θα μπορούμε να το λέμε σε φίλους και συγγενείς, χωρίς να ντρεπόμαστε.

Α όλα κι όλα, η κυβέρνηση φροντίζει για την υγεία του ελληνικού λαού ή τουλάχιστον για την υγεία κάποιων εκ των υποσυνόλων του. 

Γνωρίζοντας ότι οι καναλάρχες διάγουν νοσογόνο περίοδο άγχους και αγωνίας-1,3 δισ. χρωστάνε τα εισηγμένα ΜΜΕ στις τράπεζες-, ενέταξε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας τροπολογία που προβλέπει ότι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια που λειτουργούσαν νομίμως την 31/08/2013 θα μπορούν να συνάψουν συμφωνία με ψηφιακές πλατφόρμες, να αποκτήσουν δηλαδή ψηφιακή συχνότητα.

Όλα ωραία και καλά, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, αλλά αυτό το «που εξέπεμπαν νομίμως» μπερδεύει λιγουλάκι τα πράγματα. 

Που τα βρήκατε τα κανάλια που εξέπεμπαν νομίμως τον Αύγουστο; 

Όλα παράνομα ήταν, με κάτι προσωρινές άδειες που χρησιμοποιούσαν από το 1990, κάτι παλιόχαρτα που τα ανανέωναν οι υπουργοί κατά το δοκούν. Τα ανανέωναν τα παλιόχαρτα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και μετά έβγαινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και έλεγε ότι οι ανανεώσεις είναι παράνομες και αντισυνταγματικές. Αλλά σιγά μην ξέρει το ΣτΕ περισσότερα από τους έγκριτους συνταγματολόγους του δικομματισμού.

Μετά από είκοσι τρία χρόνια παρανομίας, καταπάτησης δημόσιων συχνοτήτων, ομηρείας και διαπλοκής, η νομιμότητα επανέρχεται με μια ταπεινή τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. 

Έτσι χωρίς απολογισμό, χωρίς απολογία και κυρίως χωρίς να έχει μπει στα ταμεία του δημοσίου, του χρεωκοπημένου δημοσίου, ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα. 

Χρέη εκατομμυρίων, που εξοφλήθησαν σε είδος, δηλαδή με καταιγιστική προπαγάνδα και ανελέητο πόλεμο στους κατά καιρούς εχθρούς του καθεστώτος. 

Τηλεοπτικό χρόνο αξίας πολλών εκατομμυρίων απόλαυσε επί 23 χρόνια το καθεστώς, εκατομμυρίων που βγήκαν από το δημόσιο ταμείο, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών. Διαμαρτύρονταν οι πολίτες για το τετράευρω που πλήρωναν στην ΕΡΤ, δίχως να συνειδητοποιούν ότι για το ΜΕΓΚΑ, τον ΑΝΤΕΝΑ, τον ΑΛΦΑ, το ΣΤΑΡ πλήρωναν πολλαπλάσια.

Ώσπου η ΕΡΤ έκλεισε κι αυτή ήταν η πρώτη πράξη των εγκαινίων της νέας εποχής. Η δεύτερη πράξη είναι η τροπολογία στο ν/σ του υπουργείου Υγείας, που σβήνει το παρελθόν –«σφουγγάρι», που έλεγε και ο Σαμαράς, πριν γίνει αρχηγός της ΝΔ-. δίνοντας στους καναλάρχες την άδεια για να εισέλθουν άσπιλοι και αμόλυντοι στον παράδεισο της ψηφιακής εποχής.

Η νέα εποχή της μιντιακής και πολιτικής διαπλοκής εγκαινιάσθηκε πομπωδώς και δεν είναι τυχαίο ότι τα γενέθλια συνέπεσαν με την παρακρατική επίθεση που εξαπολύει κατά της Αριστεράς η ακροδεξιά δράκα που κυβερνάει χέρι- χέρι με τον δον Ευάγγελο. Διόλου τυχαίο.


από δω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.