# #

19 Οκτ 2013

Guardian...Ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος του πλανήτη είναι ...Έλληνας


Αφιέρωμα στον πιο γυμνασμένο άνθρωπο του πλανήτη έκανε η Guardian. 

Ο 51χρονος Ντίν Καρνάζης έχει σαν στόχο του να ποωθήσει τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό, να παρουσιάσει σε όλους τους κινδύνους της παιδικής παχυσαρκίας και να αναδείξει τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής. Ο ίδιος μάλιστα τονίζει ότι ακολουθεί τη μεσογειακή διατροφή κατά γράμμα!!


Ο Μαραθώνιος ξεκίνησε χθές (17 Οκτωβρίου)  με τη διαδρομή των 6,8 χιλιομέτρων, από το χωριό του Ντιν, τη Σιλίμνα μέχρι την Τρίπολη
Συνεχίζεται το Σάββατο με απόσταση των 21,1 χιλιομέτρων από την Αρχαία Μεσσήνη μέχρι την...
πλατεία της νέας Μεσσήνης και συνεχίζεται την Κυριακή από την Πύλο στο Costa Navarino, που απέχουν μεταξύ τους 15 χλμ.ενώ κατά τον τερματισμό του θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Παρακάτω βρίσκονται αποσπάσματα από τον ίδιο και τους δημοσιογράφους από την Guardian.
"Ο Ντιν Καρνάζης δεν είναι ο άνθρωπος που θα αποφύγει τις προκλήσεις: σαν τον Φειδιππίδη, τον πρώτο μαραθωνοδρόμο που μετέφερε τα νέα για την νίκη των Ελλήνων ενάντια στους Πέρσες εισβολείς, δεν τα παρατάει. Πριν από 7 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη...



Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης" αναφέρει η Guardian, σε αφιέρωμά της στον υπερ-μαραθωνοδρόμο Ντιν Καρνέζις με αφορμή την διαδρομή που θα καλύψει ο αθλητής από την Αρκαδία στη μέχρι τη Μεσσηνία.


«Τώρα ο Καλιφορνέζος στρέφει το βλέμμα του στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των προγόνων του, όπου έφθασε αυτή την εβδομάδα, με αποστολή αντοχής και ελπίδας», γράφει ο δημοσιογράφος παραθέτοντας τις δηλώσεις του μαραθωνοδρόμου:

«Έρχομαι με ένα μήνυμα. Και αυτό είναι ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε».

 http://www.pistepseto.eu/2013/10/blog-post_4034.html#ixzz2i9n6WKeV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.