# #

15 Οκτ 2013

Σκουριές: Κάλεσαν μέχρι και 76χρονη σε απολογία για παράνομη βία

Ηλικιωμένη καλείται από την Αστυνομία να απολογηθεί ως ύποπτη για άσκηση παράνομης βίας, σύμφωνα με το enet.gr. Πρόκειται για μία 76χρονη, κάτοικο της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, που έχει λάβει κλήση από την Αστυνομία για να προσέλθει και να δώσει ανωμοτί κατάθεση για άσκηση παράνομης βίας.
Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την εξόρυξη χρυσού, όλοι σχεδόν οι κάτοικοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο σκαμνί
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήση αφορά σε διαμαρτυρία κατοίκων που έκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο των Σκουριών, στις 12 Ιουνίου 2013.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η ηλικιωμένη μαζί με άλλους κατοίκους της Μ. Παναγιάς, που επίσης έχουν δεχτεί κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση για την ίδια κατηγορία, έκλεισαν το δρόμο και...
παρεμπόδισαν λεωφορείο με εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός» να πάνε στο χώρο εργασίας τους.
Η Αστυνομία ερμηνεύει το κλείσιμο του δρόμου σαν άσκηση παράνομης βίας και καλεί περίπου 25 άτομα για ανωμοτί κατάθεση. Μεταξύ αυτών και η 76χρονη γυναίκα.
Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν ακόμη 11 άτομα, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, για παρόμοια διαμαρτυρία που σημειώθηκε στις 22 Απριλίου 2013.
Η Επιτροπή Αγώνα
Οι 36 καλούνται να παρουσιαστούν την προσεχή Τετάρτη στο Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας. «Για κάθε ενέργεια και κάθε αντίδραση στην εξόρυξη χρυσού, η Αστυνομία ανοίγει πλέον και μία δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνει όλο και περισσότερους κατοίκους της περιοχής», λέει στην «Ε» το μέλος της Επιτροπής Αγώνα της Μεγάλης Παναγιάς Γιάννης Δεληγιώβας, ο οποίος βρίσκεται επίσης μεταξύ των ατόμων που έχουν λάβει κλήση να απολογηθούν για την κατηγορία της άσκησης παράνομης βίας, καθώς συμμετείχε στη διαμαρτυρία-κλείσιμο του δρόμου για τις Σκουριές στις 12 Ιουνίου και στην παρεμπόδιση της διέλευσης του λεωφορείου με τους μεταλλωρύχους.
Όπως αναφέρει το enet.gr, σήμερα πρόκειται να παρουσιαστούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου, για να δώσουν ανωμοτί κατάθεση, οι περίπου 25 κάτοικοι της Ιερισσού, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες: στάσης, αντίστασης κατά της Αρχής, πρόκλησης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Οι κατηγορίες αφορούν τα επεισόδια της Τσικνοπέμπτης, κατά την εισβολή των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ στο χωριό, που σκοπό είχαν την έρευνα σε σπίτια συλληφθέντων για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο των Σκουριών.
Κατά τους δικηγόρους τους, θα ζητήσουν προθεσμία για να καταθέσουν, ώστε να παραλάβουν τη δικογραφία και να τη μελετήσουν.
«Έωλες κατηγορίες»
Σύμφωνα με τον Λάζαρο Τόσκα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού: «Βία είναι η ίδια η στάση της κυβέρνησης, η δίωξη των τεσσάρων αγωνιστών που είναι προφυλακισμένοι και οι κατηγορίες σε δεκάδες συμπολίτες μας, με έωλες και κατασκευασμένες κατηγορίες, τη στιγμή που οι νεοναζί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.