# #

6 Ιουλ 2012

Παραίτηση Στουρνάρα από την επαναδιαπραγμάτευση μέσω FT !!!!!!
Η νέα ελληνική κυβέρνηση παραιτήθηκε από το σχέδιό της για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ύστερα από τις προειδοποιήσεις ότι το αίτημα θα απορριπτόταν από τους δανειστές, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι ...FT.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις προτού ζητήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 174 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
"Το πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας προτού το επαναφέρουμε πίσω σε τροχιά" φέρεται να δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών. Και πρόσθεσε ότι «υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, ωστόσο είναι ένα μεγάλο τούνελ».
Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως η αλλαγή πλεύσης από την πλευρά της Ελλάδας, έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων της Christine Lagarde ότι "δεν βρίσκεται σε διάθεση για διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση".

Συνεργάτες του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο Capital.gr επιβεβαίωσαν τη συνομιλία με τη συντάκτρια των FT, χωρίς να διαψεύσουν το περιεχόμενο των δηλώσεων, λέγοντας πως ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε πραγματοποιήσει το μεσημέρι ενώπιων Ελλήνων δημοσιογράφων.
 


Πηγή:www.capital.gr

http://www.capital.gr/News.asp?id=1550420
http://www.kourdistoportocali.com/articles/12354.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.