# #

7 Ιουλ 2012

Με πόσα νεκρά βρέφη γίνεται κανείς επιτυχημένος υπουργός Υγείας;


Αυτό δεν το ξέρατε κ. υφυπουργέ υγείας και εκλεκτή της ΔΗΜΑΡ;

Είναι  προφανές  ότι η υφυπουργός υγείας  κ. Σκοπούλη  όταν έλεγε προχθές  στους  γονείς  των παιδιών  με συγγενή καρδιοπάθεια, ότι  περιμένει την απόφαση της  πειθαρχικής δίωξης , εκείνης δηλαδή που χαλκεύτηκε  απο τον τέως  υπ. υγείας  κ. Λοβέρδο , τον  νύν διοικητή του νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία (και ανηψιό του κ. Κρεμαστινού) και μερικών άλλων  "εκλεκτών" , εναντίον  των δύο  παιδοκαρδιοχειρουργών  του μοναδικού  δημόσιου  και παγκοσμίως γνωστού  για τις επιτυχίες του παιδοκαρδιοχειρουργικού  κεντρου, προκειμένου να δώσει εντολή  για την  επαναλειτουργία του, δεν γνώριζε ότι  εν τω μεταξύ   έχουν πεθάνει  4  παιδάκια.  όχι  βέβαια  εξ αιτίας  των  "καυγάδων" μεταξύ των  γιατρών.  αλλά  εξ αιτίας του "λουκέτου"  που  μπήκε  λόγω της  ανωτέρω  χαλκευμένης  πειθαρχικής δίωξης.

Δεν γνώριζε  επίσης  η  κ. Σκοπούλη , ότι  οι γονείς  των καρδιοπαθών παιδιών  εκτός  του ότι  γνωστοποίησαν σε κάθε ενδιαφερομενο  ενυπογράφως και δια δελτίων τύπου , την  μαρτυρία τους   σχετικά με  το τί πραγματικά συμβαίνει στο  παιδοκαρδιοχειρουργικό,  όπως και για το αβάσιμο  των  κατηγοριών  που  εξαπέλυσαν  ψευδώς  εναντίον  των δύο γιατρών  του παιδοκαρδιοχειρουργικού , έχουν ήδη καταθέσει  και μηνυτήριο αναφορά προς τον εισαγγελέα  πλημμελειοδικών Αθηνών κατά  παντός υπευθύνου.

Αν  λοιπόν  δεν  έδωσε  σημασία  σε όσα  της είπαν οι ίδιοι οι γονείς και οι εργαζόμενοι , αν  δεν  ξέρει  ότι μετά  την κατάθεση της μήνυσης  πέθανε ένα ακόμα  παιδάκι  εξ αιτίας  του  λουκέτου  που ...έβαλαν στο  μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό  κέντρο  του νοσοκομείου  παίδων  Αγία Σοφία, τουλάχιστον ας  διαβάσει  μερικά αποσπάσματα απο αυτήν  την μηνυτήριο αναφορά, που μας έστειλαν  οι γονείς , διότι   αν μεχρι  να βγεί το "πόρισμα"  της πειθαρχικής  δίωξης , πεθάνει - ό μη γένοιτο-  και άλλο καρδιοπαθές παιδάκι, τότε εκτιμούμε  πως τόσο  εκείνη  όσο και ο  νυν υπουργός υγείας  ενδεχομένως  θα αποκτήσουν , μαζί  με τους προηγούμενους  , όμοιες ποινικές  ευθύνες.


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
                                                          (Απαλείφεται  το όνομα)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ
Των ... (απαλείφονται  τα ονόματα)
ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου και εμπλεκομένου στην υπόθεση καθ’ οιονδήποτε τρόπο και μέθοδο.
…………………………..
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: Παράβαση καθήκοντος (αρθ. 259 ΠΚ), Έκθεση (αρθρ. 306 ΠΚ) και Ανθρωποκτονία από αμέλεια (αρθρ. 302 ΠΚ).
Τυγχάνουμε άπαντες γονείς ανήλικων τέκνων που πάσχουν από καρδιολογικές παθήσεις.  Εμείς, οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών, ως έχοντες άμεσο και διαρκές έννομο συμφέρον για την εύρυθμη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών υγείας στην ειδική αυτή κατηγορία ασθενών, γνωστοποιούμε ενώπιόν Σας τα όσα  υπέπεσαν στην αντίληψή μας, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των ανήλικων τέκνων μας στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και μετά το κλείσιμο αυτού:
   

2010-2011: Με ευθύνη της Διοίκησης του «Αγία Σοφία», το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας λειτουργεί με σημαντικότατη υποστελέχωση, ώστε να προκύπτει πρόβλημα στις εφημερίες και όχι μόνο. Αντί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες διορισμών, ο συντονιστής του Κέντρου, κ. Κουρτέσης, προτείνει ως λύση το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας του Κέντρου.

29 Σεπτεμβρίου 2011Με απόφαση της Διοίκησης, τα εγχειρισμένα παιδιά μεταφέρονται, μέσω κοινόχρηστων ανελκυστήρων, σε Γενικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που βρίθουν μικροβίων(στοιχειοθετουμένου του εγκλήματος εκθέσεως κατ’ εξακολούθησιν).

Οκτωβρίου 2011: Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, γονείς και σύλλογοι συναντούμε τον Διοικητή του «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββα. Διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο της μονάδας προφορικώς και εγγράφως. Σε ερώτησή μας, ο κ. Παπασάββας μας διαβεβαιώνει ότι, όχι μόνο θα μπορούμε να φέρνουμε εκεί τα παιδιά μας, αλλά και ότι θα γίνονται και περισσότερα χειρουργεία.

Οκτωβρίου 2011 Επιτροπή γονέων καταθέτουμε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας με αίτημα την άμεση στελέχωση του κέντρου και το άνοιγμα της μονάδας. Ο Διευθυντής του υφυπουργού κ. Τιμοσίδη, καθώς και ο κ. Πολύζος (Γενικός Γραμματέας, υπεύθυνος για τα νοσοκομεία) δηλώνουν ότι δε γνωρίζουν τίποτα για όλα αυτά! Ο κ. Πολύζος αναγκάζει τον κ. Παπασάββα σε εκ νέου συμβούλιο, ώστε να ξανασυζητηθεί το άνοιγμα της μονάδας, με την προϋπόθεση να παρευρεθούν, εκτός του συντονιστή κ. Κουρτέση, και οι έτεροι δύο καρδιοχειρουργοί.

10 Οκτωβρίου 2011: Το νέο συμβούλιο γίνεται, χωρίς να κληθούν οι δύο καρδιοχειρουργοί. Η Διοίκηση εμμένει στο κλείσιμο της μονάδας.

14 Οκτωβρίου 2011: Τα χειρουργεία καρδιάς σταματούν και παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπασάββα προς τους γονείς, τα παιδιά στέλνονται στο Ωνάσειο, σαν να μην υπάρχουν παιδοκαρδιοχειρουργοί στο «Αγία Σοφία». Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, η λειτουργία ολόκληρου του κέντρου καταλύεται!
Οι γονείς αντιδρούμε δυναμικά. Έκτοτε αρχίζει μια «παράξενη» αλυσίδα γεγονότων: 

Ο κ. Παπασάββας ενημερώνει ξαφνικά όλους τους Έλληνες, ότι το κέντρο έκλεισε επειδή δυσλειτουργούσε, όχι λόγω υποστελέχωσης, αλλά λόγω τσακωμών και ασυμφωνίας των γιατρών! 

 Επικαλείται μάλιστα περιστατικό (το οποίο στα ΜΜΕ μεγεθύνθηκε σε «περιστατικά») νάρκωσης παιδιού, που ξύπνησε εν μέσω τσακωμού, χωρίς να έχει χειρουργηθεί, περιστατικό που δεν συνέβη και δεν αποδείχθηκε έως και σήμερα.

-Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης, ψευδέστατα ανακοινώνει από την
κρατική τηλεόραση, ότι οι γιατροί μας δεν ενδιαφέρονταν για τα παιδιά που
περίμεναν χειρουργείο καρδιάς, γι’ αυτό τα έστειλαν στο Ωνάσειο. Δηλώνει,
επίσης, ότι εκεί έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα χειρουργεία, γεγονός ανακριβές! Κάνει, επίσης, νύξεις για παιδιά που στέλνονταν στο παρελθόν
στο εξωτερικό, αλλά χωρίς να το καταλαβαίνει, υποστηρίζει τελικά το κέντρο,
αφού ο αριθμός αυτός έχει σήμερα κατά πολύ μειωθεί!.

-Αυτά και μόνο, χωρίς να ερευνηθούν ενδελεχώς, έκαναν τον κ. Λοβέρδο να
σχίζει τα ιμάτιά του από το βήμα της Βουλής και να απειλεί με απολύσεις!

-Τελευταία δε, αφού οι κατασκευασμένες συκοφαντίες ήταν φανερά
ανεπαρκείς, βρέθηκε και νέα «αποκάλυψη»: η δήθεν άρνηση των γιατρών μας
να συμμετέχουν σε περιστατικό του ογκολογικού τμήματος.

-Διαμαρτυρηθήκαμε και πάλι μέσω του πρώτου μας δελτίου τύπου. Κάποιοι όμως βιάζονταν πάρα πολύ.
 Έτσι στις 27 Οκτωβρίου, έβγαλαν την ετυμηγορία: 
Οι γιατροί μας κρίθηκαν ένοχοι, για «σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, όπως παράβαση δεοντολογίας και παράβαση ιατρικού κώδικα» και τέθηκαν σε αργία!
Συνεπεία, επομένως,  του κλεισίματος του Κέντρου, οι θεράποντες ιατροί του Κέντρου διώκονται πειθαρχικά και  γονείς παιδιών με αντίστοιχα προβλήματα αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιωτικό κέντρο όπου συμβαίνουν τα εξής καταγγελλόμενα: 

1) Νήπιο 20 μηνών, ονόματι ............, διακομίσθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2012 από την Ικαρία στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», λόγω κατάποσης ξένου σώματος (μπαταρίας). Το παιδί εισήχθη στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας(ΠΜΕΝ) του Νοσοκομείου. Το ξένο σώμα αφαιρέθηκε από τον οισοφάγο του παιδιού με ενδοσκόπηση. Όμως μετά την αφαίρεση, υπήρχε συνεχιζόμενη αιμορραγία από τον οισοφάγο, η ακριβής προέλευση της οποίας χρειαζόταν να διερευνηθεί με αγγειογραφία. Όμως, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», μοναδικό στο ΕΣΥ και το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει το περιστατικό, δεν λειτουργεί από τις 19.10.2011, οπότε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) αποφάσισε και έκλεισε το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
Το Κέντρο αυτό, μοναδικό στο ΕΣΥ, περιελάμβανε: 
α) το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα,
 β) το Καρδιολογικό Τμήμα και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, 
γ) το Καρδιοαναισθησιολογικό Τμήμα και 
δ) την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα. 

Από τους θεράποντες ιατρούς του παιδιού στο«Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» αναζητήθηκε λύση στο Ωνάσειο. Όμως, λόγω φόρτου εργασίας, δεν υπήρξε δυνατότητα να γίνει η αγγειογραφία εκεί. Εξ ανάγκης και με καθυστέρηση, το παιδί παραπέμφθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου πραγματοποιήθηκε η αγγειογραφία. Το παιδί, όμως, απεβίωσε αμέσως μετά την αγγειογραφία.

2) Πρόωρο βρέφος, βάρους 500 γρ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» τον Μάρτιο 2012. Χρειάσθηκε να υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση για απολίνωση ανοικτού βοταλείου πόρου. Η επέμβαση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει εντός του Νοσοκομείου, όπως γινόταν για περισσότερα από είκοσι χρόνια, και με ελάχιστη ταλαιπωρία και έκθεση σε κίνδυνο για το βρέφος. Όμως, επειδή το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» είναι κλειστό από τον Οκτώβριο 2011, το παιδί χρειάστηκε να διακομιστεί στο Ωνάσειο. Εκεί, υποβλήθηκε στην απαιτούμενη καρδιοχειρουργική επέμβαση. Αμέσως μετά την επέμβαση, επέστρεψε για συνέχιση της νοσηλείας του στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», αφού το Ωνάσειο δεν διαθέτει ανάλογη Μονάδα. Το βρέφος απεβίωσε λίγες ημέρες μετά Θεωρούμε ότι η ταλαιπωρία της άσκοπης μεταφοράς του, επιβάρυνε την ήδη κρίσιμη (λόγω προωρότητας) κατάστασή του...

3) Νήπιο 20 μηνών, ονόματι ............, με πολύπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια και σύνδρομο DiGeorge, βρισκόταν σε παρακολούθηση από το Παιδοκαρδιο-χειρουργικό Κέντρο και τα άλλα σχετικά Τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». 
Όταν αυτό έκλεισε, το παιδί παραπέμφθηκε από τους γιατρούς του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» για χειρουργική αντιμετώπιση στο Ωνάσειο. Το βρέφος είχε, εκτός των άλλων, πρόβλημα στον καθετηριασμό περιφερικών αγγείων (φλέβες) και αιμοληψίας. Λόγω του υποκειμένου καρδιολογικού προβλήματος, η αιμοληψία έπρεπε να γίνεται με την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία και πόνο του παιδιού, ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του από κυάνωση καθώς θα «σφίγγεται». Όσες φορές το βρέφος χρειάστηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος, τα όποια προβλήματα, μερικά σοβαρά, κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας είχαν αντιμετωπιστεί με επιτυχία στο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», γιατί οι γιατροί του ήξεραν το πρόβλημα και πώς να το χειριστούν. Στο Ωνάσειο, το παιδί προγραμματίστηκε για καρδιακό καθετηριασμό στις 23 Μαρτίου 2011. Για τον καθετηριασμό, χρειάστηκε να γίνει αιμοληψία. Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας, το παιδί έκανε έντονη κυανωτική κρίση και απεβίωσε.

Με μεγάλη μας δυσαρέσκεια και ανησυχία έχουμε διαπιστώσει ότι, από το Σεπτέμβριο τουλάχιστον του έτους 2011, ξεκίνησε μια μεθοδευμένη προσπάθεια προκειμένου να απαξιωθεί το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά, μέσω μιας δήθεν λειτουργικής διασύνδεσης αυτού με το Ωνάσειο. 

Ειδικότερα με την με αρ. 1/23/26-9-2011 απόφασή του το ΔΣ του Νοσοκομείου με πρόσχημα την υπαρκτή αδυναμία πλήρους κάλυψης των εφημεριών της ΚΕΜ, λόγω υποστελέχωσης (καλύφθηκαν οι 29 από τις 30 ημέρες του Σεπτεμβρίου) προχώρησε στην ουσιαστική κατάργηση της  Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) δια της ενσωμάτωσής της στη γενική παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Η ανωτέρω απόφαση λόγω της προφανούς «επικινδυνότητάς» της (έλλειψη υποδομής για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος με κίνδυνο ακόμη και ζωής των ασθενών) ανακλήθηκε με το με αρ.  26/19-10-2011 πρακτικό του ΔΣ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε: 
 «..1) Την παραπομπή όλων των καρδιοχειρουργικών περιπτώσεων, τακτικών και επειγόντων, νεογνών και παιδιών, του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο ως την περάτωση της διαδικασίας αναβάθμισης του ΕΚΑΣΚΑΠ, 
2) Την αποστολή της υπ’ αριθμ. πρωτ. 22321/17-10-2011 επικαιροποιημένης υφισταμένης λίστας καρδιοχειρουργικών περιπτώσεων στο ΩΚΚ προκειμένου να αξιολογηθεί από τους Ιατρούς του ΩΚΚ οι οποίοι και θα προγραμματίσουν τους ασθενείς για τις τυχόν περαιτέρω ενέργειες,
 3) Την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 1/23/26-9-2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου όσον αφορά στην συγχώνευση των δύο Τμημάτων Χειρουργικής Θώρακα σε ένα ώστε να παραμείνουν δύο τμήματα Χειρουργικής Θώρακα, 
4) Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων των παραπάνω τμημάτων,
 5) κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης του ΕΚΑΣΚΑΠ δεν θα προγραμματίζονται και δεν θα πραγματοποιούνται εφημερίες από τους καρδιοχειρουργούς του Νοσοκομείου,
 6) Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα εκτελούνται στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο καθετηριασμοί ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν την άμεση συνδρομή Καρδιοχειρουργών...».

Οι ανωτέρω αποφάσεις πέραν της ασάφειάς τους, προκαλούν έντονες ανησυχίες, κατά την κρίση μας, για την επιχειρούμενη προσπάθεια «αναβάθμισης» του ΕΚΑΣΚΑΠ, τη στιγμή που από ότι εμείς τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε αυτό όχι μόνο δεν αναβαθμίζεται αλλά ουσιαστικά καταργείται, ενώ αντίστοιχα προάγεται το Ωνάσειο, μολονότι η λειτουργία της ΚΕΜ  για 25 έτη είχε διαμορφώσει ένα εξαιρετικά έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, που ανταποκρινόταν άριστα στις αυξημένες απαιτήσεις των καρδιοχειρουργημένων παιδιών μας. 
 Απόδειξη τούτου, αποτελεί το εξαιρετικό ποσοστό καλών αποτελεσμάτων σε ασθενείς με πολύπλοκες συγγενείς καρδιοπάθειες και δύσκολες επεμβάσεις θώρακα.
 Σε διεθνές επίπεδο τέτοιο προσωπικό που απαιτεί επίπονη και μακρόχρονη εκπαίδευση, διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού και δεν καταργείται! 
 Πολύ περισσότερο δε όταν το εν λόγω τμήμα εξοπλίστηκε, στελεχώθηκε και λειτούργησε με χρήματα του ελληνικού λαού, ο οποίος το έφτιαξε για να παρέχει υψηλού επιπέδου δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες στα παιδιά του ως το μοναδικό ΔΗΜΟΣΙΟ παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει αν όχι ευρωπαϊκό παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο τουλάχιστον διαβαλκανικό και μάλιστα με υψηλότατες προδιαγραφές.  

Αντίθετα τα «αρμόδια όργανα» αποφάσισαν το κλείσιμο του Κέντρου και την αποστολή των περιστατικών σε διάφορα ιδιωτικά  κέντρα, με τα ανωτέρω τραγικά αποτελέσματα.

 Θεωρούμε λοιπόν ότι βαρύτατη ευθύνη για όλα τα παραπάνω και το άδικο και παράνομο κλείσιμο της μονάδας φέρουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συγκεκριμένα ο Διοικητής και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αγία Σοφία, ο συντονιστής διευθυντής του καρδιοχειρουργικού τμήματος και όποιο άλλο πρόσωπο έχει τυχόν εμπλακεί με σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επειδή από όλα τα ανωτέρω προκύπτει πως υπάλληλοι με πρόθεση παραβίασαν τα καθήκοντά τους με σκοπό να προσπορίσουν στον εαυτό τους ή σε άλλους παράνομο όφελος, με την αποστολή όλων των περιστατικών σε ιδιωτικά κέντρα,επειδή εξέθεσαν και συνεχίζουν να εκθέτουν τα άρρωστα τέκνα μας σε κίνδυνο, ενώ από την ανωτέρω συμπεριφορά τους επήλθε ήδη ο θάνατος τριών βρεφών, που δεν θα είχε συμβεί αν το Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων λειτουργούσε ως όφειλε και παρείχε τις υπηρεσίες του.   
 Κατόπιν των ανωτέρω και προς αποφυγή τέλεσης άλλων τέτοιων τραγικών λαθών που συνέπεια έχουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ζητάμε την διερεύνηση των ανωτέρω περιστατικών και την ποινική αξιολόγηση της συμπεριφοράς παντός υπευθύνου. 
     
Αθήνα  15/5/2012            
Οι μηνυτές
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.