# #

6 Ιουλ 2012

Η μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι στην Κέρκυρα



Οι Αλβανοί εμποδίζουν τις έρευνες, γιατί θεωρούν την περιοχή αλβανικό έδαφος!
Η μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου στην Ευρώπη βρίσκεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κέρκυρας...

Οι Αλβανοί, όμως, εμποδίζουν τις έρευνες. Αναγνωρίζουν την περιοχή σαν αλβανικό έδαφος και θεωρούν πως οι ελληνικές αρχές, αν προχωρήσουν σε έρευνα για τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα φυσικού αερίου, θα ...παραβιάσουν τα ελληνο-αλβανικά σύνορα. 

Υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι "η έρευνα για φυσικό αέριο στην Κέρκυρα, αποτελεί προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας της Αλβανίας,  σε μια περιοχή, που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των κρατών". 

Την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης θεωρεί ότι θα λυθεί το οικονομικό θέμα της Ελλάδας αν προωθήσει το ελληνικό κράτος την ΑΟΖ με την Αλβανία στην περιοχή βόρεια της Κέρκυρας και δημιουργηθεί σύγχρονη μονάδα ενέργειας που θα αφορά το φυσικό αέριο. 

Είχε υπογραφεί παλιότερα σχετική απόφαση από τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μπερίσα. Η απόφαση αυτή, μετά από προσφυγή στην Αλβανία, «έπεσε» στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας. 

Όμως, αυτό είναι το μείζον θέμα που ενδιαφέρει την Ελλάδα και θεωρώ ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να ρίξει το βάρος εκεί γιατί από ότι ακούγεται, στο σημείο βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου. Άλλο το πετρέλαιο άλλο το φυσικό αέριο».

katoci.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.