# #

4 Ιουλ 2012

Ποιοι φεύγουν από το δημόσιο...Την αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων από το Δημόσιο μέχρι το 2015 με συνταξιοδοτήσεις και λήξη συμβάσεων, χωρίς να γίνουν απολύσεις, προβλέπει μελέτη που έχει στα χέρια της η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η μελέτη, την οποία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «ΕΘΝΟΣ» συντάχθηκε κατ΄ εντολήν του αρμόδιου υπουργείου από ιδιωτική εταιρεία και ….

ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2012, ενώ όπως αναφέρεται το βασικό περιεχόμενό της έχει συμφωνηθεί με στελέχη της επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ, έως το 2015 προβλέπεται η αποχώρηση 177.146 εργαζομένων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με συνταξιοδότηση και μη ανανέωση συμβάσεων, ενώ μπορούν να γίνουν και 27.619 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων. Από τη διαφορά αποχωρήσεων/προσλήψεων προκύπτει ότι το 2015 το δημόσιο θα διαθέτει 149.527 άτομα λιγότερα προσωπικό.
«Κλειδί» αναμένεται να είναι και η μείωση των συμβασιούχων, οι οποίοι μόνο το 2011 μειώθηκαν κατά 49.042 άτομα. Σύμφωνα με τη μελέτη όμως, δεν υπάρχουν εργαλεία για την παρακολούθηση των συμβασιούχων και στις αρχές του 2011 στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ξεπέρασαν τις 100.000, παρά τη μείωση που είχε γίνει. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που το κράτος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού, το μισθολογικό κόστος εκτινάσσεται, παρόλο που δε γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.