# #

7 Ιουλ 2012

ΑΚΕΡΜΑΝ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 180 ΔΙΣ !!!


ΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΟΛΟΣ, ΣΧΕΔΟΝ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

Ένας τραπεζίτης όπως ο Γ. Άκερμανπρώην πρόεδρος της Deutsche Bank, τολμάει να πει αλήθειες, που δεν διανοείται καν να ψελλίσει ως ρεαλιστικό ενδεχόμενοόλος, σχεδόν, ο πολιτικός κόσμος της χώρας,συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους της Αριστεράς.
Συγκεκριμένα ο Γ. Άκερμαν ζήτησε την πρόσθετη διαγραφή ελληνικού χρέους ύψους 180 δις. (περίπου 90% του ΑΕΠ!).
Οι δηλώσεις Άκερμαν έρχονται με τον τρόπο τους να αναδείξουν το κατάντημα ενός πολιτικού κατεστημένου, που έχει βυθιστεί στη δουλοπρέπεια και την εθελοδουλία!
Εξίσου τολμηρός και αποκαλυπτικός είναι ο Γ. Άκερμαν, προφανώς για τα ευρύτερα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του ...
Γερμανικού χρηματιστικού κεφαλαίου, όταν μιλάει απολύτως περιφρονητικά για την ατολμία της Γερμανικής ηγεσίας αναφορικά με τη διάσωση της ευρωζώνης (αν και η Iskra δεν θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερα ρεαλιστική αυτή η διάσωση)
Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε διαγραφή χρέους ύψους 180 δισ. ευρώ για να μειώσει το χρέος της στο 60% του ΑΕΠ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Γιόζεφ Άκερμαν, στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την αποχώρησή του από τον γερμανικό κολοσσό.
Μιλώντας την Τετάρτη σε συμπόσιο του Γερμανο- ελβετικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ζυρίχη -στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την αποχώρηση από την Deutsche Bank - ο κ. Άκερμαν τόνισε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να προχώρησει σε νέα περικοπή χρέους προκειμένου αυτό να περιοριστεί στο 60% του ΑΕΠ».
Η αναφορά του κ. Άκερμαν σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να διαγράψει χρέος ύψους 180 δισ. ευρώ (90% του ΑΕΠ), από τα 300 δισ. ευρώ του υφιστάμενου χρέους της.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα, μετά το «κούρεμα», μόλις το 25% του δημοσίου χρέους, ήτοι 75 δισ. ευρώ βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, κάτι που σημαίνει πως το υπόλοιπα 105 δισ. ευρώ χρέους θα πρέπει να διαγραφούν από τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ.
Ο Άκερμαν ανέφερε πως η Ευρώπη, ενώπιον της κρίσης, «χρειάζεται ένα νέο όραμα». «Μόνο εάν δράσουμε ενωμένοι, μπορούμε να μείνουμε ισότιμοι με τις ΗΠΑ και την Κίνα» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως για αυτό τον σκοπό πρέπει απαραίτητα να διατηρηθεί η νομισματική ένωση.
«Το κόστος διάσωσής της δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με το κόστος διάλυσής της» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως κατακερματισμός της Ευρωζώνης θα είχε σημαντικές επιπτώσεις για τη Γερμανία.
Κατά την γερμανική ενοποίηση, ανέφερε ο Άκερμαν, η Γερμανία είχε κινητοποιήσει 1,5 τρισ. ευρώ για στήριξη των νέων κρατιδίων. «Εάν τώρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε στους πολίτες για βοήθεια 100 δισ. ευρώ προς την Ισπανία, τότε υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.