# #

4 Ιουλ 2012

Tα ζώα και τα γουρούνια...


Κάποτε σε μια φάρμα ζούσαν πολλά ζώα, σκύλοι,άλογα,κότες,πάπιες, γουρούνια και πολλά ακόμη ζώα, όλα τους δούλευαν σκληρά για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.
Δούλευαν όλα όπως είπα και πριν εκτός από τα γουρούνια που επειδή είχαν εκλεχθεί κυβερνήτες της φάρμας θεωρούσαν πως το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι να κυλιούνται όλη μέρα στην λάσπη και οι υπόλοιποι να δουλεύουν για αυτά.
Τα πράγματα στην φάρμα δεν πήγαιναν καλά λόγω οικονομικών προβλημάτων του ιδιοκτήτη και έτσι το φαγητό λιγόστευε μέρα με την μέρα.
Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε καθόλου στα γουρούνια που αμέσως κάλεσαν έκτακτη συνέλευση!
Είπαν πως έπρεπε να ...
δουλεύουν όλα τα ζώα περισσότερες ώρες και όλη η τροφή να συγκεντρώνεται σε μια αποθήκη που θα είναι υπό την επίβλεψη των γουρουνιών ώστε να μην πηγαίνει κανένα ζώο κρυφά και να τρώει παραπάνω απ' ότι του αναλογεί.
Τα υπόλοιπα ζώα στον φόβο του ότι θα πεθαίναν από την πείνα συμφώνησαν στις προτάσεις των γουρουνιών, άλλωστε τα γουρούνια ήταν τα πιο έξυπνα και τα μορφωμένα στην φάρμα γι' αυτό και τα υπόλοιπα ζώα τα θεωρούσαν ικανότερα να δώσουν λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
Οι μέρες περνούσαν και τα πράγματα αντί να καλυτερεύουν γίνονταν χειρότερα, κάθε ζώο έτρωγε ελάχιστα ενώ τα γουρούνια έμπαιναν στην αποθήκη κρυφά από τα υπόλοιπα ζώα και έτρωγαν αλόγιστα.
Τα ζώα διαμαρτύρονταν στα γουρούνια γιατί κινδύνευαν να πεθάνουν από την πείνα, τα γουρούνια όμως συνεχώς τους έλεγαν πως τεμπελιάζουν και δεν δουλεύουν αρκετά γι' αυτό δεν έχουν να φάνε.
Τα υπόλοιπα ζώα επειδή είχαν φιλότιμο αύξαναν συνεχώς τις ώρες εργασίας έως που πολλά από αυτά αρρώσταιναν και πέθαιναν καθημερινά.
Όταν τα ζώα ρώτησαν τα γουρούνια γιατί κάποια ζώα πεθαίνουν, εκείνα απάντησαν πως τα ζώα που πέθαιναν ήτανε τεμπέλικα και ως γνωστόν η τεμπελιά είναι αρρώστια που οδηγεί στον θάνατο.
Τα ζώα νομίζοντας πως θα πεθάνουν από τεμπελιά αύξησαν και άλλο της ώρες εργασίας τους έως που κάποια μέρα έπεσαν όλα κάτω νεκρά.
Τα γουρούνια είχαν πετύχει τον σκοπό τους, είχαν όλη την φάρμα δική τους και μια αποθήκη γεμάτη με φαγητό έτσι θα τεμπέλιαζαν και θα είχαν φαγητό μέχρι να πεθάνουν.

 Nikos Vrachasotakis

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.