# #

6 Ιουλ 2012

Τηλεόραση μόνο με αποκωδικοποιητή στις 20 Ιουλίου - Ποιες περιοχές της χώρας αφορά



Στις 20 Ιουλίου διακόπτεται το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής ...
«Υμηττός». Aυτό σημαίνει ότι περίπου 100.000 σπίτια στην Αττική θα σταματήσουν να «πιάνουν» τα ιδιωτικά κανάλια από το συγκεκριμένο σημείο και ίσως χρειαστεί να γυρίσουν την κεραία τους προς την Πάρνηθα. Από την αλλαγή επηρεάζονται εκτός από το λεκανοπέδιο, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Ευβοίας.
Ο Υμηττός είναι ένα από τα τρία κέντρα εκπομπής που καλύπτουν τον νομό Αττικής. Ειδικότερα, ο νομός Αττικής καλύπτεται από:
Το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, το οποίο εκπέμπει ήδη το ψηφιακό σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας από τον Ιούνιο του 2010.
Για το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, και προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους τηλεθεατές να προσαρμοστούν στην ψηφιακή μετάβαση, δεν πραγματοποιήθηκε διακοπή του αναλογικού σήματος το 2010.
Ωστόσο, πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση 26337/675/7.6.2012 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1836, 11 Ιουνίου 2012) ορίζει την άμεση διακοπή του αναλογικού σήματος των καναλιών που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, στις 20 Ιουλίου 2012.
Το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, που εκπέμπει ψηφιακά το πρόγραμμα των κρατικών, ιδιωτικών καθώς και των περιφερειακών καναλιών από τον Ιούνιο του 2010. Από το συγκεκριμένο κέντρο καλύπτονται κυρίως τα νότια προάστια του λεκανοπεδίου Αττικής.
Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, από το οποίο συνεχίζει να εκπέμπεται το αναλογικό σήμα των καναλιών, καθώς το συγκεκριμένο κέντρο δεν ανήκει στα 23 πρώτα σημεία βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 21161/2008 και συνεπώς δεν μετέχει στη μετάβαση, σε αυτή τη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.