# #

7 Ιουλ 2012

Υπέρ των μεταλλαγμένων ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης ...??????



Η κυβερνοσούπα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής έβγαλε πολλά φυντάνια.
Ενα απο αυτά  είναι ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης .

Δείτε ενα μέρος του βιογραφικού του από το el.wikipedia.org -
Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι τεχνικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. για την υλοποίηση των Οδηγιών που αναφέρονται στους Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς (Γ.Τ.Ο.). Είναι μέλος των διαχειριστικών επιτροπών για την βιοτεχνολογική έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1983 έως σήμερα σε διάφορα προγράμματα. Στον ΟΟΣΑ συμμετείχε στην Επιτροπή για τα Γενετικά Τροποποιημένα Φυτά και Τρόφιμα και την σύσταση του Οργανισμού για την Ασφάλεια τροφίμων. Την περίοδο 1992 - 1994 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών, ενώ το διάστημα 1994 - 1999 υπήρξε μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΓΣΕ).

Η εξειδίκευση του μεταλλαγμένου καθηγητή-υπουργού μας δείχνει  οτι η κεντρική εξουσία σχεδιάζει αλλαγές για την αγροτική Ελλάδα.
Η επίθεση που δεχόμαστε ως κοινωνία απο τις πολυεθνικές εταιρείες και τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας είναι... πολύπλευρη. Δεν θέλουν μόνο τον έλεγχο σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο, θέλουν και τον έλεγχο της τροφής, του νερού, των εκτάσεων της καλλιεργήσιμης γής. Η ελληνική ύπαιθρος με τις ιδιαιτερότητες της έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμους καιρούς στους πολέμους, εξασφαλίζοντας τροφή για χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό θέλουν να γκρεμίσουν, να το διαλύσουν. Δεν θέλουν με κανένα τρόπο οι Έλληνες να είναι ανεξάρτητοι και ο μοναδικός τρόπος για να το καταφέρουν αυτό είναι να μπορούν να ελέγξουν την αγροτική παραγωγή,δηλαδή να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της τροφής.

Αυτό που προσπαθούν είναι  να μας πείσουν ότι οι οι παραδοσιακοί τρόποι καλλιέργειας χωραφιών και εκτροφής ζώων πρέπει να μπεί στην άκρη. Τα επιχειρηματά τους είναι αστεία. 

Δείτε το άρθρο του νέου υπουργού αγροτικής ανάπτυξης για τα μεταλλαγμένα
 Υπέρ των μεταλλαγμένων ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης

Βλέπουμε ότι όχι μόνο επιστήμονες αλλά πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες έχουν συστρατευτεί σε αυτή τη προσπάθεια, ώστε  να μας πείσουν, ότι για το καλό μας θα πρέπει να τρώμε μεταλλαγμένα.

Δείτε το άρθρο απο τον κόκκινο ουρανό


Διαθρησκειακό Συνέδριο στην Ιερουσαλήμ για το περιβάλλον: "Ας σώσουμε το περιβάλλον"




Δείτε τον Βαρθολομαίο στο video που μιλάει για την ευθύνη αλλά και την υποχρέωση που έχουν οι θρησκευτικοί ηγέτες να ενημερώνουν τους λαούς για την επιρροή που έχουν τα μεγάλα έθνη στην επιβίωση του πλανήτη. Μιλάει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον ρατσισμό την τρομοκρατία, όλα τα επίπλαστα ιδεολογήματα της νέας εποχής .






Στην Αμερική είχε ψηφιστεί νόμος ο οποίος απαγορεύει σε οικογένειες που έχουν κήπο να καλλιεργούν τα λαχανικά του σπιτιού τους. Ο «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων» προβλέπει ότι όποιος δεν υπακούει στον νόμο θα αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία!!! Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά των τροφίμων. 






Ολα αυτά φάνταζαν  μακρινά για την Ελλάδα, όμως με την παγκοσμιοποίηση που προσπαθούν να επιβάλλουν όλα αυτά άρχισαν ήδη να  γίνονται και εδώ.
Θυμόμαστε πριν μερικούς μήνες τα δημοσιεύματα που έλεγαν για αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν. Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για...
ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»

Αυτά είναι τα πρώτα βήματα αυτών που θέλουν με κάθε τρόπο ο αγροτικός πληθυσμός της Ελλάδας να είναι εντελώς εξαρτημένος από τα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων.
Στη Γαλλία απαγορεύθηκε να επαναχρησιμοποιούνται οι σπόροι απο τους αγρότες. Είναι ένα νομοσχέδιο που επιβάλει την καταβολή δικαιωμάτων για την χρήση των σπόρων. Τώρα βέβαια αυτά τα ποσά είναι πολύ μικρά αλλά ποιός εγγυάται ότι στο μέλλον δεν θα είναι δυσβάχτατα για τους αγρότες; Οι αγρότες της Γαλλίας σε κάθε περίπτωση θα είναι απόλυτα εξαρτημένοι απο τις εταιρείες.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έφτιαξε εναν φορέα δημόσιο προς το παρόν στον οποίο πρέπει όλοι όσοι εκμεταλλεύονται επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα (αρδευτικές γεωτρήσεις, πηγάδια κ.α.)  να τα δηλώσουν. Ο δημόσιος αυτός φορέας μπορεί στο μέλλον να γίνει ιδιωτικός και δεν μπορεί να εγγυηθεί κανένας ότι δεν θα ζήσουμε καταστάσεις Βολιβίας όπου οι ιδιωτικές εταιρείες αύξησαν τόσο το κόστος του νερού που μόνο το 1/3 των πολιτών μπορούσε να το πληρώνει. Στη Βολιβία είχε απαγορευθεί και η συλλογή βρόχινου νερού. Η δημόσια εταιρεία που έφτιαξε ο περιφερειάρχης πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε ιδιωτική.

Δείτε τι έγινε σε κάποια πολιτεία των ΗΠΑ  όταν κάποιος αποφάσισε να μαζέψει το νερό της βροχής 





Μια ομάδα εταιριών της αγροτοβιομηχανίας που ειδικεύονται στους σπόρους, στα χημικά και στον εξοπλισμό θα επενδύσει πάνω από 150 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια σε γεωργικά έργα και προϊόντα στην Αφρική, σύμφωνα με ανακοινώσεις των διοικήσεων των επιχειρήσεων.
Οι πολυεθνικές θα σπέρνουν, οι πολυεθνικές θα θερίζουν, οι πολυεθνικές θα κερδίζουν.
Τεράστιες μονοκαλλιέργειες μεταλλαγμένων, συσκευασμένα και πανάκριβα αγροτικά προϊόντα, φτωχοί εργάτες σύγχρονοι δούλοι, στα «τσιφλίκια» των πολυεθνικών!
 

Οι επενδύσεις που ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν οι εταιρίες DuPontMonsanto,Cargill κ.ά. εντάσσονται σε μια πρωτοβουλία συνολικού ύψους 3 δισ. δολαρίων σε διεθνές επίπεδο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα… 
…Η εκμετάλλευση της ζήτησης για τρόφιμα στην Αφρική μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη, είπαν στελέχη των εταιριών. 

Οι μεταλλαγμένες τροφές και η καλλιεργειά τους είναι η απόλυτη εξάρτηση του ανθρώπου απο τις εταιρείες. Ορίζουν ποιός θα σπέρνει και με τι κόστος. Τα μεταλλαγμένα φυτά είναι πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας μεταλλαγμένων επειδή εκείνοι έχουν την πατέντα. Χιλιάδες Ινδοί αγρότες αυτοκτονούν ,γιατί έχουν δεσμευτεί απο την εταιρεία μεταλλαγμένων με συμβόλαια που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να τηρήσουν.
Αυτό που διακιδεύεται δεν είναι πλέον η οικονομική- πολιτική ανεξαρτησία. Διλήματα του τύπου: Μνημόνιο κατάργηση ή επαναδιαπραγμάτευση, Ευρωπαική Ένωση ή θάνατος, μοιάζουν αστεία όταν διακιδεύεται η επιβίωση και η ελευθερία του ανθρώπου.
Είναι η απόλυτη εξάρτηση-δουλεία του ανθρώπου απο την εταιρική κατοχή που επιβάλλεται με νόμους του κράτους. Ο έλεγχος της τροφής και του νερού είναι ένα απο τα μέσα επιβολής.
Ποτέ ο άνθρωπος δεν ξαναδέχθηκε επίθεση σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοια κλίμακα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με την απόλυτη εξάρτηση των κοινωνιών απο τις τράπεζες, την διάλυση εθνών-κρατών με την μετανάστευση των πληθυσμών και την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων ευρωπαικών κρατών στις Βρυξέλλες, με τον ΟΗΕ να παίζει πλέον ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του παγκόσμιου χάρτη. 
Η εποχή που ζούμε ίσως είναι η πιο σκοτεινή περίοδος της ιστορίας.  Ολες οι αυτοκρατορίες για να μεγαλώσουν και να εδραιωθούν χρειάστηκαν δεκάδες-εκατοντάδες χρόνια. Η αυτοκρατορία της νέας εποχής θα γκρεμιστεί μόνο αν αντιδράσουμε άμμεσα, για να περισσώσουμε ότι μπορούμε απο την αξιοπρέπεια μας, την ελευθερία μας, την ίδια τη ζωή μας.

1 σχόλιο:

  1. Ποιά ειναι η αντιπροσωπεία της Μονσάντο στην Ελλάδα; Έχει σχέση ο λεγόμενος με αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.