# #

6 Ιουλ 2012

Ή εμείς ή αυτοί!!



Ή εμείς ή αυτοί!!

Η μετεκλογική περίοδος στην Ελλάδα και η κατ’επίφαση έκφραση της δημοκρατικής βούλησης του λαού μέσα από τις εκλογές, έχουν σκεπάσει με ένα πέπλο φαινομενικής ηρεμίας την ελληνική κοινωνία. Το κλίμα αυτό είναι όμως παραπλανητικό και αναπαράγεται με έντεχνο τρόπο από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τον αστικό προπαγανδιστικό μηχανισμό. 

Κάτω από το πέπλο της ψεύτικης γαλήνης, η ελληνική κοινωνία κοχλάζει.
 
Αυτοκτονίες – Φτώχεια – Εξαθλίωση...

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έρχεται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες συμπολίτες μας και έχει αποκτήσει μία σφαιρική αντίληψη της ζοφερής κατάστασης. Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης καθώς η πραγματικότητα που βιώνουν είναι απελπιστική. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό ακόμη και με μία απλή βόλτα στους δρόμους των ελληνικών πόλεων.
Τελευταία, συναντάμε ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Άλλοι συμπολίτες μας ξεπερνούν τα όρια. Συνθλίβονται κάτω από το τεράστιο ψυχολογικό βάρος της έλλειψης ελπίδας και αυτοκτονούν. Οι αυτοκτονίες αυτές δεν αποτελούν επιλογή αυτών των ανθρώπων αλλά καθαρές πολιτικές δολοφονίες οι οποίες έχουν αυτουργούς με ονοματεπώνυμο. Τέτοιες πράξεις απελπισίας συμβαίνουν καθημερινά και έρχονται για να μας υπενθυμίσουν την αυτοκτονία του συναγωνιστή μας Δημήτρη Χριστούλα ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του λόγω των βάρβαρων πολιτικών που εφαρμόζονται από το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα.
Το Κίνημά μας συναντά καθημερινά και ανθρώπους εξαθλιωμένους, άρρωστους και εγκαταλελειμμένους από το κράτος, οι οποίοι δεν έχουν χρήματα για να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδέστερες ανάγκες τους. Συναντάμε αξιοπρεπέστατους κατά τ’άλλα συμπολίτες μας οι οποίοι λόγω της βαθιάς ανέχειας στην οποία έχουν περιέλθει μένουν χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα και στέγη, λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά οικονομικά βάρη. Ερχόμαστε σε επαφή με νέα παιδιά υψηλού μορφωτικού επιπέδου, τα οποία είναι άνεργα πολλούς μήνες τωρα και ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό ως οικονομικοί μετανάστες. Όπου και να σταθούμε, συναντάμε ανθρώπους πάμφτωχους και δυστυχισμένους.
Τον τελευταίο καιρό γίνεται αντιληπτό, ότι η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί ελληνικό «προνόμιο» ή «προνόμιο» των λαών που κατοικούν σε φτωχότερες χώρες. Πριν από μερικές ημέρες, στην «παραδεισένια» κατά τ’ άλλα Γερμανία εκτυλίχθηκε μία τραγωδία η οποία δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Ένας Γερμανός πολίτης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της έξωσής του, σκότωσε τον δικαστικό επιμελητή, το νέο ιδιοκτήτη, το διαχειριστή της πολυκατοικίας, τον κλειδαρά και ύστερα αυτοκτόνησε. Αυτό το συμβάν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της ραγδαίας φτωχοποίησης που υποβάλλεται ακόμη και ο γερμανικός λαός. Οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας αυξάνονται δραματικά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Την ίδια ώρα, το μόνο που απασχολεί τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι το πώς θα ενισχύσουν το αδηφάγο τραπεζικό σύστημα. Στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε, προλειάνθηκε το έδαφος για την περαιτέρω ενίσχυση των τραπεζών με κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν από την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας στους λαούς της Ευρώπης.
Χαρακτηριστική των διαθέσεων της άρχουσας τάξης είναι και η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντστο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC σε σχέση με την Ελλάδα: «Δεν βρίσκομαι σε διάθεση για διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση. Διάθεση έχουμε να βρούμε τα δεδομένα. Είμαι βεβαία πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λαμπρά αριθμητικά στοιχεία να μας παρουσιάσει. Ανυπομονώ να δω τι έχει πράξει τους τελευταίους μήνες για να προσαρμοσθεί στο πρόγραμμα».
 
Η Εργατική Τάξη μπορεί να νικήσει!!
Ο αγώνας των ανθρακωρύχων στην Ισπανία.
Ο αγώνας των χαλυβουργών στην Ελλάδα.

Την ώρα που η παγκόσμια άρχουσα τάξη προωθεί σχεδόν ανεμπόδιστη τα σχέδιά της, ορισμένα φωτεινά παραδείγματα έρχονται να μας υπενθυμίσουν τι πρόκειται να συμβεί αν ξυπνήσει ο κοιμώμενος γίγαντας που λέγεται λαός.
Στη Βόρεια Ισπανία εκτυλίσσεται ο ηρωικός αγώνας των Ισπανών ανθρακωρύχων. Οι ανθρακωρύχοι, αμύνονται με αυτοσχέδια ρουκετοβόλα όπλα απέναντι στις δυνάμεις καταστολής οι οποίες εκτοξεύουν πλαστικές σφαίρες, βομβίδες και χημικά. Με τον τρόπο αυτό οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι περιφρουρούν το ορυχείο τους από το αστικό κράτος, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στην εργασία και τη ζωή.
Στη χώρα μας από την άλλη, συνεχίζεται ο μαραθώνιος αγώνας των απεργών Χαλυβουργών, ένας αγώνας σύμβολο για την εργατική τάξη ο οποίος ξεπέρασε τις 250 ημέρες. Την Τετάρτη που μας πέρασε, το Κίνημα Δεν Πληρώνω επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά τους απεργούς Χαλυβουργούς, σε ένδειξη συμπαράταξης, συστράτευσης και αλληλεγγύης στον μεγάλο αγώνα τους. Οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω προσέφεραν εκτός από ηθική συμπαράσταση και τρόφιμα στους απεργούς, για την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο αγώνας αυτός αποτελεί αγώνα ολόκληρης της εργατικής τάξης και οφείλουμε να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την τελική νίκη. Μία νίκη των απεργών στη Χαλυβουργία, θα αποτελέσει φάρο για τους αγώνες του αύριο και μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον της εργατικής τάξης στη χώρα μας.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,
ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!

Οι κομπίνες με τα Μεταλλεία Χρυσού (Ελλάδα-Περού)
Μεγάλοι λαϊκοί αγώνες διαδραματίζονται σε όλες τις γωνιές της γής. Στο μακρινό Περού, η κυβέρνηση κήρυξε πρίν από λίγες μέρες κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις βόρειες επαρχίες της χώρας, μετά το θάνατο τεσσάρων διαδηλωτών και τον τραυματισμό ακόμη 20 σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για ένα σχέδιο κατασκευής ορυχείου χρυσού της εταιρίας Conga το οποίο εκτός από τεράστια κέρδη στην εταιρία, θα επιφέρει και μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή. Η περίπτωση αυτή είναι αντίστοιχη με αυτήν των μεταλλείων της Χαλκιδικής.
 Στην θέση της εταιρίας Conga και της κυβέρνησης του Περού, στην περίπτωση μας εμπλέκεται η ελληνική κυβέρνηση, ο Όμιλος Μπόμπολα και η Goldman Sachs 

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση!!

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η κατάσταση που βιώνουμε δεν αποτελεί αναγκαίο κακό, αλλά μία συνειδητή πολιτική επιλογή του αστικού συστήματος εξουσίας. Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να ασκηθεί στους δρόμους από τον ίδιο το λαό και από κανέναν αριστερό ή δεξιό ψάλτη της εκάστοτε εξουσίας.
Με αυτήν τη λογική, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει επιδοθεί σε έναν δύσκολο αγώνα για να αφυπνίσει τις λαϊκές δυνάμεις και να συνεισφέρει στην οργάνωσή τους σε ανατρεπτική βάση. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα, το Κίνημά μας ήταν σε πλήρη δραστηριότητα και την εβδομάδα που μας πέρασε. Μία πολυμελής αντιπροσωπεία του κινήματός μας  επισκέφτηκε τους απεργούς της Phone marketing για  να γιορτάσει μαζί τους τις 100 ημέρες απεργιακού αγώνα και να τους προσφέρει υλική και ηθική υποστήριξη. Εκτός αυτού, επισκεφτήκαμε τους απεργούς Χαλυβουργούς την 248η ημέρα της ηρωικής τους απεργίας. Πραγματοποιήσαμεεπανασυνδέσεις ρεύματος στην Αττική, στο Κιλκίς και στη Λαμία, ενισχύοντας τους σφιχτούς και ειλικρινείς δεσμούς αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης που έχουμε σφυρηλατήσει με την ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια που αγωνιζόμαστε στους δρόμους. Συμπαρασταθήκαμε σε συναγωνιστές στα δικαστήρια (δίκη 5 Χαλκιδέων κα). Πραγματοποιήσαμε τις καθιερωμένες συνελεύσεις μας όπου ήρθαμε σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους που θέλουν να αγωνιστούν στο πλευρό μας.
Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας, να κάνουν την υπέρβαση, σπάζοντας την απομόνωση και την εσωστρέφεια και ερχόμενοι να αγωνιστούμε μαζί. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντεπιτεθούμε αποτελεσματικά και να νικήσουμε. 
  
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!
Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
211 0192839
mail: epitropes2010@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.