# #

7 Ιουλ 2012

Προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά: ήταν τυφλός και βρήκε το φως του! Το Ξεπουλιστάν του Αντωνάκη


Ο καλός δήμιος κόβει το κεφάλι μια κι έξω!
Tην πρόσφατη  περιπέτεια της υγείας του εκμεταλλεύτηκε δημαγωγικά ο Αντώνης Σαμαράς (ή μάλλον ο λογογράφος του) στις προγραμματικές δηλώσεις του, δίνοντας –υποτίθεται- έναν προσωπικό εξομολογητικό τόνο στις διακηρύξεις του.
Είπε λοιπόν ότι λόγω του προβλήματος στο μάτι του, έμαθε να βλέπει «με το μυαλό και την καρδιά», δύο λειτουργίες οι οποίες προφανώς είχαν ατροφήσει όσο καιρό η όρασή του ήταν τέλεια.
Είναι αλήθεια πως στα άτομα με προβλήματα ...
όρασης ενισχύονται οι άλλες αισθήσεις (ακοή, αφή), όμως το πώς πρόλαβαν το μυαλό και η καρδιά του Αντώνη Σαμαρά να ενεργοποιηθούν μέσα σε δυο εβδομάδες είναι ένα θαύμα ή ένα ιατρικό μυστήριο που αξίζει να εξεταστεί σε κάποιο ειδικό συνέδριο.
Και τι του βροντοφώναξαν το μυαλό και η καρδιά; 
Φουλ ιδιωτικοποιήσεις! Ενέργεια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, παραλιακή ζώνη από Φάληρο μέχρι Ελληνικό. Η Ελλάδα ένα απέραντο Ξεπουλιστάν. Μάλιστα, η εθνική περιουσία δεν θα βγει στο σφυρί για "ταμειακούς λόγους”, εξήγησε ο Σαμαράς, αλλά για καθαρά αναπτυξιακούς. Για να γίνουν επενδύσεις και να δημιοιυργηθούν θέσεις εργασίας.
Ο κόσμος της εργασίας, δηλαδή το πεδίο όπου έχει συντελεστεί η πιο βάρβαρη κατεδάφιση όλων των μεταπολεμικών δικαιωμάτων, απουσίαζε προκλητικά από τις προγραμματικές δηλώσεις. 
Ωστόσο, επειδή σήμερα μίλησε και η καρδιά, δεν έλειψαν, στην αρχή της πρωθυπουργικής ομιλίας, τα κλαψουρίσματα για την ανεργία, τα συσσίτια, τους δυστυχισμένους συμπατριώτες μας που αναζητούν φαγητό στους κάδους, δεν έλειψαν ακόμα και οι αναφορές στις αυτοκτονίες. Και η λύση για όλα αυτά είναι το ξεπούλημα.
Όσο για το μνημόνιο, το θέμα, για την κυβέρνηση, είναι πώς θα επιταχυνθούν, θα διευκολυνθούν οι στόχοι του, ποια μέτρα θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του, δηλαδή ο Αντ. Σαμαράς υποκλίνεται στις δυνάμεις εκείνες που επέκριναν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για διστακτικότητα και καθυστερήσεις.
Η χαρά του ανέργου, η χαρά του αυτόχειρα, λοιπόν, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Ίσως όμως ο κ. Πρωθυπουργός θα  πρέπει να δει την ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» και ιδίως την ατάκα της Μάρως Κοντού που λέει στον αφέντη της: «Ξύπνησαν οι σκλάβοι, Αντωνάκη!»
Αναδημοσίευση από το mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.