# #

1 Ιουλ 2015

Η συνέντευξη του Π. Καμμένου που σπάει κόκαλα - Πιο αποκαλυπτικός από ποτέ


Συνέντευξη Π. Καμμένου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» στον δημοσιογράφο Κ.Αρβανίτη.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε καλή σας ημέρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλή σας ημέρα και καλό μήνα

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θέλω να σας ρωτήσω για αυτή τη σουρεαλιστική κατάσταση που προσπαθούν να περάσουν τα media και να μας τα αποσαφηνίσετε και εσείς. Οι Ευρωπαίοι έχουν να δώσουν ευρώ στη χώρα από το καλοκαίρι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από τον Αύγουστο του 2014.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Από την άλλη, ο λαός, από το υστέρημά του, πληρώνει τόκους και τοκοχρεολύσια, δάνεια τα οποία δεν είχε εγκρίνει και με την κυβέρνηση της δεξιάς και με την κυβέρνηση που είναι τώρα στα πράγματα. Άδικο αυτό. Πού βρισκόμαστε τώρα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο ελληνικός λαός όχι απλώς δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τις δανειακές συμβάσεις από τον Αύγουστο, αλλά έχει πληρώσει και 17 δισεκατομμύρια ευρώ σε τοκοχρεολύσια προς τους δανειστές. Παράλληλα είχε να καλύψει τα έξοδα της λειτουργίας του κράτους, μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, άμυνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η επιβίωση του έθνους, χωρίς να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια, όχι απλώς είναι εφικτή, αλλά έχει και..
πλεόνασμα.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει κανείς να φοβάται τις απειλές που δεχόμαστε αυτή τη στιγμή, με ένα «στημένο» σενάριο, όπου παράτυπα, εναντίον των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει, η Γερμανία επιβάλλει στην Ευρώπη μία οικονομική και δανειακή ασφυξία προς την Ελλάδα, προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη. 

Την ίδια στιγμή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει αυτήν την έλλειψη μετρητών στην αγορά. Θα πρέπει να θυμίσω ότι κορυφαίοι παράγοντες, πρώην υπουργοί, έχουν αρχίσει από την 25η Ιανουαρίου, δηλαδή από τις εκλογές, να λένε ότι την 26η δεν θα υπάρχουν λεφτά στα ΑΤΜ. Καμία χώρα δεν θα άντεχε αυτήν την προβοκάτσια, η οποία γίνεται από επίσημα χείλη.

Παρ’ όλα αυτά η χώρα άντεξε. Άντεξε μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα, όπου με απόφαση της Γερμανίας και με επιβολή της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - πάλι παράτυπα - παρεμβαίνουν σε μία δημοκρατική διαδικασία, στο δημοψήφισμα, όπου ένας λαός καλείται ελεύθερος να αποφασίσει για το μέλλον του. Να αποφασίσει αν θα μπορέσει να ζήσει σε μία χώρα, όπου οι συντάξεις θα έχουν πέσει στα 300 ευρώ, οι μισθοί στα 400 ευρώ, με μία λιτότητα που έχει κλείσει το 80% των επιχειρήσεων, με αφοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και με εγκατάλειψη των νησιών, προς όφελος των Γερμανών, που έχουν αγοράσει απέναντι αλυσίδες. Αυτή είναι η αλήθεια.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Αλυσίδες ξενοδοχείων εννοείτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακριβώς.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ακριβώς. Να το λέμε αυτό, δεν το λέω για εσάς, διότι το παιχνίδι που παίζεται και στα νησιά είναι καθαρά γερμανικό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όλα είναι θέματα συμφερόντων από την πλευρά των δανειστών. Συμφέροντα τα οποία ουσιαστικά χρηματοδοτούν την πολιτική τους ανέλιξη και αυτή τη στιγμή έρχονται να τα εξοφλήσουν εις βάρος της χώρας μας, εις βάρους του έθνους. Να σας πω για τα νησιά, να καταλάβουν οι πολίτες τι εννοώ.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Γιατί ακουγόμαστε και στη Ρόδο έτσι κι αλλιώς. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όλα τα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της νησιωτικότητας και ιδιαίτερα του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, έχουν ειδικά καθεστώτα. Η Ίμπιζα στην Ισπανία, η Κορσική στη Γαλλία, όλα τα νησιά της Μεσογείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ειδικό καθεστώς. Στην Ελλάδα υπήρχε μία έκπτωση 30% από το ΦΠΑ, που πλήρωναν οι άλλοι πολίτες της μητροπολιτικής Ελλάδος. Βέβαια, με αδικία προς τα νησιά του Ιονίου Πελάγους και τα Κύθηρα, τα οποία εξαιρούνται της εκπτώσεως. 

Εδώ, έρχονται λοιπόν και τι μας λένε; Μας λένε ότι ειδικά για την Ελλάδα, κατά παράβαση κάθε ευρωπαϊκής νομοθεσίας και κάθε συνταγματικής διάταξης, όπως το άρθρο 101 του Συντάγματος, θα πρέπει να ακυρωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά. Ποιοι έχουν να κερδίσουν; Έχουν να κερδίσουν εκείνοι οι οποίοι θα απορροφήσουν τον τουρισμό αυτό. Στα παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι ακριβώς από την Κω, από τη Ρόδο, από τη Σάμο, από τη Χίο, από τη Μυτιλήνη, υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα 5 ευρώ και εμείς εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να το πηγαίνουμε στα 15 και στα 20 ευρώ. 

Αντιλαμβάνεστε πλέον, ότι είναι ξεκάθαρο, ότι ακόμα και οι κάτοικοι των νησιών θα φτάσουν σε κάποιο σημείο να πηγαίνουν να ψωνίζουν απέναντι. Θα ερημωθούν τα νησιά. Και αυτό ακριβώς είναι που περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της πιέσεως για τη μη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά. Βλέπουμε ότι τα κίνητρά τους είναι καθαρά κίνητρα που έχουν να κάνουν με επιχειρηματικά συμφέροντα των χωρών και των επιχειρήσεων που σήμερα μας πιέζουν.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θα αντέξει η κυβέρνηση;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα αντέξει. Θα αντέξει ο λαός. Πρώτα από όλα πρέπει να αντέξει ο ελληνικός λαός, να καταλάβει ότι αυτή στη στιγμή πρέπει να αντισταθεί απέναντι σε μια επίθεση την οποία δέχεται. Να σκεφτεί ο ελληνικός λαός, την Κυριακή που θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα, τι σημαίνει το «ναι» και τι σημαίνει το «όχι». Το «ναι» σημαίνει συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας που οδήγησε σε 10.000 αυτοκτονίες, 10.000 οικογένειες έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. 

Ψηφίζοντας «ναι», σημαίνει συνέχιση της πολιτικής που έδιωξε 300.000 παιδιά, νέους επιστήμονες, μετανάστες στο εξωτερικό. Θα φύγουν και οι υπόλοιποι. Συνέχιση αυτής της πολιτικής σημαίνει μείωση των συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, δηλαδή του βοηθήματος για να μπορέσει κάποιος να επιβιώσει. Σημαίνει ότι θα συνεχίσει η πολιτική της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. Σημαίνει ότι θα συνεχίσει η πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο να προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις γύρω χώρες, αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις με τριπλάσιο φόρο. Θα πληρώνουν 29% φόρο στην Ελλάδα, ενώ στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Τουρκία είναι 9-10%. Σημαίνει το τέλος της Ελλάδας και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε.

Και όταν μιλάω για την Άμυνα, για αφοπλισμό της χώρας, είναι γιατί θα υπάρξει απόλυτος αφοπλισμός. Θα σας θυμίσω, ότι το πρώτο αίτημα της τρόικας προς το Υπουργείο Άμυνας ήταν μείωση προσωπικού κατά 20%. Ποιοι θα απολυθούν; Θα απολυθούν οι πενταετείς, θα απολυθούν οι ΕΠΟΠ, θα απολυθούν οι υπαξιωματικοί.

Χθες, πήγα στο Τάγμα των Ναρκαλιευτών. Τα παιδιά αυτά τα οποία σε καιρό ειρήνης λειτουργούν με πολεμικές συνθήκες, έχουν 19 νεκρούς. Αυτά τα παιδιά θα βρεθούν αύριο-μεθαύριο στο δρόμο. Αυτή την πολιτική θέλει να στηρίξει ο ελληνικός λαός; 

Θα πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε. Είμαστε εκείνοι οι οποίοι σηκώσαμε την Επανάσταση το ’21. Είμαστε εκείνοι οι οποίοι είπαμε «όχι» στο να περάσουν οι Γερμανοί, ο Άξονας και οι Ιταλοί το 1940. Είμαστε αυτοί που είπαμε «όχι» στο σχέδιο Ανάν για την παράδοση της Κύπρου. Για ποια είμαστε υπερήφανοι; Για τα «ναι» είμαστε υπερήφανοι;

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σήμερα, η χώρα είναι και τυπικά έξω από το πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν αποτυχημένο, σύμφωνα με δηλώσεις και των ίδιων, ακόμα και του ΔΝΤ, ότι δεν πάει. Σήμερα και μέχρι το δημοψήφισμα, θεωρείτε ότι η κυβέρνηση έχει περιθώρια διαπραγμάτευσης; Είναι στη διαπραγμάτευση ή καλό θα είναι να περιμένει και μετά;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι στη διαπραγμάτευση. Και θα σας πω και το εξής, η κυβέρνηση δεν έφυγε ποτέ από τη διαπραγμάτευση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω και να διαβεβαιώσω και τους ακροατές, ήμουν μαζί με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες. Οι προσπάθειες που έγιναν για να βρεθεί λύση ήταν τιτάνιες. 
Αλλά μας «δούλευαν». Στις 2 το πρωί είχαμε συμφωνία, με δημόσια δήλωση, είχε βγει ο Σόιμπλε έξω από την αίθουσα και είχε πει ότι είμαστε πολύ κοντά και ότι δεν πρόκειται να τα χαλάσουμε για κάποιες μικρές ψιλοδιαφορές. 
Στις 5 το πρωί εμφάνισαν 23% στο λάδι και 23% στο γάλα. Ουσιαστικά ο πόλεμος που γίνεται είναι ένας πολιτικός πόλεμος. Φοβούνται να πετύχει μία κυβέρνηση η οποία δεν ανήκει στο σκληρό λόμπυ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Βλέπετε αγκαλιά τον Γιούνκερ μαζί με τον Σουλτς
Γιατί είναι αγκαλιά; Διότι αυτό που φοβούνται είναι ότι αυτό το κατασκεύασμα που έχουν φτιάξει το οποίο έχει οδηγήσει σε μια τεράστια φούσκα την Ευρώπη είναι ένα κατασκεύασμα που πολύ εύκολα μια έντιμη κυβέρνηση μπορεί να ακουμπήσει την καρφίτσα στο μπαλόνι και να το ξεφουσκώσει.

Είναι αυτό που έγινε το ‘30 στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έγινε εν συνέχεια το New Deal με το οποίο ξεχώρισαν οι τράπεζες από τις τράπεζες - φούσκες. Εδώ, όλοι αυτοί οι τοκογλύφοι δουλεύουν με αέρα. 

Μπήκαν 260 δισεκατομμύρια στην ελληνική οικονομία. Πού είναι αυτά τα 260 δισεκατομμύρια; Που είναι αυτά τα λεφτά τα οποία μπήκαν δήθεν με το πρόγραμμα και αύξησαν το χρέος της χώρας; Πώς είναι δυνατό να «κουρεύουν» δήθεν στο PSI 100 δισεκατομμύρια και να έχουμε φτάσει τώρα από τα 100 στα 175 δισεκατομμύρια χρέος του ΑΕΠ; Από πού και ως πού;

Πώς είναι δυνατόν να πειθόμεθα οι Έλληνες πολίτες, ακόμα μια φορά, ότι ο καλός είναι εκείνος ο οποίος θέλει να μας κάνει να απολέσουμε την εθνική μας κυριαρχία, να παραδώσουμε τις φυσικές πηγές πλούτου μας. 

Ο στόχος είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αυτός είναι ο στόχος. Ο στόχος είναι να βάλουν την Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη από αυτή που έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, την Ελλάδα των εθνών - κρατών και να φέρουν την παγκοσμιοποίηση, την νέα τάξη πραγμάτων, να έχουμε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών που θα κάνει κουμάντο στην πατρίδα μας. Αυτό το έθνος θα υποκύψει; Θα γονατίσει; Θα παραδώσει; Εγώ πιστεύω πως όχι.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ποιος ήταν ο ρόλος των ντόπιων δυνάμεων και ποιος ο ρόλος που έπαιξαν ο κ. Σαμαράς, η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες όταν βρισκόμαστε ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν κοντά σε συμφωνία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ο ρόλος που παίζουν τα γραφεία τελετών έξω από τις εντατικές που περιμένουν να πεθάνει ο ασθενής, ποιος θα τον πρωτοπάρει. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε. Είναι απίστευτο να βλέπεις πολιτικά κόμματα και αρχηγούς να περιφέρονται στα γραφεία των Βρυξελλών σαν κοράκια προκειμένου να αρπάξουν την εξουσία και να δείξουν ποιος είναι ο πιο δουλοπρεπής. 

Εγώ θέλω να καλέσω τους Έλληνες που μας ακούν αυτή την στιγμή από το ραδιόφωνο και να τους πω να δουν την εκπομπή «Στον Ενικό», όπου έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης. Εν τη ρύμη του λόγου του και όταν είπε ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε με την κ. Μέρκελ, είπε «καλωσορίζω τον πρωθυπουργό στο κλαμπ των ανθρώπων που πιστεύουμε στη Γερμανία». Το είπε αρχηγός ελληνικού κόμματος. Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάθονται και τον ακούν. Καλωσήλθες - του λέει - στο κλαμπ των ανθρώπων που πιστεύουμε στην Γερμανία.

Αυτό και μόνο πρέπει να είναι το σύνθημα και ο λόγος που θα πρέπει να επιλέξουν οι Έλληνες τι θα ψηφίσουν την Κυριακή. Αν πιστεύουν ότι είναι στο κλαμπ των ανθρώπων που πιστεύουν στην Γερμανία ας ψηφίσουν «ναι», εάν πιστεύουν ότι αυτό εδώ το έθνος θα πρέπει να διοικείται δημοκρατικά με τη βούληση των πολιτών, προς το συμφέρον των πολιτών, να ψηφίσουν «όχι».

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ. Καλή σας ημέρα από το «Κόκκινο».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ. Καλή σας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.