# #

28 Ιουν 2015

Η σύγκριση Τσίπρα - Σαμαρά προκαλεί ΣΟΚ!

Η σύγκριση Τσίπρα - Σαμαρά προκαλεί ΣΟΚ!

ΕΧΘΕΣ, το είπε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ο Πρωθυπουργός!
Η πρόταση των δανειστών, αυτή η «επαίσχυντη και αισχρή» πρόταση είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ από όσα θα ίσχυαν με Σαμαρά - Φώφη! (θα σκάσει ο Βενιζέλος.)
Το νούμερο, που μας ζητούσαν οι δανειστές, ήταν ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ από αυτό που θα πληρώναμε με τον Σαμαρά!  
Μόνο για το 2016, 8 δισ. λιγότερα! 
Μόνο για το 2015....
3,6 δισ. ΛΙΓΟΤΕΡΑ!
Ο Σαμαράς και ο Αδωνις λένε διαφορετικά νούμερα. Ξέρετε γιατί; 
Γιατί επιμένουν να υπολογίζουν ότι είχαν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, επειδή αυτό βρίσκουν στα προεκλογικά ψεύτικα χαρτιά τους! 
Η αλήθεια (με την οποία δεν έχει καμία σχέση το οικονομικό και επικοινωνιακό επιτελείο Σαμαρά) είναι ότι το 2014 με τις μύριες όσες περικοπές, ΔΕΝ έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, όπως λένε, ΑΛΛΑ με 0,3%!!! 
Όμως, συνεχίζουν οι αθεόφοβοι και στηρίζουν όλη τους την επιχειρηματολογία πάνω στο ψευδές. 1,5%, που έλεγαν από τότε που έστελναν τα mails!
Να γιατί οι δανειστές ζητούσαν ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ από τον Σαμαρά, τέτοια που έκανε αδιανόητα ασύμφορη την παραμονή του στην εξουσία. Αφήστε που από τις 30 Ιανουαρίου, οι συνταξιούχοι θα άρχιζαν να βλέπουν κάθε τέλος του μηνός και την εφαρμογή των όσων είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς για τις συντάξεις τους! Οπότε, έκανε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου! Πριν κλείσει ο πρώτος μήνας του 2015!!! (Όπως έγραφε Το ΧΩΝΙ από την άνοιξη του 2014!).
Και τι έκανε εντωμεταξύ; Καθυστέρησε την αξιολόγηση, έστελνε τους τροικανούς στο Παρίσι, μετά τους ξανάφερνε εδώ, μετά τους έστελνε επιστολές και δεχόταν εκ προοιμίου τα μισά από αυτά που ζητούσαν ΜΟΝΟ για να επιστρέψουν στην Ελλάδα ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ η διαπραγμάτευση.
Γιατί απλώς καθυστερούσε. Συνειδητά καθυστερούσε. Γιατί ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να τελειώσει η διαπραγμάτευση. Δεν ήθελε να εκταμιευθούν τα λεφτά. Δεν ήθελε να φέρει το χρήμα στα ελληνικά ταμεία! (Να το θυμόμαστε αυτό τις επόμενες μέρες.)
Και πλέον είναι ξεκάθαρο! Δεν τον πείραζαν τα μέτρα. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να τα εφαρμόσει ΟΛΑ. (Οποιος δεν το πιστεύει αυτό, απλά κάνει ότι δεν το πιστεύει). Το έκανε για τον εξής απλό λόγο:
Γιατί έτσι άφηνε την επόμενη κυβέρνηση (που ήξερε δεδομένα ότι θα είναι αυτή του Αλέξη Τσίπρα) με τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης. Και μάλιστα με ένα πρόγραμμα σκληρό που τελείωνε σε 30 μέρες! Και που δεδομένου του ψευδούς πρωτογενούς που είχαν φτιάξει οι Σαμαροβενιζέλοι, η συνέχισή του θα ήταν ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΒΑΝΑΥΣΑ ΣΚΛΗΡΗ! Απλά, όσο παρέμεναν (για λίγο ακόμη) στην εξουσία, το κρατούσαν κρυφό. (Αφού έτσι και αλλιώς δεν θα ήταν εκείνοι που θα διαχειριζόντουσαν τις συνέπειες από την αποκάλυψη του ψεύδους τους).Αυτό το μέλλον ετοίμασε για την Ελλάδα η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Και τότε ανέλαβαν οι Τσίπρας - Καμμένος. Και τι πέτυχαν μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης;
Να έχουν μια πρόταση των δανειστών κατά 12 δισ. ΚΑΛΥΤΕΡΗ (στη διετία) από αυτά που θα ίσχυαν με τους προηγούμενους!
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: Αυτή η επαίσχυντη και αισχρή πρόταση των δανειστών ήταν κατά 12 δισ. στη διετία ΚΑΛΥΤΕΡΗ από όσα είχαν ήδη υπογράψει και θα δέχονταν με τον Χαρδούβελη οι Σαμαροβενιζέλοι!
Ο Πρωθυπουργός, που κάνει πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις, μίλησε για 8 δισ. λιγότερα. ΕΜΕΙΣ, (που θέλαμε να απαντήσουμε στην ίδια βάση που χρησιμοποιούν οι μνημονιακοί). γράψαμε για 12 δισ. λιγότερα. Τόσο βγαίνουν! Μην κρατήσετε αυτό. Κρατήστε τη συγκρατημένη εκτίμηση του Πρωθυπουργού. 8 δισ. λιγότερα σε 2 χρόνια!
Και τώρα ελάτε να το σκεφτούμε και να σοκαριστούμε:
Αν έφερνε ο Σαμαράς μια συμφωνία κατά 8 δισ. λιγότερα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα που είχε υπογράψει, τι θα γινόταν στην Ελλάδα; Τι πάρτυ θα είχαν στήσει τα κανάλια; Πόσες φορές θα βλέπαμε τίτλους με τα δισ. που γλίτωσε ο «Μέγας» Σαμαράς;
Και αυτή είναι η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!
Η σημερινή κυβέρνηση εθνικής αξιοπρέπειας ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ότι εννοεί αυτά που λέει, ΔΕΝ αρκείται σε μια απλά καλύτερη συμφωνία, αν αυτή εξακολουθεί να έχει χαρακτηριστικά λιτότητας, χωρίς ελπίδα και κίνητρα ανάκαμψης, χωρίς καμία λύση για το χρέος. (Και με την ευκαιρία, να και ο ορισμός του μνημονίου, για όσους κάνουν ότι δεν μπορούν να τον καταλάβουν).
Η σημερινή κυβέρνηση ΔΕΝ δέχθηκε το απλώς καλύτερο. Ζητά και απαιτεί την ΑΚΥΡΩΣΗ του μνημονίου. Ζητά και απαιτεί μια έντιμη συμφωνία. Ζητά περισσότερα. Απαιτεί ΛΥΣΗ. Μετά από 5 χρόνια μνημονιακής λαίλαπας ζητά ΛΥΣΗ!!!
Κάνοντας τους άλλους να φαίνονται απλοί «λογιστάκοι της τρόικας», πολύ λιγότεροι και από τον «διαχειριστή» Σημίτη!
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είναι ηγέτες! Και ο λαός διψάει για έναν ηγέτη, μετά από τόσα χρόνια ξηρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.