# #

30 Ιουν 2015

Ο λαός να μην φοβηθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούν ταπείνωση και υποταγή. Θέλουν να μας βάλουν να πούμε “ναι” στην αυτοεξόντωσή μας και ύστερα να περιφέρουν το πτώμα μας στους υπόλοιπους της ευρωζώνης "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν".

Ιστορικές στιγμές άνευ επανάστασης!


Η Ελλάδα γίνεται το πιο κρίσιμο πεδίο μάχης


Ο οικονομικός πόλεμος κλιμακώνεται κατά της Ελλάδας. Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία μέσω των εκπροσώπων της (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), αρνήθηκε να αυξήσει την ποσότητα ρευστότητας στις Ελληνικές τράπεζες. 
Κανονικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν τα συστημικά ΜΜΕ δεν έσπερναν και πάλι τον πανικό με την γνωστή καταστροφολογική προπαγάνδα, στέλνοντας τους Έλληνες στα ATMs.

Η απόφαση πάρθηκε μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής από τον Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, οι προτάσεις των δανειστών, βάζουν με μαθηματική ακρίβεια, την οριστική ταφόπλακα στην Ελληνική οικονομία. Η ανακοίνωση για κεφαλαιακούς ελέγχους αποτελεί απλά μια προειδοποίηση, ώστε να οδηγηθούν οι Έλληνες στην άνευ όρων παράδοση. Στην ουσία, αυτή η μαφία ζητάει από τους Έλληνες να διαλέξουν ανάμεσα σε έναν ..ξαφνικό και σε έναν αργό θάνατο.

Είναι σίγουρο ότι η Ελληνική κυβέρνηση ήξερε με ποιους είχε να κάνει. Ο Τσίπρας έπρεπε να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να εκθέσει τους θεσμούς και τις πραγματικές τους προθέσεις κυρίως στο Ευρωπαϊκό κοινό, που δεν ζει από πρώτο χέρι τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα την τελευταία πενταετία.

Η πρώτη κίνηση ήταν να προχωρήσει σε μια τακτική υποχώρηση, φέρνοντας ισοδύναμα μέτρα όπως ζητούσαν οι δανειστές. Ωστόσο, με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση Τσίπρα επιχείρησε να μεταφέρει τα βάρη για πρώτη φορά στις μεγάλες επιχειρήσεις ώστε να μην πλήξει περισσότερο τα συνήθη θύματα: τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι το ΔΝΤ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ο Τσίπρας πιθανόν να ήξερε πως αυτό θα αντιδράσει. Το ΔΝΤ έκανε ξαφνικά στροφή 180 μοιρών μετακινούμενο στην αρχική, άκαμπτη στάση του. Ωστόσο, το γεγονός ότι πολλοί αξιωματούχοι των θεσμών είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι η Ελληνική πρόταση ήταν μια καλή βάση για συμφωνία, εξέθεσε το ΔΝΤ πλήρως, αποκαλύπτοντας πέραν πάσης αμφιβολίας το πραγματικό του πρόσωπο.

Μια δεύτερη κίνηση από τον Τσίπρα χθες - μέσα από την δημόσια δήλωσή του - ήταν το αίτημα για μια σύντομη επέκταση της ρευστότητας από όλους τους επίσημους Ευρωπαϊκούς θεσμούς μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Μιλώντας για εκβιασμό από την πλευρά ενός άτυπου (όπως παραδέχθηκαν πρόσφατα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι) οργάνου, που είναι το eurogroup, έθεσε αυτόματα προ των ευθυνών τους τα επίσημα όργανα της ΕΕ. Αν αρνηθούν, θα εκτεθούν επίσης. Πρόκειται για μια έξυπνη και ουσιαστική τακτική.

Η πιο ουσιαστική κίνηση, ήταν η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Ο Τσίπρας αιφνιδίασε τους δανειστές και έθεσε την ημερομηνία του δημοψηφίσματος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, άφησε πολύ λίγα περιθώρια στους δανειστές να σχεδιάσουν κάποιου είδους "σιωπηλού πραξικοπήματος" κατά του δημοψηφίσματος. Αποφάσισαν μόνο περιορισμένη ρευστότητα που έφερε τον έλεγχο κεφαλαίων.

Ωστόσο , το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης μέσα από αυτή την κίνηση, ήταν να σημειώσει μια ξεκάθαρη νίκη ενάντια στον τεχνοκρατικό φασισμό, επαναφέροντας την πραγματική δημοκρατία στην Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται τώρα μπροστά σε μια ιστορική στιγμή και έχει την ευκαιρία να την εκμεταλλευτεί. Χωρίς επανάσταση, αλλά μέσα από μια απλή δημοκρατική διαδικασία, έχει την ευκαιρία να πυροδοτήσει μια ιστορικών διαστάσεων καθοριστική αλλαγή, απέναντι στην σκοτεινή πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη προς τη νέα Φεουδαρχία.

Η καλύτερη απόδειξη γι'αυτό, είναι ότι έχουν ήδη αρχίσει τα ψέματα, οι εκβιασμοί και οι απειλές από Γιούνκερ, Μέρκελ και Σουλτς. Συνεχίζουν τα τελεσίγραφα, τοποθετώντας αυθαίρετα κατά τα συμφέροντά τους το διακύβευμα του δημοψηφίσματος, το οποίο αφορά αποκλειστικά και ξεκάθαρα τα μέτρα και όχι την έξοδο ή όχι της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η σημερινή κατρακύλα στα Ασιατικά και Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τους έφερε έναν πρόσθετο πανικό και το γέλιο κόπηκε από κάποιους που κοροϊδεύαν αυτά που έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας περί νταουλιών και ζουρνάδων!

Δείχνουν λοιπόν σημάδια πανικού και γι'αυτό είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσουν σε ένα νέο κύμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς μηχανισμούς μαύρης προπαγάνδας, εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν μέσα στην εβδομάδα. Είναι αμφίβολο αν θα κάνουν την ανοησία να κλείσουν τελείως την στρόφιγγα της ρευστότητας, γιατί πέρα από την μεγαλύτερη αναταραχή που θα επιφέρουν στις αγορές, με πραγματικά απρόβλεπτες συνέπειες, θα δώσουν και την ευκαιρία στον Τσίπρα για το τελικό χτύπημα: άμεσο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και διαγραφή χρέους με βάση το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας.

Ο λαός λοιπόν να μην φοβηθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούν ταπείνωση και υποταγή. Θέλουν να μας βάλουν να πούμε “ναι” στην αυτοεξόντωσή μας και ύστερα να περιφέρουν το πτώμα μας στους υπόλοιπους της ευρωζώνης "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν". Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω στις απειλές της τραπεζικής ευρωδικτατορίας. 

Αν πούμε τώρα "ναι", είναι σίγουρο ότι αυτές οι άθλιες μαριονέτες των πλουτοκρατών θα μας αποτελειώσουν. 

Με το "όχι" όμως, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της αντίστασης, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη. Δεν θα είναι εύκολο, δεν θα είναι περίπατος, αλλά δείτε τι περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ήδη, πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μέσα από αυτό το blog γράψαμε ότι “Η κινητοποίηση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο έντονη, καθώς οι εκπρόσωποι της γνωρίζουν ότι, μια πιθανή κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα που θα αντισταθεί σθεναρά ενάντια στα μέτρα λιτότητας, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα 'ανεξέλεγκτο' ντόμινο ανόδου των δυνάμεων της Αριστεράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες επίσης θα μάχονταν με σθένος ενάντια στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Ας μην γελιόμαστε, ο πόλεμος θα είναι αδυσώπητος. Αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Είτε οι λαοί της Ευρώπης θα επιλέξουν να αγωνιστούν με ενότητα και αποφασιστικότητα, είτε θα παραδοθούν αμαχητί στους πλουτοκράτες που ετοιμάζουν τον νέο Μεσαίωνα. Η 'Μάχη της Ελλάδας' θα είναι καθοριστική ...” (http://bit.ly/1DwsmZ0)

Σύντομα, και οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί λαοί αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με την ιστορία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.