# #

30 Ιουν 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Kάλεσαν τον Α.Τσίπρα σε έκτακτη σύσκεψη για να συμφωνήσουν εντός της ημέρας 


Εκτάκτως θα ταξιδέψει ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε Βερολίνο ή Βρυξέλλες (ή και στις δύο πόλεις) για να συναντηθεί με την Α.Μέρκελ και τον Ζ.Κ.Γιουνκέρ με αντικείμενο συζητήσεων την πρότασή του.


Το ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός της ημέρας. Οι εξελίξεις που έθεσε σε κίνηση το δημοψήφισμα είναι κυριολεκτικά ραγδαίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας πρότεινε την...
επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας στον Γιούνκερ, με επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να έχει συνομιλίες και με Μέρκελ – Ολάντ τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι “αν θέλουν λύση οι εταίροι ας σταματήσουν να φέρνουν παλιές προτάσεις ως νέες” και πρόσθεσε ότι για να υπάρξει συμφωνία “ζητάμε καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και διευθέτηση χρέους”

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους, ενώ δεν αποκλείεται να διεξαχθεί και έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ακόμα και σήμερα!

Οι ευρωπαίοι υποχωρούν στο θέμα της ρύθμισης του χρέους που κρίνεται σε πρώτη ανάγνωση ικανοποιητικό και μελετάται σε βάθος και θεωρείται ότι ανοίγει μια πόρτα για πιθανή συμφωνία.

Το βράδυ πιθανότατα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη θα παρουσιαθεί το σχέδιο συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης στο οποιο σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου τα κυβερνητικά στελέχη.

Αυτό το σχέδιο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα αποσταλεί - αν δεν έχει ήδη φτάσει - στους Θεσμούς και απόψε πιθανότατα από την ΕΡΤ θα ανακοινωθεί από τον Γιάννη Δραγασάκη.

Την ίδια ώρα όπως τονίζεται από καλά πληροφορημένες πηγές, στο «βαρύ» σχέδιο το οποίο είναι σε εξέλιξη, δεν περιλαμβάνεται ΔΝΤ!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συσκέψεις στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πυρετώδεις σε μία προσπάθεια αναζήτησης μιας φόρμουλας η οποία θα μπορέσει να άρει το αδιέξοδο και στη χειρότερη περίπτωση να βρεθεί μία φόρμουλα για παράταση του νυν προγράμματος ώστε να μην λήξει στις 12 το βράδι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί από χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.