# #

29 Ιουν 2015

Οι πολιτικοί «γερμανοτσολιάδες» της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ θα υποστούν διαλυτική ήττα! Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!

 ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι δεν είναι Γιωργάκης Παπανδρέου.

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ «ΌΧΙ»


Aιφνιδίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η προκήρυξη δημοψηφίσματος για την άλλη Κυριακή (!) , 5 Ιουλίου, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Αν όντως διεξαχθεί αυτό το δημοψήφισμα – πράγμα που δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο – το σίγουρο είναι πως το «Όχι» θα επικρατήσει συντριπτικά. 
Το ερώτημα «Ναι ή Όχι» στην επαίσχυντη πρόταση των Γερμανών και των υπόλοιπων δανειστών προδικάζει και την έκβασή του –τη νίκη του «Όχι» με εντυπωσιακό ποσοστό. Οι πολιτικοί «γερμανοτσολιάδες» της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ θα υποστούν διαλυτική ήττα! Ούτε ψύλλος στον..
κόρφο τους!
Εκφράζουμε μια αμφιβολία, αν θα γίνει πραγματικά το δημοψήφισμα. Βλέποντας τις διαθέσεις του ελληνικού λαού να υπερψηφίσει το «Όχι» με πολύ υψηλό ποσοστό, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Γερμανοί να αποσύρουν την πρότασή τους, ώστε να καταστήσουν, υποτίθεται, το δημοψήφισμα άνευ αντικειμένου. 
Τόσο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσαν ότι αν η τρόικα της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αποδεχτεί την ελληνική πρόταση προς τις Βρυξέλλες, τότε αλλάζουν όλα σε σχέση με το δημοψήφισμα, υπονοώντας ότι δεν θα γίνει το δημοψήφισμα. Θα δούμε τι τελικά θα γίνει.
Εννοείται ότι η απόρριψη μέσω του «Όχι» της πρότασης των Γερμανών δεν προοιωνίζεται ρήξη για την κυβέρνηση Τσίπρα. 
Η νίκη του «Όχι» θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση όχι για να προωθηθεί η ρήξη με την Ευρωζώνη, αλλά προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να πετύχει μια νέα συμφωνία με τους δανειστές. Επειδή όμως οι υποχωρήσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ήδη καταγραφεί από τους Γερμανούς και σίγουρα θα ισχύσουν, είναι αυτονόητο πως και η νέα συμφωνία που θα υπογραφεί μεταξύ ουσιαστικά του Τσίπρα και της Μέρκελ, θα είναι συμφωνία οικονομικά και κοινωνικά απαράδεκτη για το λαό μας. Ίσως σε κάποια σημεία της να είναι λιγότερο απαράδεκτη από τις προτάσεις των δανειστών.
Δυστυχώς, το Πριν έπρεπε να πάει στο τυπογραφείο πριν καν αρχίσει το χθεσινό Γιούρογκρουπ, η Ευρωομάδα των υπουργών Οικονομικών των κρατών της Ευρωζώνης. Δεν γνωρίζουμε, έτσι, τι έγινε εκεί και αν υπήρξαν σοβαρές ή αξιόλογες εξελίξεις. Αναλόγως με τις εντολές που θα είχαν οι υπουργοί Οικονομικών από τους πρωθυπουργούς τους, ενδέχεται να έχει ήδη κριθεί όταν οι αναγνώστες θα διαβάζουν αυτές τις γραμμές ακόμη και το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει δημοψήφισμα. Πάντως η κυβέρνηση αισθάνεται ήδη ενισχυμένη μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, αν κρίνει τουλάχιστον κανείς από όσα είπε ο Π. Καμμένος στο Μέγκα, όπου τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν θα δεχθούμε τον εξευτελισμό του έθνους, την εξαθλίωση των Ελλήνων.
Ελπίζω ότι υπάρχουν φωνές στην ΕΕ που δεν ακολουθούν τις γραμμές Σόιμπλε ότι πρέπει να εξαθλιώσουμε τον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ενισχύεται πολλαπλά με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Αν μάλιστα γίνει το δημοψήφισμα (όπως διαφαινόταν τις μεταμεσημεριανές ώρες του χθεσινού Σαββάτου, όταν κάποιος εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του προέδρου της Ευρωομάδας, δήλωσε ότι οι δανειστές δεν προτίθενται να αποσύρουν την επαίσχυντη πρότασή τους), ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει σε διάφορες πλευρές. Πρώτα πρώτα δεν φορτώνεται άμεσα η κυβέρνηση την ευθύνη της αντιπαράθεσης με τη Γερμανία. Τη μεταθέτει στον ελληνικό λαό που θα πει το «Όχι» στην κατά Μέρκελ ...«γενναιόδωρη (!)» πρόταση των δανειστών.
Έπειτα, συμπεριλαμβάνοντας το περιεχόμενο των δύο εγγράφων των δανειστών στην προκήρυξη του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορεί να ισχυρίζεται, μετά τη νίκη του «Όχι», στις διαπραγματεύσεις που θα κάνει με τους Γερμανούς μετά το δημοψήφισμα, ότι το άλφα ή το βήτα σημείο που θέλουν να επιβάλουν οι δανειστές, έχει ήδη απορριφθεί στο δημοψήφισμα. Επίσης, μέσα από τη νεφελώδη διαδικασία του σε ποια ακριβώς πράγματα, θα έχει πει «Όχι» ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση ελπίζει να διευκολυνθεί το πέρασμα στη Βουλή της συμφωνίας που τελικά θα συνυπογράψει με τους Γερμανούς και τυπικά με τους δανειστές.
Η συμφωνία θα είναι απαράδεκτη, επαναλαμβάνουμε. Η απόρριψη της πρότασης των δανειστών μέσω του «Όχι» είναι προφανές ότι δεν αναιρεί τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα τόσο στο κείμενο των 47 σελίδων που έστειλε στις Βρυξέλλες όσο και στις μετέπειτα υποχωρήσεις της στις προτάσεις της, όταν προσάρμοζε διαρκώς τις προτάσεις της στους όρους και τις απαιτήσεις των Γερμανών. Από εκεί και πέρα, είναι βέβαιο ότι η πορεία προς το δημοψήφισμα – αν τελικά γίνει – της Κυριακής δεν θα είναι ομαλή, αναφορικά με τις τράπεζες. Θα προσπαθήσουν οι ίδιοι οι τραπεζίτες αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους και καθοδηγητές τους να προκαλέσουν πανικό και επίθεση για απόσυρση των καταθέσεων. Εξίσου βέβαιο είναι επίσης ότι αν γίνει το δημοψήφισμα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά του, θα προκαλέσει ενδεχομένως σοβαρές πολιτικές εξελίξεις.
Σίγουρα ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι δεν είναι Γιωργάκης Παπανδρέου. Το τι ακριβώς είναι όμως, σε σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αυτό θα το μάθουμε μόνο αφού πρώτα δούμε τι είδους συμφωνία θα συνυπογράψει με τους Γερμανούς κα τους υπόλοιπους δανειστές.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
*Πηγή:prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.