# #

28 Ιουν 2015

ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ «ΕΦΙΑΛΤΩΝ» ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗΣ.

ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ «ΕΦΙΑΛΤΩΝ» ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Όλοι εμείς που το 2004 αγωνιστήκαμε με κάθε μέσο εναντίον του προδοτικού σχεδίου Ανάν που καταδίκαζε την Κύπρο σε αφανισμό και που η κορύφωση εκείνου του αγώνα ήταν το δραματικό διάγγελμα του τότε προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, μας διακατέχει μεγάλη αγανάκτηση από την στάση της κυπριακής κυβέρνησης του υπέρμαχου τότε του σχεδίου Ανάν, κ Ανα(ν)στασιάδη, μια στάση πισώπλατο μαχαίρωμα στην ελληνική κυβέρνηση.
Όλοι εμείς που επί δεκαετίες αγωνιστήκαμε με κάθε μέσο για την υπόθεση της Κύπρου, σε πολύ δύσκολους καιρούς, συχνά με κίνδυνο ακόμα και της ζωής μας όταν άλλοι «ξάπλωναν» στις αναπαυτικές του πολυθρόνες, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του κυπριακού λαού να ξαναδεί την πατρίδα του ελεύθερη από την παράνομη τουρκική κατοχή, αισθανόμαστε οργή για την στάση αυτή αυτού του κυρίου. Ευτυχώς που την στάση του δεν την συμμερίζονται και άλλοι Κύπριοι πολιτικοί παράγοντες, όπως ο κ Ομήρου κα.
Συγκεκριμένα αρνήθηκε να..
υποστηρίξει το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος της δανειακής σύμβασης. Τάχθηκε υπερ των θέσεων των σκληρών της ευρωζώνης κατά της Ελλάδας και στο τέλος μίλησαν «ύπουλα» για «ανάγκη να βρεθεί λύση για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ», κάτι που φυσικά δεν τίθεται ως θέμα από κανέναν πέρα από τα γνωστά κόμματα-συνεργάτες (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΔΟΚ), των δανειστών στην Ελλάδα.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πισώπλατο κτύπημα στην μητέρα-Ελλάδα από την κυπριακή κυβέρνηση και με το θέμα αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα η Αθήνα μόλις λήξει η αναταραχή.
Επειδή η στάση της κυβέρνησης Ανασταδιάδη στην σημερινή συγκυρία λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί ως «προδοτική», αναγκάστηκαν στη συνέχεια να προχωρήσουν σε «διαρροή» (αφού είχαν το θράσος να υπογράψουν τα αντίθετα από αυτά που ζητούσε η Ελλάδα), στην οποία υποστήριζαν ότι «Πρόκειται για μια περιγραφική ανακοίνωση για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – θεσμών και στην ανακοίνωση αναφέρεται η θέση των θεσμών ότι η Ελλάδα διέκοψε τη διαπραγμάτευση»!
Ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στενός φίλος συν τοις άλλοις των σαμαροβενιζελικών μνημονίων, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει το τι έχει κάνει. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι στην σημερινή μεγάλη κρίση που διέρχεται ο ελληνισμός, η ιστορία θα καταγράψει ποιοι φέρθηκαν μειοδοτικά και ποιοι υπερασπίστηκαν το αναφαίρετο δικαίωμα του ελληνικού λαού να είναι κυρίαρχος στην ίδια του τη πατρίδα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ΑΝ την μειοδοτική αυτή στάση του την συμμερίζεται και η πλειοψηφία του κυπριακού λαού. Εμείς αμφιβάλλουμε.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. Και εγω,ως ελληνιδα,με κυπριακη καταγωγη,θελω να σας διαβεβαιωσω,πως εξ'ισου ασχημα αισθανομαι!! Ημουν 16 χρονων,οταν εγινε η εισβολη,και κανεις δεν αμφισβητησε ποτε,πως ειδικα στις μαχες του αεροδρομιου και της ΕΛΔΙΚ χαθηκαν πολλα παιδια!! Μονο ο σημερινος προεδρος το ξεχνα!! Λυπαμαι ειλικρινα! Να ειστε σιγουροι,πως δεν αντιπροσωπευει το κοινο αισθημα των Κυπριων! Καμωματα των προεδρων ειναι αυτα! Ο λαος,παντα ξερει την αληθεια! Ας κατσει να σκευτει,ποιους ψηφιζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.