# #

11 Μαΐ 2014

Ποιος θα είναι ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου αν νικήσει στις εκλογές η "Ολύμπια Συμμαχία"???Ο "εκλεκτός" του ΠΑΣΟΚ ή...
ο Δημόπουλος της ΝΔ?

Ωραιότατη πάντως η φωτογραφία ...
Τα χαμόγελα και τα βλέμματα ενώνουν?
2 σχόλια:

 1. Δήμαρχος ο Δημόπουλος και ο Λάππας πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρει και την απόσπαση του! ως εκπαιδευτικός, αφού, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, θα αποσπαστούν από τις οργανικές τους οι εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέση ! στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι όσοι εκλεγούν ως Δημοτικοί ή Τοπικοί Σύμβουλοι κάτι που το ορίζει και η νομοθεσία! Έτσι για να γνωρίζουν και οι υποψήφιοι τι στηρίζουν με τις υποψηφιότητές τους! Στηρίζουν, με τη συμμετοχή τους τις πολιτικές, που τους ανάγκασαν να ζητιανεύουν ψηφουλάκια για να πάρουν απόσπαση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από τις επόμενες δημοτικές-περιφερειακές θα πρέπει ν' αλλάξουν κάποια πράγματα στην εκλογική νομοθεσία.
  Κανένας δημόσιος υπάλληλος ή λειτουργός να μην μπορεί να είναι υποψήφιος στον τόπο άσκησης των καθηκόντων του, εκτός και εάν υποβάλλει την παραίτησή του κάποιο χρονικό διάστημα ενωρίτερα.
  Οι μεταθέσεις-αποσπάσεις να μην έχουν καμμιά σχέση με τις δημοτικές/περιφερειακές, αλλά να γίνονται με όσο γίνεται αντικειμενικότερο σύστημα, λ.χ. με μόρια.
  Να σπάσουν οι καλλικρατικοί δήμοι σε περισσότερους. Λ.χ. στην Πιερία να γίνουν 5-6 δήμοι.
  Να δίνεται η δυνατότητα στον ψηφοφόρο να ψηφίζει χωριστά δήμαρχο και χωριστά δημοτικούς συμβούλους.
  Να μειωθεί ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και να μην είναι πάνω από το 20 τοις εκατόν επιπλέον των αντιστοίχων εδρών του δημοτικού συμβουλίου.
  Να έχουν τα τοπικά συμβούλια περισσότερες αρμοδιότητες.
  Να καταργηθεί το αναχρονιστικό μέτρο της ποσόστωσης των φύλων.
  Να επιτρέπονται μεμονωμένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
  Επιτέλους να καταργηθεί το απαράδεκτο πλειοψηφικό σύστημα των 3/5 των εδρών που παίρνει ο νικητής συνδυασμός. ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ.
  Να θεσπισθεί ο θεσμός της ανακλητότητας από το εκλογικό σώμα των δημοτικών/περιφερειακών αρχών, υπό ορισμένες προυποθέσεις και διαδικασίες.
  Να χαλαρώσει η μέγγενη από την κεντρική εκτελεστική εξουσία.
  Να θεσπισθεί πάγιο σύστημα απόδοσης φόρων άμεσα στην Τ.Α.
  Να γενικευθεί η εκτέλεση έργων είτε δια αυτεπιστασίας είτε από κλιμάκια ενός δημόσιου εθνικού κατασκευαστικού φορέα, είτε με συνδυασμό αυτών, για να ξεφύγουμε από την εργολαβική μέγγενη. Και το ίδιο να ισχύει και για τις σημαντικές προμήθειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.