# #

12 Μαΐ 2014

Προτιμότερος ένας αξιοπρεπής δημοσιογραφικός «θάνατος» !!!

Σε… αποκλειστικότητα για το e-tetRadio, η δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου 2012.

Την βλέπετε κι εσείς, εδώ πιο πάνω, πόσο…εύστοχη ήταν (τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι πριν την αναγωγή). 

Αλλά ...αυτά είναι του παρελθόντος, ας μην τα αναμοχλεύουμε.

Κοιτάξτε, κάποια ΜΜΕ (ή και μεμονωμένες εκπομπές) δεν ενδιαφέρονται αν ξεφτιλιστούν μετά τις εκλογές, όταν τα επίσημα αποτελέσματα θα απέχουν παρασάγγας από τις δημοσκοπήσεις που τα ίδια δημοσίευαν. Κάποια άλλα, ευτυχώς, νοιάζονται για την αξιοπιστία τους και δεν παίζουν… παιχνίδια.

Τα φέιγ βολάν (παρακάτω) από την περιοχή του Παγκρατίου είναι προχθεσινά κι ενδεικτικά της κατάστασης.Και, φυσικά, διόλου άσχετη (νομίζω) δεν είναι η απόφαση του Νίκου Χατζηνικολάου να απέχουν τα μέσα του από τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Πιθανότατα λόγω της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού να προτίμησε να μείνει (στην) απ’ έξω ώστε να κρατήσει την αξιοπρέπειά του, πιθανότατα να είναι κι άλλοι οι λόγοι, να ξεχωρίσει κι αυτός κάπως από τους άλλους, να κάνει τη… διαφορά. Δεν γνωρίζω και δεν θα κάνω, εννοείται, δίκην προθέσεων. Επίσης, δεν μπορώ να σας πω αν είναι «μαγειρεμένες» οι δημοσκοπήσεις (που να… ξέρω εγώ άλλωστε), ούτε θα αναφερθώ σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα που δεν δημοσίευσε δημοσκόπηση, την οποία, η ίδια παρήγγειλε.

Αλλά, θα έπρεπε να σκεφτούμε όλοι μας, να μας προβληματίσει θα έλεγα καλύτερα, το εξής: γιατί οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα διάφορα ΜΜΕ συμπλέουν ως επί το πλείστον με την πολιτική γραμμή των εκάστοτε μέσων; Τυχαίο; Τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται για τους αναγνώστες τους; Δημοσιογραφία δεν είναι να υποκύπτεις τελικά στις πιέσεις που δέχεσαι. Δυστυχώς όμως ζούμε σε μία περίοδο απίστευτης οικονομικής κρίσης και το χρήμα στα media πλέον είναι πιο απαραίτητο από ποτέ. Τίθεται βασικά ζήτημα επιβίωσης. Αλλά, προτιμότερος από κάθε άποψη ένας αξιοπρεπής δημοσιογραφικός «θάνατος»…


by…Δημήτρης Κανελλόπουλος

https://paganeli.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.