# #

16 Μαΐ 2014

Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: 3.800 απολύσεις κάθε εβδομάδα μέσα στην κρίση!



- Πριν ψηφίσω, μην ξεχάσω: 
Πάνω από 988.000 έχασαν τη δουλειά τους από το 2008 μέχρι το 2013 
– Ξεπερνά το 92,6% το ποσοστό των νέων που είναι εκτός απασχόλησης και κατάρτισης.

Συνεχίζοντας την καταγραφή της πραγματικότητας την οποία αρνούνται πεισματικά να κάνουν τα στελέχη της κυβέρνησης, καταγράφουμε τους θλιβερούς αριθμούς που αποδομούν την υπέρμετρη αισιοδοξία της κυβέρνησης.
Για αυτό λοιπόν οι πολίτες που ετοιμάζονται να ασκήσουν το ιερό εκλογικό τους δικαίωμα, δεν πρέπει να ξεχνούν ορισμένους από τους οικονομικούς δείκτες τους οποίους οι «ευαγγελιστές» της προόδου αποκρύβουν επιμελώς και συστηματικά.
Οι θιασώτες του success story δεν μας λένε ότι:

- Από το 2008 μέχρι και το 2013 απολύθηκαν από τις δουλειές τους πάνω από 988.000 συμπολίτες μας.
-Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ και ΙΝΕ - ΓΣΕΕ κάθε εβδομάδα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου 3.800 συνάνθρωποί μας. Για να ακριβολογούμε, έμεναν στο δρόμο από την μια στιγμή στην άλλη χιλιάδες πολίτες, οικογενειάρχες με παιδιά.
-Την ίδια ώρα το ποσοστό των νέων που μένουν εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης αυξήθηκε από 15% το 2008 σε 28,9% το 2013. Αύξηση της τάξης του 92,6%!
-Ακόμα και οι εργαζόμενοι νέοι που απειλούνται από το όριο της απόλυτης φτώχειας αυξήθηκαν κατά 26,3%. Από 11,4% που ήταν το 2008 έφτασαν το ποσοστό του 14,4% το 2013.
-Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό των νέων που δεν αντέχουν το κόστος κατοικίας σκαρφάλωσαν στο 80% με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό να φιλοξενείται στα σπίτια των γονέων του.
Η μαύρη σελίδα του success story καταγράφεται πλήρως στα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας που σκαρφάλωσαν κατά 42,8% μέσα σε μια οκταετία, ενώ ακόμα πιο τραγικό για ευρωπαϊκή χώρα – ή για χώρα που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή – αποτελεί το γεγονός ότι το 20% του πληθυσμού των παιδιών δεν εμβολιάζεται.


Αυτή την Ελλάδα τη ζήσαμε και τη ζούμε ακόμη... χωρίς κάποιος να μπορεί να μας διαβεβαιώσει για πόσα ακόμα χρόνια θα τη ζούμε.
Πόσες γενιές έχει σκοπό να θυσιάσει ακόμα το πολιτικό προσωπικό της χώρας για αν μεταφέρει στο μέλλον ένα χρέος που δεν είναι ούτε βιώσιμο, ούτε διαχειρίσιμο;
Κατά τα λοιπά, ευτυχώς που οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί με τους υπόλοιπους σωτήρες Παπανδρέου και Παπαδήμο προέταξαν τα στήθη τους και δεν επέτρεψαν την χρεοκοπία της χώρας μας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.