# #

16 Μαΐ 2014

Συνδυασμοί Δημόπουλου και Δημητριάδη αλλά και Φαρμάκη...Ευχολογίων η συνέχεια




Οι συνδυασμοί «Ολύμπια Συμμαχία» και «Αλήθεια» των κυρίων Δημόπουλου και Δημητριάδη δημοσίευσαν δέκα μέρες και λιγότερο πριν από τις εκλογές τα υποτιθέμενα «προγράμματά» τους, που δεν είναι τίποτα άλλο κι αυτά από γενικόλογα ευχολόγια στόχων, προτάσεων και υποσχέσεων. 

Ως πρόγραμμα εκλογικού συνδυασμού δεν νοείται φυσικά ένας απλός κατάλογος που περιλαμβάνει προτάσεις, στόχους και υποσχέσεις, όπως είναι τα προγράμματα των συνδυασμών αυτών! 
Ως πρόγραμμα νοείται μια ανάλυση που περιλαμβάνει όχι μόνο τους στόχους και τις προτάσεις, αλλά και τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι και θα υλοποιηθούν οι προτάσεις και οι υποσχέσεις αυτές. 

Αν για παράδειγμα ένας υποψήφιος παρέθετε μαζί με τον κατάλογο των έργων που θέλει να προωθήσει και των προβλημάτων που θέλει να αντιμετωπίσει, αν συμπεριλάμβανε και ..
τους αγώνες στους οποίους θα συμβάλει για να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση που απαιτείται για την υλοποίηση των στόχων αυτών, τότε ο κατάλογος των στόχων και των υποσχέσεών του θα είχε ενδεχομένως το νόημα ενός προγράμματος. 

Οι συνδυασμοί όμως των Δημόπουλου, Δημητριάδη αλλά και Φαρμάκη δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά σε οποιαδήποτε διεκδίκηση και απαίτηση των κονδυλίων που είτε οφείλει ήδη η πολιτεία στους Δήμους, είτε είναι απαραίτητο να διατεθούν ακόμα και για να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες. 

Είναι φανερό πως η απουσία της σε κάθε περίπτωση αυτονόητης διεκδίκησης των απαραίτητων κονδυλίων για την τοπική αυτοδιοίκηση από τα «προγράμματα» αυτών των συνδυασμών σημαίνει πως τα «προγράμματά» τους είναι όχι μόνο λόγια του αέρα ή προσπάθεια παραπλάνησης των Δημοτών, αλλά αποκαλύπτει και τις προσθέσεις τους να υλοποιήσουν στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική, δηλαδή να πληρώνουν οι δημότες για κάθε παρεχόμενη υπηρεσία, να παραχωρηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες των Δήμων στον ιδιωτικό τομέα και να ενισχυθούν ιδιωτικά συμφέροντα και κέρδη με δημόσιο χρήμα στο όνομα της «ανάπτυξης».

Το θέμα λοιπόν δεν είναι να παρουσιάσεις έναν κατάλογο με προτάσεις, σχέδια, στόχους και υποσχέσεις για επίλυση προβλημάτων και ανάπτυξη της περιοχής, όπως κάνουν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί. 

Τις περισσότερες από αυτές τις προτάσεις στο γενικόλογο επίπεδο που διατυπώνονται, όλοι θα τις αποδεχτούν και όλοι λίγο-πολύ τις έχουν περιλάβει στα «προγράμματά» τους. Όλοι, λίγο-πολύ, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, δεν μας χρειάζονταν τα «προγράμματα» αυτών των συνδυασμών για να το μάθουμε, το πρόβλημα δεν είναι να καταγράψουμε τι πρέπει ή τι θέλουμε να γίνει, το πρόβλημα είναι τι μπορεί να γίνει με τα μέσα που διατίθενται και με τα δεδομένα της σημερινής κατάστασης. 

Και η απάντηση είναι απλή: 
Η υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών θα συνεχιστεί, η αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων θα επεκταθεί και όσο για τα απαραίτητα μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή αυτά ήδη έχουν παραπεμφθεί στη Δευτέρα Παρουσία, όταν τα ιδιωτικά συμφέροντα θα οσμιστούν κέρδη που θα αποκομίσουν από τα έργα αυτά, όχι μόνο από την κατασκευή τους, αλλά και από τη λειτουργία τους. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι συνδυασμοί αυτοί με βάση τα λεγόμενά τους και τα «προγράμματά» τους για να περισώσουν κάπως την κατάσταση είναι να ζητήσουν από τους Δημότες να πληρώσουν για να διατηρηθεί η κατάσταση σε ένα υποφερτό επίπεδο.

Όσοι θέλουν να διπλοπληρώσουν για τις δημοτικές υπηρεσίες και να επιδοτήσουν από το υστέρημά τους την ανάπτυξη και τα κέρδη ιδιωτικών συμφερόντων, ας τους ψηφίσουν. Όσοι θέλουν να πληρώνουν τέλη και λογαριασμούς απευθείας στους Δήμους, εκτός από τους φόρους που έχουν δώσει στο κράτος με το ΦΠΑ και την άμεση φορολογία για τις ίδιες υπηρεσίες, ας τους ψηφίσουν. Όλοι οι υπόλοιποι ας ψηφίσουμε «Λαϊκή Συσπείρωση», για αντίσταση και ανατροπή των πολιτικών τους και στήριξη των λαϊκών συμφερόντων, των συμφερόντων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μικρών αγροτών, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των νέων.

Προκόπης Κωφός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου-Ολύμπου με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης της υποψήφιας Δημάρχου Κατερίνας Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.