# #

15 Μαΐ 2014

Αγαπημένε μου Πατέρα (ή Μητέρα ή Παππού ή Γιαγιά)....Το χάος είναι ήδη εδώ … το έφεραν Aυτοί!… σε παρακαλούμε, βοήθησε μας … να τους διώξουμε!

Τις τελευταίες ημέρες μεταξύ σοβαρού και αστείου ακούμε το σύνθημα «Κλειδώστε μέσα τους γέρους και τις γριές ή πάρετε τους τις ταυτότητες για να μη πάνε να ψηφίσουν από φόβο (λόγω της απίστευτης προπαγάνδας των τελευταίων ημερών) της Ν.Δ  και του ΠΑΣΟΚ».

Εγώ θα πρότεινα να τους πούμε τα παρακάτω λόγια κοιτώντας τους κατάματα και με την αγάπη που τους αξίζει.
«Αγαπημένε μου Πατέρα (ή Μητέρα ή Παππού ή Γιαγιά) ξέρουμε ότι πέρασες χρόνια δύσκολα, ζώντας ή μεγαλώνοντας μέσα στην Γερμανική κατοχή αλλά και ένα εμφύλιο πόλεμο όπου πείνασες και είδες να σκοτώνεται ο συγγενής, ο φίλος, ο γείτονας σου.
Εν συνεχεία έζησες και μια Χούντα η οποία επικαλούμενη τον Κουμμουνιστικό κίνδυνο έβαλε την χώρα στο γύψο για 7 χρόνια!

Όλα αυτά που βίωσες σε έκαναν να πιστέψεις και να εδραιώσεις τον δικομματισμό της μεταπολίτευσης και τα “δώρα” που τάχατε σου έδωσε δηλ. μια υποτίθεται σταθερή σύνταξη και ένα κουτσουρεμένο σύστημα υγείας και κοινωνικής προστασίας!
Όμως οι “κύριοι” αυτοί … γιοι, εγγόνια, ανιψιοί και λοιποί συγγενείς των οικογενειοκρατιών και των πολιτικών τζακιών μέσα από αυτή την “πλαστή” ευημερία που σου πλάσαραν προώθησαν και εφάρμοσαν σχέδια και πρακτικές με τις οποίες πλούτισαν οι ίδιοι ληστεύοντας  τον ιδρώτα και τον κόπο του Ελληνικού λαού.

Τώρα μας επέβαλαν μια νέα Γερμανική κατοχή προσβάλλοντας την μνήμη όλων όσων έδωσαν το αίμα και την ζωή τους στο περίφημο ΟΧΙ του 40’.  
Υπηρετώντας τους τραπεζίτες και τους κεφαλαιούχους εδώ και χρόνια ξεχαρβάλωσαν την εγχώρια βιομηχανία, την αγροτιά, τις βιοτεχνίες ενώ δεν δίστασαν να κάψουν και τα μεγάλα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας για να φέρουν και να εδραιώσουν τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων των ξένων φίλων και χορηγών τους!

Τώρα σου περίκοψαν την σύνταξη σου (αφού χωρίς να σε ρωτήσουν τζόγαραν και έκλεψαν τα χρήματα του ασφαλιστικού ταμείου που πλήρωνες χρόνια) και έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους και για άλλες περικοπές θεωρώντας ότι το ότι συνεχίζεις να “ζεις” είναι δαπανηρό και “επιζήμιο” για τους ίδιους και τα αφεντικά τους!

Κοίτα τι γίνεται με στην οικογένεια σου και δες τα παιδιά σου που είτε κινδυνεύουν να απολυθούν ή απολύθηκαν ήδη μπαίνοντας στην στρατιά των 1.500.000 ανέργων.
Αν είναι τυχερά και έχουν ακόμα εργασία ρώτησε τα πόσες ώρες δουλεύουν, τι χρήματα παίρνουν και αν μπορούν να ζήσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ναι μπορεί να το κρύβεις αλλά είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις τσοντάρεις εσύ με την πενιχρή σου σύνταξη για να τα φέρουν βόλτα ενώ ήδη ακούς τα εγγόνια σου να ψάχνουν να βρουν μια πιο “φιλόξενη” χώρα  (μακριά από εδώ) για να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες και τα όνειρα τους!

Καλέ/η μου ξέρω ότι για τα γηρατειά σου ονειρευόσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για σένα, την χαρά στα μάτια των παιδιών σου και την πρόοδο των εγγονιών σου δηλ. ήθελες όλη την οικογένεια σου ευτυχισμένη να παλεύει ... αλλά να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον!... για αυτό σε αυτές τις εκλογές μη συμβάλεις με την ψήφο σου να στην διαλύσουν τελείως, αυτοί που ευθύνονται και τώρα σε εκβιάζουν με ψευδοδιλλήματα «ψήφισε μας ξανά για να μην έρθει το χάος».  
Όπως βλέπεις, το χάος είναι ήδη εδώ … το έφεραν Aυτοί!… σε παρακαλούμε, βοήθησε μας … να τους διώξουμε!»


Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

1 σχόλιο:

  1. Ψήφο του δοκιμαζόμενου λαού, ηλικιωμένων, μεσήλικων και νέων, στο λαικό δημοκρατικό πατριωτικό συνδυασμό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, με επικεφαλής τη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ.
    Να πάψει η Κεντρική Μακεδονία να αποτελεί κάστρο των μνημονιακών που κατέστρεψαν λαό και πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.